Tämän hetken ruokavillitys ja hummusresepti

Olen ennenkin jutellut siitä, että mulla menee tuo ruokailu varsin kausittain. Välillä ihastun totaalisesti appelsiineihin ja niitä tekisi mieli syödä jokaisella aterialla. Muita innostuksen aiheuttajia ovat viime aikoina olleet riisikakut, vihreät pavut, chai-tee kauramaidolla, savupaprikajauhe, hapankaali ja banaani-mustikkasmoothie. Syön himotuksen kohdetta niin pitkään, että se alkaa oikeastaan jo vähän ällöttää. Sitten onkin jo uuden villityksen aika.

Tämän hetken suosikki on ihan kiistaton. Olen älyttömän koukussa tahiniin. Tahini on siis paahdetuista seesaminsiemenistä jauhettua tahnaa, joka on maustettu suolalla. Meidän (jo melkein tyhjän) purnukkamme sisältö on valmistettu kuorimattomista seesaminsiemenistä, mikä tarkoittaa tämän ihanan tahnan olevan huippuhyvä maidoton kalsiuminlähde!
Olin hyvin pitkään syömättä seesaminsiemeniä ja ihan hyvästä syystä: Olen nimittäin ollut lievästi allerginen seesaminsiemenille. Nyt kuitenkin huomasin Helsingin reissulla Fafa’silla syödessämme, ettei hummuksesta tai seesaminsiemenillä kuorrutetuista falafeleista (<3) tullut minkäänlaista nielun tai korvien kutinaa! Ajattelin siis jatkossa sisällyttää näitä pikkuisia kalsiumpommeja ruokailuuni säännöllisesti kohtuullisina määrinä.

Kohtuullisuus on tosin hyvin vaikeaa ruokainnostuksen vallassa. Valmistimme juuri valtavan ämpärillisen kulhollisen hummusta, jonka keskeinen raaka-aine tahini on. Lisäksi tekisi mieli kuorruttaa valtavalla tahinikerroksella kaikki mahdollinen pääaterioita, välipaloja ja aamupuuroa myöten.
Takaisin varsinaiseen aiheeseen eli hummukseen! Kuinka moni teistä tykkää hummuksesta? Tassu pystyyn nyt! Ohessa mulla nimittäin olisi teille tähän mennessä paras hummusresepti, jota olen kokeillut. Hummus on paitsi superherkullista, myös todellista terveysruokaa: Täyttävää kasviproteiinia, kuitupitoista hiilihydraattia, pehmeää rasvaa seesaminsiemenistä ja öljystä. Plus se on erittäin edullista terveysruokaa ja hummusta (tai sitä tahinia) voi syödä vähän kaiken kanssa. Sopii erityisesti tällaisille ruokahurahtajille.

 Hummus
400g kuivia kikherneitä
1 sitruunan mehu
6 ruokalusikallista oliivi/rypsiöljyä
3 isoa ruokalusikallista tahinia
4 valkosipulinkynttä
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
pari lirausta vettä
Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli tai noin 8h.
Keitä pakkauksen ohjeen mukaan noin 1h miedolla lämmöllä.
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä.
 Maistele ja lisäile raaka-aineita tarvittaessa.
Nauti vähän kaiken kanssa!


Meillä on taas innostuttu kasvisruokailusta hippusen enemmän. Kuvien aterialla oli herkkuhummuksen lisäksi paistettua quornia ja parsakaalia sekä uunissa paahdettua myskikurpitsaa ja kurpitsansiemeniä. Täyttävä ja helppo lounas!
Kertokaahan jos päädytte kokeilemaan. Onko muita hummushöyrähtäneitä? 🙂

4 thoughts on “Tämän hetken ruokavillitys ja hummusresepti

 1. Hummus on kyllä tosi hyvää! Mun mielestä parasta silloin, kun siinä on kunnolla valkosipulia ja tahinia. Sandrossa olen syönyt elämäni parasta hummusta, itse en ole vielä kotona saanut tehtyä yhtä hyvää. Uudessa Sandron keittokirjassa tosin oli siihen ohje,eli jos nyt sitten onnistuisi, kunhan saan sen kirjan käsiini..
  Ja Fafa's on ❤

  Like

 2. Fafa's on <3 !! Kävin ensimmäistä kertaa viime viikolla ja ei kyllä jäänyt viimeiseksi :)
  Joo sain itseasiassa vähän valkosipulisemman ja tahinisemman reseptin kokeiluun, kuulemma sillä tulee täydellistä ja alkuperäistä hummusta 😀
  Ihanaa että on myös muita hummusfaneja! Kiva kun kommentoit 🙂

  Like

 3. Tuo tahini on muuten hurjan hyvää varsisellerin ja omenan kanssa, muussattuna banaanin kanssa tai puuron päällä mustaherukoiden kera 🙂 Satuin kans just ostamaan pari pakettia kikherneitä hummuksentekoaikeissa tietenkin mutta tahinipurkin pohjalla näyttää olevan pelkät viirut:D

  Like

 4. Ompun kanssa varmasti huippuhyvää! Sellerin skippaan kyllä suosiolla, ei oo mun juttu 😀 Puuron päälle tahini tosiaan päätyi banaanin kanssa, nam <3
  Meillä kävi muuten sama juttu, on kikherneitä, mutta tahinia on purkin pohjalla vaan jämät 😀

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: