Ensimmäinen aamu

Muuttorumba, check!

Eilen oli ensimmäinen aamu yhteisessä ihanassa kodissa. Niin, kodissa. Siltä se tuntui jo heti aluksi. Muistatte varmaan, että yleensä en saa nukuttua uusissa paikoissa kovin helposti. Edellisen asunnon kohdalla kotiutuminen kesti reilut kaksi viikkoa. Täällä sen sijaan nukuin yöni todella hyvin, enkä edes säikähtänyt herätessäni uuteen ympäristöön.

Yllättäen keittiö oli ensimmäinen huone, jota aloimme laittaa kuntoon. Keittiö on kuitenkin kodin sydän. Astioiden sovittaminen kaappiin, yhteinen pohdiskelu kahvinkeittimen järkevästä paikasta, jääkaapin täyttäminen terveellisillä raaka-aineilla. Pellavarouheen, auringonkukansiementen, kookoshiutaleiden ja mausteiden lusikoiminen kauniisiin lasipurkkeihin. Uudet söpöt kannelliset lasimukit, jotka suorastaan huutavat täytteekseen smoothieta.

Näistä uusista lasimukeista nautimme ensimmäisenä aamuna ensimmäiset kahvit. Tummapaahtoista Löfsbergiä keitettynä Moccamasterilla. Joukkoon reippaasti ravistettua kauramaitoa. Nautiskeltuna hitaasti pillillä. Seurana tietysti puuroa marjojen, proteiinijauheen, maapähkinävoin ja innostuksen kanssa! Oma keittiön pöytä, jonka ääressä voi istuskella rauhassa. Jutella mielenpäällä olevista asioista, herätä uuteen päivään yhdessä. Täällä on hyvä olla.

Huijaisin, jos väittäisin kaiken olevan jo valmista. Siivoukset on vielä tekemättä edellisiin asuntoihin ja laatikkovaltameri olohuoneessa vaikuttaa loputtomalta. Seuraavaksi käsittelyyn pääsee leivontatarvikkeiden laatikko, saattaa siis leipomusinspiraatio iskeä! Mieleni tekisi leipoa joko jotain terveyshippikakkua tai siemeniä sisältävää vuokaleipää. Tosin nyt on sen verran kuuma, että keittiössä hikoilu tuntuu vähintäänkin mielenkiintoiselta ajatukselta. Jotain raakaherkkua kenties? Katsotaan, ylittääkö leipomisfiilis mukavuudenhalun 😉
Onko teillä leipomusideoita tai reseptiä, jota tulisi kokeilla?

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: