Matkalla jälleen!

Lähdin matkaan melko väsyneenä eilen klo 11.30. Olen nimittäin koko kuluneen viikon herännyt jossakin neljän ja viiden välillä. Vaikka aikaiset aamut ovatkin juttuni, niin klo 4.03 on hieman liian varhainen heräämisajankohta. Huoneeseeni paistaa aurinko niin voimakkaasti, että se tuntuu vastaavan kymmentä kirkasvalolamppua. Tähän kun yhdistää kuuman ja painostavan ilman, kehnot tyynyt ja sen faktan ettei mies ollut siinä vieressä pyörimässä, en vain yksinkertaisesti nukkunut hyvin. Onnibussin punaisiin penkkeihin istahti siis hyvin väsähtänyt mimmi.

En saanut koko matkan aikana tehtyä oikein mitään, kaikessa lukemista vaativassa tuli paha olo ja silmät meinasivat lupsua kiinni. Päädyin siis kuuntelemaan musiikkia ja ajatuksiani koko viiden tunnin matkan ajan.
Bussissa voi mietiskellä monenlaisia asioita. Kuten miltä tuntuisi rikkoa ikkuna sillä pienellä punaisella vasaralla. Ihan varmasti sinäkin olet joskus miettinyt samaa. Mietin, miksi vastapäinen setä puhisee hassusti, miksi viereisen penkin nainen vilkuilee kulmiensa alta, miksi penkeissä on alaselän tuen sijaan pelkkä kolo, miksi toinen kuski kertoo matkainfot itse ja toinen luottaa valmiiksi nauhoitettuun monotoniseen materiaaliin. Tuijottelin ikkunasta ulos ja mietin mistä ukkonen syntyy, miksi kallioissa on uurteita, mistä puut tietävät pudottaa lehtensä syksyllä ja miten hienolta tummat sadepilvet näyttävätkään.

Olen siis jälleen reissun päällä, tällä kertaa suuntana Helsinki lähiympäristöineen. Kohtasimme matkalta palanneen miehen kanssa lentokentällä. Vaikka viikon aikana ikävä ehti kasvaa ihan järkyttäväksi, niin taitaa se erossa oleminen välillä tehdä myös hyvää: Muistaa jälleen kuinka ihana se toinen on, arvostaa jälleen yhteistä aikaa potenssiin sata!
Vietämme tämän viikon täällä Hyvinkään laitamilla miehekkeen vanhempien kotona. Paikka on kerrassaan ihana! Talo sijaitsee järven rannalla metsän ympäröimänä. Täällä on todella rauhallista, mutta erittäin paljon kaunista virikettä silmille ja aisteille. Kävimme juuri aamukävelyllä metsässä ihastelemassa luontoa ja poimimassa mustikoita. Ihania tuoreita mustikoita, suoraan puskasta suuhun!
Tarkoituksena ei kuitenakaan ole lomailla, vaan teemme molemmat omia töitämme etänä. Onneksi osa töistä on mahdollista toteuttaa näinkin, niin matkustelu onnistuu. Töiden lisäksi ajattelimme kävellä paljon, reenailla kevyesti, tehdä kehonhuoltoa, uida, syödä ja nukkua paljon.
Lauantaina olemme menossa Naantaliin erääseen inspiroivaan seminaariin, josta sitten jatkamme vanhempieni luokse yhdeksi yöksi. Sunnuntaina onkin sitten tiedossa kotimatka takaisin Kuopioon. Tällainen pieni kesäreissu Suomessa siis!

Ensi viikolla, tarkemmin sanottuna heti maanantaina, on jännät paikat. Nimittäin meillä on edessä muutto uuteen yhteiseen kotiin. En voisi olla asiasta enempää innoissani, aivan ihanaa päästä saman katon alle! Jos olette joskus asuneet kahdessa kämpässä samanaikaisesti, niin varmasti tiedätte sen turhautumisen kun tavarat tuntuvat aina olevan juuri siellä väärässä paikassa…
Viime viikko sujui siis hyvin muuttolaatikoiden täyteisesti. Tuijottelin epätoivoissani niitä kasvavia tavaravuoria. Voin kyllä kertoa etten juurikaan nauti muuttamisesta. Toisaalta on kyllä melko siistiä putsata pois kaikki turha tavara, myydä ylimääräinen, aloittaa kliseisesti puhtaalta pöydältä. Minulla on vähän sellainen fiilis, että tästä seuraa jotain huikeaa!

Mitä teille kuuluu? Tykkään lukea teidän kommenttejanne ja tietää teistä lisää 🙂

4 thoughts on “Matkalla jälleen!

 1. Heippa Heidi! Tänne kuuluu ihan hyvää, olen itsekin matkisasia tänään Hyvinkäälle kaverin luo, tiedossa on ainakin salilla käymistä ja raakajätskejä 🙂 Tiedän tuon muuttotunteen tavaraa kertyy aina ja muuttaessa sitä saa ja joutuu karsimaan, tuntuu hyvältä päästä ylimääräisestä eroon ja mahdollisesti saada vähän rahaakin! Ehkä minusta on ajan kuluessa tullut yhä enemmän minimalisti, mitä vähemmän tavaraa sen helpompi 🙂

  Like

 2. Mooi Cayisamaria! Ollaan siis samalla seudulla, hauska sattuma 🙂 Hmmm, raakajätski mainittu! Mistä sellaista herkkua saa? 😛 Toivottavasti sulla on kivoja salitreenejä, mulla taitaa jäädä väliin kun pieni kesäflunssa on puskemassa päälle..
  On sitä paljon enemmän zen-olo kun ei ole hirveästi tavaraa ympärillä! Sopiva minimalistisuus rocks 🙂

  Like

 3. Minusta on aina vaikea vastata kysymykseen “mitä kuuluu” koska “ihan hyvää” on mielestäni liian neutraali ja usein jopa vääristetysti sanottu:D mutta kuitenkin itsellä pitkä työputki menossa ja 5pvn päästä on 5pv vapaat mikä on kiva:) välillä tulee turhautumisen hetkiä ja kyynel on töissä herkässä jopa töissä mut päivä kerrallaan edetään:) hyvää minilomaa ja iloisia muuttohetkiä sinnepäi;)

  Like

 4. Totta, enpä tullut ajatelleeksi että “mitä kuuluu” on noin haastava kysymys! Meinaa automaatti tulla vastaukseksi ihan hyvää 😀
  Tsempit viimeisiin työrutistuksin ja rentouttavaa lomailua ♡ ja kiitos paljon, muuttohetket ovat varmasto krhhmmm mielenkiintoisia, mutta sen jälkeen olo on varmasti iloinen 🙂

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: