Liikkumaan flunssan jälkeen

Miten kannattaisi lähteä liikkumaan sairastelun jälkeen?

Sopivaan lähestymistapaan varmastikin vaikuttaa taudin luonne ja kesto: Pikkuflunssaan voi kevyt liikkuminen jopa auttaa. Jos taas pöpö on ollut yhtään rajumpi ja kaatanut viikoksi tai kuukaudeksi sängyn pohjalle, kannattaa lähteä liikkeelle kevyesti ja asteittain.

Ensin voi lähteä arkiliikunnan palauttamisesta. Kävelyä, työmatkapyöräilyä, portaiden nousemista… Mitä se vaan sun arjessa onkin. Jos kevyt arjen liikkuminen tuntuu pahalta, on se selkeä signaali, ettei treenaamisen pariin ole vielä mitään asiaa!

Kun arkiliikunta alkaa luonnistua, voi kokeilla tehdä tavanomaisen alkulämmittelyn: Ehkä vähän hien nostatusta ja dynaamisia venyttelyjä? Jälleen jos tämä(kin) tuntuu jo ikävältä, ei varsinaisen treenin aika ole vielä.

Kun alkulämmittelykin alkaa olla hanskassa, voi kokeilla palata treenin pariin. Aluksi voi olla fiksumpaa säästää kuormittavimmat ja hengästyttävimmät treenit toiseen kertaan: Kuntosalilla voi keventää painoja ja vähentää sarjamääriä, lenkkipolulla lisätä kävelyä juoksun väliin. Parin kerran jälkeen voi treenailla jälleen normaalisti, jos olo on hyvä.

Voi tuntua tuskalliselta lisätä liikkumista hiljalleen, kun kovasti tekisi jo mieli kunnon treenille. Hidas liikuntamäärän kasvatus on kuitenkin huomattavasti nopeampaa kuin puolikuntoisena liikkumisen tuoma jälkitauti.

Tämä postaus saattoi hieeeeeman saada inspiraatiota tästä mun 1,5 vkon kuolemaflunssasta…

Maltatko sä aloittaa liikkumisen rauhassa flunssan jälkeen?

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.