Nopeaa kasvisruokaa – Härkispallerot & bataattimuussi

Uuujee, pitkästä aikaa ihan ruokareseptiä! Ei sitä ihan pelkillä jälkkäreillä elä, vaikka toisinaan leikilläni vitsailen olevani kakkudieetillä…
Välillä ei millään jaksaisi kokata mitään maata mullistavaa, vaan tavoitteena on saada napa täyteen nopeasti, helposti, maistuvasti ja terveellisesti. Kuulostaa haasteelliselta kombolta, muttei ole sitä ollenkaan!

DSC_1422

Viimeksi tällaisen laiskuuspäivän iskiessä päädyin pyöräyttelemään härkispulleroita miehen alennuksesta bongaamasta Härkis-paketista. Olin lievästi skeptinen palleropulleroiden onnistumisen suhteen, mutta tartuin silti pakettiin aikeenani saada niistä makoisia. Se onneksi onnistuikin helposti: Härkis kippoon, joukkoon kananmuna ja mausteet. Käsillä sekaisin ja pannulle pyöryköiksi. Aikaa meni ehkä 7min.

DSC_1425

Muutama huomio Härkiksestä ja palleroista:
A) Ei kannata herkkävatsaisena syödä puolikasta Härkis-pakettia kerralla. Masu tulee kipeäksi ja tukkoiseksi! Muutenkin Härkis on vähän ongelmallinen masun suhteen, vaikka annoskoko olisikin kunnossa. Jännää sinänsä, sillä paahdetut härkäpavut eivät tuota mitään ongelmia!
B) Pallerot voi paistaa ilman rasvaa hyvällä pannulla, sillä Härkis itsessään sisältää jo melko reippaasti rasvaa. Samalla saa kauniin ruskean pinnan ja rapean kuoren pehmeällä sisuksella!
C) Koostumus oli itseasiassa niin kiva, että mun oli pakko syödä nämä sormin! What a suprise…
D) Maun voi kivasti päättää itse mausteita ja niiden määriä säätämällä. Suolaa en välttämättä juurikaan lisäisi, sillä Härkiksessä on jo sopiva suolaisuus valmiina.
E) Palleroissa koostumus on mukavan pehmeä ja suuhun sulava, mutta kuitenkin pureskeltava. Sopii siis täydellisesti pehmeän bataattimuussin kanssa!

Ja hei, mitä tulee bataattimuussiin: Se on ehdottomasti muussi kahdella ässällä. Ei missään tapauksessa muusi. Koska se kuulostaa hassulta.
Bataattimuussiin lisään aina joukkoon porkkanaa. Mielestäni rakenne on silloin kivempi eikä lopputulos ole niin hurjan makea. Makukysymyksiä siis, halutessasi voit toki lisätä porkkanoiden tilalle vielä puolikkaan bataatin.
En myöskään mausta muussia mitenkään, sillä mielestäni se on parasta sellaisenaan. Ja jos yhtäkkiä haluankin leipoa muussinjämistä jotain makeaa, ei se yrttinen tai suolainen bataattimuussi oikein toimi… Pitää jättää tilaa leipomis-intuitiolle!

DSC_1427

Härkispallerot (10kpl)

1 paketti Härkistä
1 kananmuna
reilusti paprikajauhetta
pippurisekoitusta
timjamia

Heitä Härkis kulhoon, perään kananmuna ja mausteet maun mukaan. Survo käsin tasaisehkoksi taikinaksi. Pyörittele palleropulleroiksi kuumalle pannulle. Pyörittele palleroita pannulla tasaisen ruskean pinnan saavuttamiseksi.

Bataattimuussi

1 iso bataatti
5 porkkanaa
vettä

Pilko porkkanat ja bataatti. Lisää kattilaan vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Haihduta ylimääräinen vesi keittämällä hetki kovalla lämmöllä ilman kantta. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Muussin ja härkispalleroiden lisukkeeksi keittelimme pakasteesta vihreitä papuja (koska laiskuus) ja kippasimme tulista salsaa koko komeuden päälle. Nopeaa, helppoa, maistuvaa JA terveellistä!

DSC_1428

Ja jopas se maistui hyvältä! Taitaa vaan valitettavasti jäädä harvinaiseksi herkuksi masuärsytyksen vuoksi. Bataattimuussia sen sijaan voisin syödä vaikka joka päivä! Nam ja Röyh.

Laitahan säkin pullerot ja muussit testiin! Ja hei, onko tällaiset nopsat arkireseptit GOGO vai NONO? Tiedän sitten jatkossa olla jakamatta mun arkisössötyksiä, jos ne eivät niin innosta 😀 Joka tapauksessa huippua viikkoa sinulle!

~Heidi K.

6 thoughts on “Nopeaa kasvisruokaa – Härkispallerot & bataattimuussi

 1. GOGO!!! Kaikki erilaiset ruokareseptit kiinnostaa AINA! 😉 Ja myös vaihteen vuoksi siun arkihössötyksetkin kiinnostaa yhtälailla.. kun kaikkea vähän mixaa- niin hyvää tulee! ♡

  Liked by 1 person

  1. Hahahh, kiitos! Oonkin aina ollut sitä mieltä, että parhaat blogit ovat vähän selaisia sekametelisoppia 😄 jatkossakin siis sopivassa suhteessa ruokareseptejä, hössötyksiä ja ehkä joskus jotain asiaakin 🙂

   Like

 2. Kuulostaa hyvältä, enpä ole härkiksestä aiemmin tehnyt muuta kuin tomaattipohjaista kastiketta, toimii siinä oikein hyvin!
  Munkaan suolisto ei härkiksestä oikein tykkää, jännä juttu tosiaan, sillä nyhtökaura käy, samoin kaikki muut pavut ja linssit (paitsi soija).

  Liked by 1 person

  1. Härkis on jotenkin jännä, en sitten tiedä liittyisikö omalla kohdalla niihin viljasta peräisin oleviin ainesosiin… Mutta ennemmin sitten niitä muita papusia ja nyhtistä 🙂 Soija on itseasiassa mullekin tosi hankala! Jogurttina ja maitona menee, mutta tofu, rouheet, suikaleet ja Oumph tekee vatsasta ihan sietämättömän… Kiitos kun kommentoit! ❤

   Like

 3. Hirmu kivalta resipeltä kuulostaa, menee varmasti testiin. Ja niin totta tuo, jatkojalostukseen on hyvä varautua, on niin kiva kehitellä jämistä jotain uutta kun inspiraatio iskee (tai vaihtoehtoisesti ei jaksa syödä samaa) 🙂 Kaikki käy, reseptit ja treenijutut sekä muut laidasta laitaan!

  Liked by 1 person

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: