Syksy saapuu – Mitä minulle kuuluu?

Aamulla ulos hipsiessäni tuoksui syksy. Ilma oli viileän raikas, sellainen kouluaamun tuntuinen. Jep, syksy on tosiaan saapunut.

Mä rakastan syksyä: Jos pitäisi valita lempparivuodenaika, olisi se ihan heittämällä tuo keltaisten ja oranssien lehtien sävyttämä osa vuodesta. Raikas ilma, villapaitakelit, lämpimät teemukit, viileät auringonpaisteiset kelit, tunnelmalliset sadepäivät ja kynttilät. No need to say more!

Syksyssä on myös sellaista uuden alun tuntua. Se viehättää minua kovasti ja usein syksyisin tapahtuukin isoja juttuja elämässä: Päätöksiä tulevaisuudesta, uutta suuntaa, eteen päin siirtymistä, toisinaan myös hyppyjä tuntemattomaan. Tänään ajattelin kertoa, mitä tuolla mun päässä ja elämässä tapahtuu näin syksyn saapuessa!

2017-08-23 15.27.56-01

Mieli

Olen ollut erittäin mietteliäällä ja reflektoivalla tuulella lomasta lähtien. Sain jälleen aikaa hieman miettiä ja syventyä kuuntelemaan itseäni, tarpeitani ja tulevaisuuden visioitani. Yleensä tämä tuo jo selkeyttä ja suuntaa elämääni – tämä kerta oli  ehkä vähän erilainen.

Minulla on kyllä jokin kompassi, joka ohjaa minua eteenpäin. Tällä kertaa en vain oikein tiedä mihin olen menossa. Mahdollisuuksia on niin älyttömästi ja niin monia asioita, joita haluaisin tehdä. Mutta mitä juuri nyt ja missä järjestyksessä? Tuntuu, että olen hieman hukassa, enkä tiedä mihin suuntaan pitäisi lähteä. Varmaa on vain se, että eteen päin mennään! Vielä kun tietäisi mikä näistä teistä on eteen ja mikä taakse päin…

Treeni

Treenin suhteen menee paremmin kuin hyvin! Kesän treenikevennys toi kyllä paljon lisää intoa liikkumiseen, kun kroppa alkoi vihdoin palautua kunnolla. Osansa motivaation kasvattamisessa teki myös uusi treenipaikka: Kyllä, minä ostin salikortin!
Tekee välillä valmentajan päälle hyvää käydä muualla kuin työpaikalla treenaamassa. Vaikka olisikin kotisalilla ihan yksityishenkilönä, tulee siellä usein vastaan valmennettavia sekä kuntosalin muita asiakkaita, joilla on jotakin töihin liittyvää asiaa. Uusi sali sijaitsee lähellä kotia ja sinne on helppo köpötellä aamutreenille. Motivaatio on katossa!

DSC_2516-01

Ravinto

Jos treeni on sujunut ja motivaatio ollut kohdillaan, niin samaa ei voi sanoa ruokailusta. Masu on kiukutellut taas oikein todenteolla loman jälkeen – toisaalta en ole yllättynyt huomioiden sen valkosipulimäärän, mitä vatsaani kaadoin loman aikana. Vatsa siis turpoaa palloksi, kramppailee, kipuilee. Tilannetta ei yhtään helpota se, että ruokamääriä pitäisi lisätä treenien lisääntyessä. Ruokahalu ei aina ole ihan kohdillaan ja vatsan ollessa kipeä ei sinne huvittaisi tunkea yhtään lisää ruokaa.
Vielä en oikein ole keksinyt mistä tämä masun kiukkuilu nyt johtuu, mutta lienee fiksumpaa pitää jälleen sellainen vatsalle lempeämpi jakso ruokailuiden suhteen. Paljon energiaa masuystävällisistä ruoista, siinäpä jälleen haastetta kerrakseen! #challengeaccepted

Ajatuksissa

Tyyli
Olen jostain syystä pohtinut pukeutumista ja tyyliä viime aikoina astetta enemmän. Voi toki olla, että sillä on yhteys koko tähän back to school/work -meininkiin. Parasta joskus pienenä koululaisena olikin aina uuden koulurepun ja penaalin valinta. Ehkä haikailen tällä hetkellä jotain samankaltaista?
Olen kuitenkin tehnyt päätöksen, etten osta enää niin sanottuja kertakäyttövaatteita, joiden alkuperästä ja laadusta ei ole takeita. En halua olla tukemassa hikipajoja ja kertakäyttökulttuuria. Sen sijaan ostan vähemmän ja laadukkaampaa. Tosiaan vaatteita löytyy kaapista tälläkin hetkellä paljon, ei niitä ihan älyttömästi edes tarvitse.
Jollain tavalla haluaisin kuitenkin päästä ilmaisemaan sitä omaa tyyliäni, enkä vaan kokoajan hihhuloida sporttikuteissa menemään. Sen aika tulee varmasti vielä!

Minimalismi
Olemme tehneet yhteisen päätöksen pyrkiä eroon ylimääräisestä tavarasta. On paljon selkeämpi koti ja pääkoppa, kun tavaraa ei pursua jokaisesta mahdollisesta kolosta. Tämä näkyy harkitsevaisuutena uusissa hankinnoissa, esimerkiksi juuri vaatteiden suhteen, sekä vanhojen tavaroiden myymisenä tai lahjoittamisena pois. Jos ostan jotain uutta, saa jotain vanhaa myös lähteä.
Vieläkin meillä on tietysti turhaa tavaraa, vaikka muutossa karsimmekin ison osan. Meillä on esimerkiksi kaksi telkkaria, joista kumpikaan ei ole seinässä. Tavoitteena olisikin myydä kaikki tarpeeton ja olla ostamatta tavaraa tilalle.

Lukeminen
Haluaisin kovasti lukea jotain ajatuksia herättelevää ja kiinnostavaa – jotenkin vain kuitenkin kyllästyn kirjan ensimmäisellä neljänneksellä. Olen aina ollut aikamoinen lukutoukka, joten tämä on minulle ihan vierasta. En tiedä, pitäisikö siis koittaa lukea jotakin ihan omasta genrestä poikkeavaa?

IMG_20170825_105756_231

Uudet tuulet

Syksyllä on tiedossa paljon uutta asiaa. Opinnoissa vastaan tulevat urheilijoiden psyykkinen hyvinvointi sekä urheilijoiden syömishäiriöt. Aiheet ovat minulle erittäin lähellä sydäntä ja odotankin kurssien alkamista jo kovasti. Opintojen vierailevina luennoitsijoina ovat muun muassa Vilho Ahola, Pippa Laukka ja Patrik Borg! Kovia nimiä kaikki, aion imeä jokaisen tiedonjyvän minkä irti saan!

Olen myös ilmoittautunut älyttömän mielenkiintoiseen koulutukseen, älyttömän pätevän voimavalmentajan koulutettavaksi. Kyseessä on Heikki Marinin voimaharjoitteluun keskittyvä koulutus, Marin Sport Performance 1, joka kestää pari viikonloppua syyskuussa. Olen koulutuksesta todella innoissani, sillä olen seurannut Heikkiä jo pitkään ja ihaillut hänen asiantuntemustaan. Nyt voin mennä kalastelemaan siitä pätevyydestä edes muutaman murusen!

Siinäpä muutamia asioita ja ajatuksia tästä hetkestä sekä tulevasta syksystä. Miltä sun syksy näyttää? Ja hei jos sulla on kirjasuosituksia, otan niitä ilomielin vastaan! 🙂

6 thoughts on “Syksy saapuu – Mitä minulle kuuluu?

  1. Kiva kuulla, että samanlaisia pohdintoja! Tosin joidenkin aiheiden osalta ei ehkä ihan niin miellyttävää…

   Tosi mielenkiintoisia juttuja tulossa, odotan innolla! 🙂

   Kiitos kun tulit kommentoimaan ❤ ihanaa syksyä sinnekin!

   Like

   1. Kylläpä oli hyvä teksti ja voin suuresti samaistua! Itse odotan jännityksellä syksyä (niin positiivisesti kuin negatiivisestikin), mutta tiedän että aika näyttää mitä tulema pitää. Odotan koulun alkua täyspäiväisesti töissä olleena kesän jälkeen. Kouluni alkaa kuitenkin harjoittelulla, joten itse ajattelen sitä enemmän “työnä” ja siihen vielä viikonlopputyöt ja harrastus niin kokonaisuus voi olla omalla tavallaan raskasta, mutta uskon että samalla antoisa. Kuitenkin harjoittelu on omaa tulevaisuuden alaani, niin motivaatio tehdä sitä on paljon suurempi kuin tämänhetkistä työtäni. Koen kuitenkin että vanhetessa itsevarmuutta on tullut lisää ja osaa suhteuttaa asiat eri tavalla, joten haluan uskoa, että tulen suoriutumaan kunnialla tulevista haasteista! =) Treenin suhteen tavoitteet tulevalle syksylle on kovat. Uusin tekstisi, missä pohdit treenin kehitystä on itselläni pääsääntöisesti ollut fyysisen kunnon parantuminen (niin voimantuotossa kuin kestävyydessä) sekä uusien taitolajien omaksuminen(toki näissä on vielä suuri työ, mutta pikkuhiljaa eteenpäin..)Yritän kuitenkin pitää mielessä, että se on “vain” harrastus, joten jos tilanne vaatii, tulee minun tiedostaa, että se osa-alue on mahdollisesti ensimmäinen josta tinkiä. Kuitenkin oman kropan “saaminen takaisin” muutaman vuoden vaikeuksien jälkeen on osoittanut kuinka arvokas se terveys on. Tässäkin huomaa, että vanhetessa oppii enemmän 😀

    Pakko myös mainita että omaan tyyliini on tullut huomattavasti enemmän uhrattua ajatuksia viime aikoina! Minäkään en täysin vielä omaa tyyliäni ole löytänyt, mutta kyllä omanlaiset hameet/tunikat ja sekä erilaiset kauluspaidat/pitkähihaiset ovat alkaneet tulemaan kuvioihin (ennen lökarit sekä huppari oli kova sana joka paikassa, ja kyllä ne edelleen on kovassa käytössä, mutta välillä on kiva pukea muutakin “arkena”). Eiköhän aika näytä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja miten vaatekaappini tulee muuttumaan 😀

    Kiitos muuten Kroatian reissun vinkeistä! Palasin matkan jälkeen lukemaan uudestaan postauksesi hyvistä ja huonoista asioista ja voin moneen samaistua. Reissu oli kuitenkin itselleni ihanan rentouttava ennen syksyn haasteita, joten voin sanoa reissun olleen onnistunut kokonaisuudessaan 🙂

    Inspiroivaa syksyä 🙂

    Ps. Tekstisi, missä pohdit “kuka minä olen” ilman tyypillisimpiä kiinnostuksen kohteitani tai ulkonäisiä seikkojani kuvattuna oli ajatuksia herättävä!

    Liked by 1 person

 1. Heippa! Voi olla että kommentoin pariin kertaan saman kommentin, koska en ollut varma tuliko perille asti, mutta pahoittelut kaksoiskommentista.. 🙂

  Liked by 1 person

  1. NYT LÖYSIN SUN KOMMENTIT! Jostain syystä tämä WordPress tulkitsee ne spämmikommenteiksi :/ nyt pitäisi homman olla kunnossa!

   Tosi kiva, että pidit tekstistä ja löysit siitä samaistumispintaa! ❤ Tuo sun tuleva syksy kuulostaa aika hurjan kiireiseltä, mutta samalla myös kutkuttelevalta harjoitteluineen ja treenitavoitteineen! Oon myös onnellinen sun puolesta, että oot löytänyt sen oman alan ja lajin, jotka innostavat!
   Vanhetessa oppii kyllä vaikka ja mitä. Iso peukku itsevarmuudelle ja terveyden arvostamiselle! 🙂 ihanaa että sulla on jämäkkä ja tavoitteellinen, mutta kuitenkin joustava suhtautuminen treeniin!

   Hahah, jollakin muullakin siis sellaista Back to school -tyylimeininkiä! Itsekin kun olen vuodet kulkenut jumppatrikoissa, niin kummasti alkaa mekot ja villapaidat taas kiinnostaa. On kyllä tosi kiva välillä käyttää oikeasti KIVOJA vaatteita 🙂 tyyli varmaan muotoutuu koko ajan, sen näkee sitten myöhemmin millaiseksi se päätyy 😀 riippuu varmaan paljon myös työnkuvasta? Jumppaohjaaja ei oikein voi pitää farkkuja töissä ja tuntuisi epäkäytännölliseltä vaihtaa farkut päälle kun pääsee kotiin…

   Hienoa, että vinkeistä oli iloa ja loma meni nappiin! ❤ Vaikka tosiaan mukana matkassa oli niitä epämieluisempiakin piirteitä, oli meidänkin lomamme aivan ihana ja virkistävä. Toivottavasti postauksista ei saanut toisenlaista kuvaa 😀

   Huippua kuulla, että minuudesta kertova teksti upposi! Välillä tekee hyvää pohtia asioita pintaa syvemmältä 🙂

   Mitä ihaninta ja inspiroivinta syksyä sinullekin!

   Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: