IHMISKOE: Mitä hyötyjä viljaton ruokavalio toi mukanaan?

Heippahei tyypit! Tänään ajattelin päivitellä vähän kuulumisia ihmiskokeen tiimoilta. Lyhyesti siis tiivistettynä aloitin ihmiskokeen toukokuun, jolloin jätin myös kauran pois ruokailuistani allergiaepäilyn vuoksi. Tavoitteena oli parantaa yleistä hyvinvointia ja päästä eroon huonosta olosta, jota ilmeni aterioiden jälkeen. Taustoja ihmiskokeesta voit lukea täältä!

Olotila on oikeastaan ollut aika mainio! Se parani hyvin nopeasti kauran eliminoimisen jälkeen. Toki väsymystä on ollut johtuen ylirasitustilasta, mutta sellaista äkillistä ruoan jälkeistä totaaliuuvahdusta ei. Treenitauon vuoksi on vaikea sanoa, miten tällä ruokailulla jaksaa treenata, mutta siihen pääsemme varmaankin pureutumaan piakkoin treenien asteittain lisääntyessä!

DSC_1588

Millä korvasin kauran ruokailuissani?

Olin siis kokonaan ilman viljatuotteita reilun kuukauden. Tattaria tosin söin kohtuullisia määriä, mutta jos nyt hifistellään, niin se ei olekaan vilja vaan siemenkasvi. Tattaripuuron ja tattarisämpylöiden mausta opin tykkäämään, namsk! Kauraleipää olen korvannut myös bataattiviipaleilla tattarileipien lisäksi. Pari kertaa olen kokkaillut myös kikhernepastaa – ihanan vegaanisen avokadopastan ohje onkin tulossa lähipäivinä!

Nyhtökauran korvaajaksi kokeilin vaikka mitä. Huh, että oli vaikeaa! Tofu ja Oumph -soijaproteiinivalmiste olivat aivan myrkkyä herkälle masulle, enkä niitä jatkossa enää kyllä syö. Sen verran hankalaksi ne vetivät tuon vatsan. On kyllä jännää, että kohtuullisissa määrin soijamaito ja soijajogurtti kyllä sopivat vatsalleni, mutta pienestäkin määrästä tofua koko pakki räjähtää.

Voidaanko puhua hetki tuosta soijamaidosta? Ahhh. Olin niin suruissani kauramaitolatteni menetyksestä, etten osannut ajatellakaan saavani tilalle jotain parempaa! Alpro Soya for Professionals soijamaito on kahvissa ihan täydellistä: Maku on pehmeä ja hennon makea, koostumus on täyteläinen ja vaahdottuvuus ihan kymppi. Jos tästä projektista ei muuta käteen jää, niin ainakin kohtuus ja soijamaito!

DSC_1592

Minkälaisia muutoksia huomasin olotilassa?

  • Ei ruokailun jälkeistä väsymystä
  • Nukuin paremmin
  • Vatsan turvotus väheni

Mitään sen ihmeellisempiä tuloksia en oikeastaan odottanutkaan, olen tähän lopputulokseen erittäin tyytyväinen! Toki nämä muutokset voivat johtua noin sadasta muustakin tekijästä, mutta ainakin näin on hyvä olla.

Miten sitten tästä eteenpäin?

Tuon kuukauden jälkeen aloin testailla siellä täällä pieniä määriä kauraa. Varmuuden vuoksi olen käyttänyt vain puhdaskaurasta valmistettuja tuotteita, sillä vilja-allergisena saatan reagoida myös tavallisessa kaurassa oleviin vehnäjäämiin. Olen tullut siihen lopputulokseen, että pienet määrät ovat ok ja syyllinen on todennäköisimmin ollut kroppani arkkivihollinen vehnä. Tässä päästään taas siihen kohtuusajatteluun: Kaurapuuroa iltapalalla, annos nyhtökauraa tai pieni pala kauraleipää on ihan toimiva ratkaisu. Sen sijaan jos syön kauraa enemmän kuin yhdellä aterialla, alkaa nielun limaisuus ja väsymys. Tämä kuitenkin jo vapauttaa ruokailua huomattavasti, kun voi satunnaisesti nauttia myös kauratuotteita tilanteen sitä vaatiessa!

Tosin aamulla en edelleenkään oikein mielelläni puuroa syö, siitä tulee vähän tunkkainen ja ällö olo koko aamuksi. Sen sijaan olen aloittanut aamuni raikkaalla smoothiella, joka jättää jälkeensä freshin olon! Nyt olen tosin pari aamua onnistunut myös sen puuron syömisessä ilman ällöoloa. Avaimena lienee, että olen hetken saanut jo olla hereillä ja puuron lisukkeeksi kaataa ison kasan kaikkea raikasta, kuten pakastemarjoja, soijajogurttia ja tuoreita mansikoita ❤

DSC_1594

Mitäs sulle kuuluu näin kesällä? Ootko lomalla vai töissä? Ja ennen kaikkea, joko oot kokeillut tuota soijamaitoa? 😉

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: