Miksi tykkään aikaisista aamuista

Tehokkuuden tunne. Tämä taitaa olla se päällimmäinen syy! Tiedättekö sen fiiliksen, kun on aamukasiin mennessä saanut tehtyä jo vaikka mitä? Esimerkiksi tänään olen nauttinut rauhallisen aamupalan, tehnyt laskutuksen ja muita paperihommia sekä käynyt kävelyllä. Tällaisen aamun jälkeen on aina ihan supertehokas olo koko loppupäivän! Jos nukkuisin pitkään, jäisi tämä olotila saavuttamatta.

Aamuinen luovuus. Olen yleensä luovimmillani aamiaisen ja lounaan välissä. Kun siis kasvattaa tätä aikaikkunaa, ehtii tehdä enemmän luovuutta vaativia juttuja. Näihin kuuluvat muun muassa blogin päivittäminen, valokuvaaminen, reseptien ja postausten ideointi… Kirjoittaminen on ihanaa aamuisin, tuntuu että sanat vain pulppuavat näppäimistölle! Jos nukkuisin pitkään, jäisivät aamuni luovat tunnit vähäisemmiksi.

Hiljaisuus ja rauhoittuminen. Päivällä saattaa olla vaikka minkälaista menoa ja meininkiä, mutta pienen hetken aamustani haluan aina pyhittää rauhoittumiselle.Tämä ei mielestäni ole ristiriidassa tehokkuuden kanssa, sillä hiljaisuudesta nauttiminen ei välttämättä vie erityisemmin aikaa. Mielestäni on kiva olla hereillä kun muut nukkuvat, tehdä rauhassa omat aamurutiinit ja istuskella hetki kahvin kanssa. Meille on muodostunut tavaksi tehdä pieni aamumeditaatio ennen aamiaista. Se virittää kyllä mielen todella hyvin tulevaan päivään! Jos nukkuisin pitkään, jäisi tämä itselleni tärkeä hetki kokematta.

Mahdollisuudet. Aamuissa piilee aivan valtavasti potentiaalia: Päivästähän voi tulla vaikka kuinka mahtava! Koen päivästä menevän paljon hukkaan, jos vain pyörii sängyn pohjalla. Lisäksi olotila on itselläni ihan vetelä, jos joskus satun makoilemaan pidempään peiton alla. Haluan heti toteuttamaan päivän mahdollisuuksia ja tekemään siitä huikean! Jos nukkuisin pitkään, jäisi itselläni monta mahdollisuutta käyttämättä.

Aamupalan nautiskelu. En tiedä voinko kirjoittaa postaustakaan kertomatta aamupalarakkaudestani… Tykkään ihan älyttömästi laittaa aamupalan nätisti, ottaa kuvia, syödä rauhassa ja kiireettömästi, jutella rauhassa ennen päivän tohinoita, lipittää kahvia isosta mukista reippaalla kauramaidolla. Jos nukkuisin pitkään, jäisi tämä suuri nautinnon hetki kiireen jalkoihin.

Minkälaisista aamuista sinä tykkäät? 🙂

4 thoughts on “Miksi tykkään aikaisista aamuista

 1. Itse kuulun niihin, jotka rakastavat hitaita aamuja, mikä välillä tarkoittaa aikaisempia heräätyksiä kuin olisi tarve. Toisaalta lukeudun myös välillä niihin ihmisiin, jotka eivät halua tehdä mitään ylimäräistä aamulla ja päästä mahdollisimman nopee ulos(kello 6alkavat työvuoropäivät kuuluvat tähän.) vuorotyön takia rauhalliset aamut tuntuvat vielä paremmalta:-) täysinn samaa mieltä olen tuosta tehokkuuden tunteesta ja aamutreeneistä! Uusimpaan tekstiin viitaten, se fiilis kun alottaa aamun juoksemisella varsinkaan kun ei siitä erityisesti pidä!! 🙂

  Like

 2. Aikaiset aamut ovat ❤ Heheh, toki jos työt alkavat kuudelta, ei silloin voi ihan hirveästi aikaa pyhittää aamun rauhoittamiselle... Voin kyllä kuvitella aamulenkin jälkeisen fiiliksen, hyvä sinä! 🙂

  Like

 3. En voi sanoa olevani aamuihminen, mutta totta on, että jos vain jatkaa unia ja jää sängyn pohjalle, on noustessaan entistäkin vetämättömämpi olo. Tulee kuitenkin usein valvottua pitkään, niin ihan kovin aikaisin en pysty heräämään. Tärkeintä näyttäisi olevan, että tekee jotain, nousee reippaasti ja lähtee vaikka jonnekin heti herättyään, vaikka ei ihan aamulla aikaisin heräisikään. Ulkoilu ja liikunta piristää.

  Like

 4. Joo no tottakai jos valvoo, ei aamulla jaksa olla heti pirteänä sinkoilemassa! Just toi on munkin mielestä tärkeää, että saa päivän käyntiin jollain tekemisellä eikä jää makoilemaan nuutumiseen asti 🙂
  Ulkoilu on varsinkin kesällä erittäin jees! Toki niissä jääkylmissä pakkasaamuissakin on tunnelmansa 🙂
  Kiitos kun kommentoit!

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: