VEGAANINEN AVOKADOPASTA – terveellinen ja nopea arkiruoka

Kuinka moni muistaa muutaman vuoden takaisen avokadopasta-trendin? Sitä hittipastaa kokkailtiin ja hehkutettiin vuoroin joka kodissa, lehdessä, blogissa. Sitten se unohtui ja vaihtui uusiin hittiruokiin.

Mulla on pieni salaisuus. En ole koskaan kokeillut alkuperäistä reseptiä. Avokadopastahuuman iskiessä minulla oli jo todettu vilja- ja maitoallergiat, joten olisin voinut syödä siitä juustoisuudella kuorrutetusta pastakasasta lähinnä mausteet. Kuulemani perusteella kyse on todella todella juustontäyteisestä setistä, joka jättää jälkeensä vähintäänkin täyteläisen olon.

DSC_1503

Halusinkin siis tehdä alkuperäistä terveellisemmän, kasvissyöjälle sopivan avokadopastan, joka sisältäisi tasapainoisesti kaikkia ravintoaineita. Tämän pasta-annoksen ytimenä toimii kikhernepasta. Palkokasvien terveelliset proteiinit, hitaat hiilihydraatit ja kuitu pastan muodossa = paras juttu ikinä! Ripaus lisäprotskua tulee annoksen päälle murustellusta nyhtökaurasta. Avokado luo kivasti kermaisuutta jo itsessään, toimien samalla pehmeiden rasvojen lähettiläänä. Juustoisen fiiliksen tuovat ravintohiivahiutaleet, makua puolestaan valkosipuli, persilja ja pippuri. Kasvisten virkaa toimittaa mikrossa pikaisesti kypsennetty lehtikaali!

Tästä tuli oikeastaan sellainen “How to make your husband a happy man” -pasta. Täyttävää, maukasta ja terveellistä ruokaa, josta jää hyvä olo! Oli nimittäin aikamoinen ilo katsella hymyillen silmät kiinni syövää aviomiestä hymisemässä sohvan nurkassa pastakulhon kanssa.

DSC_1508

Vegaaninen avokadopasta kahdelle

150-200g kikhernepastaa
1,5 avokadoa
0,5dl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
persiljaa, suolaa ja pippuria maun mukaan
n 75g nyhtökauraa
ravintohiivahiutaleita

Ohjeet valmistamiseen löydät videolta!

Ootko kokeillut alkuperäistä avokadopastaa? Lähtiskö tämä vegeversio testiin? 🙂

5 thoughts on “VEGAANINEN AVOKADOPASTA – terveellinen ja nopea arkiruoka

  1. Joo no ei mullakaan hirveästi intoa olisi kokeilla sitä juustopommia 😄 mutta tällä tavalla oli erittäin jees! Mulle ainakin ravintohiivahiutaleet ovat toimineet ilman mitään ongelmia, ne kun ovat pääasiassa proteiinia ☺ toivotaan, että sullekin toimii! 💜

   Liked by 1 person

 1. Heippa! Omalta osaltani tämä kommentointi on kyllä jotenkin hankalaa, koska oletan ettei aikaisempi kommenttini edelliseen postaukseesi ole tullut perille? Pohtisin kuitenkin viljojen merkitystä ruokavaliossa ja enpä ole sen tarkemmin ajatellut niiden merkitystä omaan olooni mutta edellisestä postauksestasi sai hyvää uutta näkökulmaa asiaan! Itse myös olen oppinut syömään tattaripuuroa (aikoinaan sinun vinkkauksesta) erilaisten lisukkeiden kanssa, ja käytänkin sitä vaihteluna viikoittain. Kauramaitoa menee päivittäin kahvin seassa ainakin, omat lempparini ovat rainbownin ja lidlin omien merkkien kauramaidot. Tuota mainitsemaasi soijamaitoa ei ole vielä tullut kokeiltua, mutta ehkä joku päivä! Itse käytän myös satunnaisesti kauramaitoa myös esim puuron seassa, joten siksi se on ollut hyvä valinta itselleni kun sama maitojuoma toimii kahvissa ja muussa ruoanlaitossa. Mahtaakohan tuo soijamaito miten toimia puuron seassa? 😀
  Löysin kerran poistomyynnistä kikhernemakaronia ja voi että kuinka käteviä ja hyviä ovat! Niin helppoa lounasruokaa, että varmasti täytyy jatkossakin kotiuttaa niitä omaan kotiin 😀
  Halusin vielä kertoa, että olen todella hiljainen vakituinen lukijasi vaikka kommentointi jääkin harmittavan pieneksi itselläni.. On erittäin hämmentävää miten joku voi kirjottaa asioita juuri kuin se olisi omasta suusta sanottu tai oman kiinnostuksen kohteitani! Tämän vuoksi postauksesi tulee luettua joka kerta aina suurella mielenkiinnolla, kiitos niistä! =)

  Liked by 1 person

  1. Moikkamoi! Tosi ikävä kuulla, etteivät kommenttisi tule perille 😦 Mä tsekkaan, josko ne löytyisivät roskakommenteista ja ehkä jopa saan sen hyväksymään sähköpostisi. Kaikkeni yritän, terveisin tietotekniikkanero 😀
   Hienoa, että sait uutta näkökulmaa ja pohdintaa ihmiskoepostauksesta. Tattaripuuro tosiaan tuo kivaa vaihtelua kauralle, varsinkin kun siitä mausta oppii tykkäämään! Mä en olekaan maistanut Lidlin tai Rainbown kauramaitoa, mutta olen kuullut niistä hyvää 🙂 Mä en ehkä viitsi palata kauramaitoon, sillä sitten voisi kauraa tulla päivän aikana turhan paljon, koska kahvirakkaus. Mä näkisin, että soijamaito sopii hyvin myös puuroon! Eilen tyhjennettiin jääkaappia ja hyvin se sinne puuron lisukkeeksi sujahti.
   Kikhernemakaronit on the best! Proteiinit ja hiilarit samassa paketissa. Lisäksi kun tosiaan on vielä niin helppoa!
   Voi että, kiitos sinulle ihanasta kommentistasi ❤ se lämmitti mieltäni kovasti! Mä yritän fiksata tuon kommenttiprobleeman, jotta pääsisit useamminkin kommentoimaan! Ihanaa loppuviikkoa sinulle 🙂

   Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: