Beetroot hummus – nutritious sidedish for about everything

Punajuuret ovat superherkullisia, maukkaita ja ravinteikkaita juureksia. Sitä ei käy kieltäminen, sisältäväthän nämä punaiset pallerot reippaasti kaliumia, folaattia ja karotenoideja, sekä jonkin verran myös kalsiumia, magnesiumia ja C-vitamiinia. Punajuuret sisältävät vain vähän energiaa, mutta kivasti kuitua vatsan täytteeksi. Hitaasti imeytyvät hiilihydraatit auttavat pitämään verensokerin tasaisena, joten nälkä pysyy loitolla pidempään.

Aikamoisia superpalleroita siis. Niissä on vain yksi vika: Ne ovat melko työläitä valmistaa! Ainakin omalla kohdalla punajuurien kuoriminen on yksi haastavimmista keittiötehtävistä. Siis siinä tapauksessa, että keittiön seinille, lattialle tai vaatteille roiskiminen on yksi tehtävän onnistumiskriteereistä. Yleensä epäonnistun tässä surkeasti ja kaikki edellämainitut ovat yhtä punajuurta.

Olen vältellyt tätä lempikasvistani juuri sen valmistusprosessin tuskaisuuden vuoksi. Olen monta kertaa yrittänyt ottaa itseäni niskasta kiinni, hypistellyt punajuuria ja makustellut mielessäni siintävää lopputulosta, mutta päätynyt kuitenkin muihin helpommin käsiteltäviin juureskavereihin. Tämän välttämiskäyttäytymisen vuoksi olinkin erittäin iloinen, kun keksin kaupassa olevan myynnissä valmiita esikeitettyjä punajuuria. Ilman mitään lisättyä, luomuversiokin vain muutaman kymmentä senttiä kalliimpi. Tiesin heti, että nyt tehdään muuten hummusta!

dsc_0902

Punajuurihummus on yksi koukuttavimpia ruokia, jonka tiedän. Makeahko punajuuri, pehmeät kikherneet, tahmea tahini sekä valkosipulin ja sitruunan liitto. Makuyhdistelmä kutkuttelee juuri minun makunystyröitäni täydellisesti. Ja hei, tämä on visuaalisuuteen taipuvaisen unelmaruoka: Punajuurihummus on niin upean väristä, että se ilahduttaa paitsi syöjän makuaistia, myös visuaalista silmää.
Sen lisäksi, että esikeitetyt punajuuret tekevät valmistusprosessista miellyttävämmän, hummus valmistuu tällä taktiikalla ihan ennätysnopeasti. Ainekset kippoon ja hyökkäys sauvasekoittimella. Surrrrrr. Surrrurrrrurr. Surrr. Valmista!

Beetroot hummus

1pkt ( n. 4kpl) esikeitettyjä punajuuria
2 tölkkiä kikherneitä (Bonduelle on paras!)
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
½ sitruunan mehu
½dl tahinia (sellainen iso pläjäys)
1tl juustokuminaa
1tl mustapippuria

Valuta punajuurista neste. Voit myös itse keittää punajuuret ja kuoria ne, jos haluat keittiöösi, lattiaasi tai paitaasi kauniit punajuuritäplät!

Laita suureen kulhoon punajuuret, valutetut kikherneet, valkosipuli, sitruuna, tahini ja mausteet. Soseuta ja syö.

dsc_0929

Punajuurihummus säilyy hyvänä jääkaapissa oikein mainiosti viikon tai kaksikin, kunhan sen säilyttää ilmatiiviissä rasiassa. Ja kunhan ei käy iltapalaksi lusikoimassa hummusta suoraan purkista (kröhöömmm, koukussa ollaan). Sellaisenaan syömisen lisäksi hummus sopii esimerkiksi riisikakkujen tai täysjyväleivän lisukkeeksi, dippikastikkeeksi sekä aterioille kastikkeeksi tuomaan lisää makua, väriä, proteiinia ja hyvää rasvaa.

Kerrohan jos kokeilit! Tää on ihan mun lemppariresepti ja addiktio numero 1 😉
~Heidi K.

4 thoughts on “Beetroot hummus – nutritious sidedish for about everything

  1. Nyt tää tuli testattua ja aivan älyttömän hyvää herkkua! Pitkän aikaa katselin tätä ohjetta ja nyt valmistin! Tulee varmasti koukuttamaan myös minut 😉 Nam! Tämmösiä lisää, kiiiitos! 😉

    Liked by 1 person

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: