Vinkit aloittelevalle neulojalle

Okei nyt tulee ihan peruslinjasta poikkeavaa settiä! Ajattelin heittää tuonne pari vinkkiä aloitteleville neulojille, jotka ehkä haluaisivat olla käsityöihmisiä, mutta eivät tiedä mistä aloittaa.

  1. Löydä sellainen tapa tehdä käsitöitä, josta tykkäät. Sitä voi toki vaihdella, mutta usein joku on itselle ylitse muiden. Puhun tässä postauksessa erityisesti neulomisesta, mutta sulle se voi olla virkkaamista, ompelua, makrameetöitä tai vaikka huovuttamista.
  2. Etsi omaan tasoon sopiva ohje. Sen sijaan, että aloittaisi kirjoneule-pitsivillapaidasta, aloita söpöstä piposta, pannasta tai vaikka pannulapusta. Se ei ehkä ole niin motivoivaa, mutta on kivempi harjoitella ensin pienemmillä ja nopeammin valmistuvilla töillä. Taidot harjaantuvat ja jos meneekin pieleen, ei ainakaan ole 10 kerää villalankaa pölyttymässä nurkissa.
  3. Välineet kuntoon: Lue perusteet eri langoista ja siitä mitä valitsemaasi ohjeeseen kuuluu. Minkälaisia ominaisuuksia on milläkin langalla? Valitse myös oikean kokoiset puikot sopimaan ohjeeseen ja lankaan.
  4. Opettele perusteet. Miten teen oikean silmukan? Mites se kavennus menikään? Tsekkaa nämä perusteet esimerkiksi mun Youtube-videolta!
  5. Sovita ahkerasti! On paljon kivempi havaita, että neulomus on liian pieni tai suuri työn alkuvaiheessa kuin vasta sitten kun se on valmis.
  6. Harjoittele, harjoittele, harjoittele. Varaa aikaa ja varaudu myös turhautumiseen uutta opetellessa. Fakta on kuitenkin se, että harvoin osaa sellaista, mitä ei ole koskaan tehnyt tai mitä ei ole harjoitellut.
  7. Pyydä apua! Onko sulla joku ystävä, joka osaa neuloa hienoja juttuja? Voisiko pitää yhteisen neulomisillan? Jos lähitapaaminen ei (sattuneista syistä) onnistu, niin etäyhteys pelittää hyvin! Mukaan muki kaakaota ja iso kasa kärsivällisyyttä niin hyvä tuloo!
  8. BONUS! Osta kaikki lanka kerralla yhteen työhön, jos mahdollista. Langoissa voi olla erilaisia värieriä, jolloin samakin sävy voi olla hieman erivärinen ja muodostaa työhön raidan (kuten ehkä kävi mulla justiinsa villapaidan kanssa…)

Toivottavasti sulle oli hyötyä näistä vinkeistä! Mitä sä meinaat neuloa seuraavaksi?

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: