Ekologiset ja eettiset joululahjaideat osa 1 – Itsetehdyt joululahjat

Joulukalenterin luukku 5! Tämä postaus on toteutettu osana Instagramissa pyörivää joulukalenteria: Lauantaisin ilmestyy tänne blogin puolelle Lahjalauantai eli ideoita hieman kestävämpien joululahjojen metsästykseen.

Jos sulla pysyy sukkapuikko, parsinneula, vispilä tai pensseli kädessä, ei ole ollenkaan pöllömpi idea valmistaa joululahjat itse. En tiedä olenko se vain minä, mutta itse ainakin arvostan ihan tavattoman paljon itse valmistettuja lahjoja. Niillä on eri tavalla tunnearvoa ja let’s face it, usein pääsee vähän edullisemmin, ekokologisemmin ja eettisemmin koko joululahjahärdellistä.

Kestovanulaput – Nämä usein onnistuvat vaikkeivat käsityöt olisikaan olleet päällimmäisenä mielessä vähään aikaan. Nämä voi toteuttaa esimerkiksi ihanan pehmeästä bambulangasta. Liitä mukaan hoito-ohjeet erillisellä kortilla!

Neulomukset – Villasukat, lapaset, pipo, huivi, villapaita… Jotain mikä lämmittää lahjan saajaa sekä sisäisesti että ulkoisesti! Minkälainen tyyli sopisi kenellekin?

Makrameet – Ovat upeita ja ihan täydellisiä joululahjoja! Mä ainakin ihastuin näihin amppelimakrameihin ja aion kokeilla heti kun olen saanut kaikki joululahjat tehtyä…

Taideteos – Vesivärit, akryylivärit, liidut, lyijäri, mikä vaan on susta kiva väline! Jos seinälle asti yltävä abstrakti taideteos tai asetelma tuntuu liian kaukaiselta, aloita vaikka joulukorteista!

“Lahjakortti” – Itse tehdyllä lahjakortilla voi päästä esimerkiksi teatteriin, lounaalle, vaellusretkelle tai yhteiseen treffipäivään. Se voi myös oikeuttaa lapsivapaaseen tai olla “vapaudu siivouksesta” -kortti.

Itsetehty koru – Okei tästä taitaa tulla lista, että mitä käsitöitä teen sen jälkeen kun olen saanut joululahjat tehtyä… mutta esimerkiksi nämä punotut lehtikorvikset ovat aivan upeat ja yksinkertaiset tehdä. Mulla löytyisi jo kaikki materiaalitkin kaapista, ehkä sullakin?

Itsetehdyt joulukoristeet – Virkatut, neulotut, liimatut, keraamiset, helmistä tehdyt… Mitä nyt keksitkin! Mä aion itse askarrella mm. näitä paperipussitähtiä ja virkatut lumihiutaleet mulla onkin jo aiemmilta vuosilta.

Keksipurkki + yhteistä leipomisaikaa – En muista mistä lehdestä olen tämän idean bongannut joskus vuonna nakki ja kivi, mutta mielestäni se oli hauska! Eli puhtaaseen lasipurkkiin kootaan jonkun ihanan keksireseptin kuivaraaka-aineet + viereen printataan ohje sekä lupaus yhteisestä leivonta- ja keksihetkestä. Eikö oo aika söpö idea?

Jouluinen rocky road – Tein tätä itse kehittelemääni jouluista rocky roadia viime jouluna lahjaksi veljelle ja hänen tyttöystävälleen. Taisinpa muuten joulun jälkeen tarjota myös Tiedenaisille! Mitään ei jäänyt jäljelle, joten se kertonee herkullisuudesta jotakin…

Joululeipä – Mun mielestä lahjat, jotka voi syödä tai jotka voi kuluttaa loppuun ovat ihania. Esimerkiksi itse tehty jouluinen saaristolaisleipä tai joululimppu olisi aika ihana lahjaidea joulupöydän täydennykseksi!

Herkkukori – Ihan kaikkea ihanaa voi sulloa samaan koriin! Glögiä, manteli-rusinasekoitusta, pipareita, juustoja (helloo piparit + aurajuusto + persimon), joku söpö personoitu suklaalevy… mitä nyt vaan keksit!

Mitä muita ideoita sulla tulee mieleen? 🙂 Ensilauantaina jutellaankin sitten kierrätyslahjoista!

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: