Ekologiset ja eettiset joululahjaideat osa 3 – Uutena ostetut ja aineettomat lahjat

Joulukalenterin luukku 19! Tämä postaus on toteutettu osana Instagramissa pyörivää joulukalenteria: Lauantaisin ilmestyy tänne blogin puolelle Lahjalauantai eli ideoita hieman kestävämpien joululahjojen metsästykseen.

Tänään jutellaan sitten niistä lahjoista, joita ei ole tehty itse tai metsästetty kirppiksiltä. Aina ei todellakaan ole aikaa alkaa joululahjojen etsimiseen tai valmistamiseen syyskuussa. Jos siis olet havahtunut lahjaostoksiin vasta nyt joulukuussa ja päivät uhkaavasti lähenevät joulua, tässä muutama ekologinen, eettinen tai aineeton lahjaidea!

Mikään näistä linkeistä ei ole maksullinen linkki, enkä saa niiden klikkaamisesta tai tuotteen ostamisesta rahaa. Ihan vaan ideoita ja ajatuksia herättelemään ajattelin koota nämä linkit ja ideat kasaan 🙂

Lahjakortit palveluihin – Laulutunnit, kosmetologi- tai kampaajakäynti, harrastusmaksu vuodeksi, ravintolaillallinen, ruoka- tai tavaralahjoitus kehitysapuun, etäryhmäliikunta-jäsenyys, äänikirjasovellus… Tässäkin oleellista on tietää, mikä lahjan saajaa miellyttää. En suosittele kenellekään antamaan lahjaksi kuntosalikorttia, jos sitä ei ole erikseen pyydetty tai siitä haaveiltu. Lahjakortteja voi saada myös esimerkiksi monille kirppiksille!

Nepran vaatteet – Olen pitkäaikaisessa yhteistyössä Nepran kanssa, mutta tämä ei ole yhteistyöpostaus. Olen vain aidosti sitä mieltä, että jos haluaa ostaa uutena vaatetta, kannattaa tukea omien arvojen mukaisia brändejä. Mukavia, kestävän kehityksen mukaisesti valmistettuja ja tyylikkäitä treeni- ja vapaa-ajan vaatteita. Mitäpä muuta sitä voisi toivoa?

Vaate tai tavara, josta yksilö on haaveillut – Mun ehkä yksi ikimuistoisimmista lahjoista oli se, kun mies oli ostanut mulle yhden mielettömän ihanan villatakin Weecos -verkkokaupasta. Mä olin sitä hehkuttanut, että ei sssaaaaaakeli kun on hieno, tuon mä ostan sit joskus kun mulla on rahaa! Vielä hienompaa kuin se, että oikeasti sain kyseisen villatakin, oli se, että mies oli kuunnellut tarkalla korvalla mun toiveita ja päätti tarttua siihen. Nyt kun ajattelen asiaa, niin myös mun lempparihuivi on joululahja mieheltä! Jos siis tiedät, että on jokin juttu mistä toinen on haaveillut pitkään, on se oiva lahjaidea ja ilahduttaa pitkään.

Lasinen tai metallinen vesipullo – Onko sun läheinen aina se tyyppi, joka käyttää ikivanhaa muovipulloa juomapullona? Tai joutuu aina ostamaan vesipullon, koska oma pullo jää kotiin tai sellaista ei ole? Kaunis metallinen tai lasinen pullo voisi rohkaista pitämään omaa vesipulloa mukana.

Kestokahvikuppi – Kahvinkuluttajalle mainio lahja voi olla lasinen, kierrätysmateriaalista valmistettu kestokuppi tai termosmuki. Se paitsi säästää luontoa, myös auttaa ystävää säästämään rahaa: Usein kahvin saa edullisemmin omaan kestokuppiin – tai voihan sitä myös tuoda kokonaan oman kahvit!

Villakampa – Kannusta läheistä pitämään huolta jo olemassa olevista vaatteista! Esimerkiksi neuleen ei tarvitse olla mikään design-kappale, jotta sen huoltamisesta on hyötyä. Villa materiaalina on sellainen, että se nyppyyntyy. Se kuuluu vaatteen ominaisuuksiin! Kampoja löytää melkein mistä vain, esimerkiksi Stockan verkkokaupasta. Kampaamalla nukkaantuneen vaatteen saa taas siistiksi ja sen käyttöikä pitenee ❤

Kynttilät – Onko lahjan saaja kynttiläfiilistelijä ja tunnelmoija? Kynttilät ovat ihana lahjaidea pimeisiin talvi-iltoihin (edellyttäen, ettei yksilöllä ole jo 200 kynttilää kaapissa). Esimerkiksi Ekolosta saa erilaisia soijavaha- ja kasvivahakynttilöitä erilaisissa hintaluokissa.

Venner-ruokakassi – Joko oot tutustunut Venner-ruokakasseihin? Vennerin missiona on taata, ettei yhdenkään lapsen vatsa kurnisi vaan perheille voitaisiin taata riittävästi ruokaa. Jouluisin on myynnissä jouluateriat tarjoavia joulukasseja: Jouluruoka kun on keskeinen tunnelman luoja joulun aikaan. Ilahtuisikohan sun läheinen siitä, että voi antaa jollekin perheelle lahjaksi joulun?

HelsinkiMission Aikalahja – Kun aloin googlailla aineettomia lahjoja, pomppasi silmiini tämä HelsinkiMission Aikalahja: Ostamalla aikalahjan voi ilahduttaa yksinäistä vanhusta, nuorta tai lapsiperheen vanhempaa. Käytännössä lahjoituksen voimin saadaan koulutettuja vapaaehtoisia läsnäolevaksi seuraksi yksinäisille ihmisille. Loppujen lopuksi ihminen kaipaa eniten ihmistä. Mielestäni idea on ihana ja voisin kuvitella tällaisen lahjan tuovan hymyn saajan huulille.

Naistenpankin Toisenlainen Lahja – Naistenpankilla on monia erilaisia ja eri hintaisia lahjakortteja, jotka tukevat naisten koulutusta ja työllistymistä kehitysmaissa. Koulutuksella ja työllä on merkittävä tehtävä naisten aseman ja tasa-arvon edistämisessä. Tämä jos mikä on kestävän kehityksen mukainen joululahja!

Lisää eettisiä ja aineettomia lahjoja on koottu täällä !

Toivottavasti näistä lahjaideoista on ollut sinulle hyötyä! Laita ihmeessä palautetta tulemaan. Nähdään Instagramin puolella ❤

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: