Hyvinvointini ABC

Ajattelin listailla teille perjantaipäivän kunniaksi oman hyvinvointini ABC:n. Ihan vaan koska rakastan listoja. Luvassa siis minun hyvinvointiini merkittävästi vaikuttavia tekijöitä lueteltuna aasta yyhyn. Äällä tai ööllä ei älyttömästi hyvinvointisanoja irronnut…

A – Apinointi
Kaikenlainen temppuilu ja hassuttelu. Apinoinnilla tarkoitan myös yleistä suhtautumista elämään, ei se ole niin vakavaa! Tähän kävisivät kyllä myös aloe vera ja avokadot.

B – Banaanit
Koska nam. Banaanipannukakut, banaanismoothie, banaanijäätelö, banaanisuklaat. Bananas for bananas.
 
C – Celsius-asteet
Mieluiten voimakkaasti plussalla. Kaikki on vaan mukavampaa kun on lämmintä ja aurinkoista. Ihmiset ovat iloisempia ja positiivisempia, on kaikkia siistejä ulkoaktiviteetteja ja letkeä fiilis.

D – D-vitamiini
Luontainen piristysruiske! Tämmöisellä suhteellisen rajatulla ruokavaliolla tiettyjen vitamiinien saannin varmistaminen on vaan fiksua hyvinvoinnin kannalta.

E – Ei
Välillä on ihan tervettä sanoa myös ei. Kaikkeen ei tarvitse suostua. Ei-sanan käytön opettelu on haastavaa mutta äärimmäisen suositeltavaa.

F – F*ck that
Tämän asenteen opettelu on lisännyt hyvinvointiani älyttömästi. Välillä on hyvä antaa vaan olla, todeta että f*ck that.

G – Gangstalippis
Eli suomeksi sellainen räppicäppi. Se symboloi sitä, miten siistiä onkaan olla oma itsensä. Välillä voin pukeutua mekkoon, välillä käyttää lippistä. Ja se on ok. Omana itsenään oleminen on yksi hyvinvoinnin peruspilareita.
 
H – Huolto
Kehonhuollolla on itselleni valtavan suuri merkitys. Se on sellainen oma pieni rentoutumishetki, jolloin malttaa keskittyä kehonsa tuntemuksiin ja viesteihin. Tuntuu, että kropan kireyksiä huoltamalla myös mielen kiristykset hieman helpottavat.

I – Ihonhoito
Kaunis iho tuo ainakin itselleni paljon lisää itsevarmuutta. Vihdoinkin sopivien tuotteiden löydyttyä olen saanut kuivan ja kiristävän ihoni kuosiin! Kasvojenpesusta on tullut sellainen mukava luksusrutiini aamuin illoin.

J – Juttelu
Tykkään hirveästi jutella erilaisten ihmisten kanssa. Sekä syvällisistä että vähän vähemmän painavista aiheista. Keskustelut ovat yleensä päivieni kohokohtia.

K – Kauneus
Rakastan katsella kauniita asioita. Niiden ei välttämättä tarvitse olla yleisesti kauniita (kuten vaikka ruusut) vaan mielestäni kauneutta löytyy kaikkialta.

L – Luonto
Ulkoilu ja raitis ilma päivittäin pitää minut järjissäni! Parasta on tietysti, että tämä yhdistyy hyvin edelliseen kohtaan. Kävelyllä on hyvä ihmetellä ohi kulkevia ihmisiä, lintuja, kaloja (:D) ja muita luonnon ihmeitä.

M – Meditointi
Todella rentouttava, itselleni uusi tapa lisätä hyvinvointia. Toisaalta voisin vastata myös että mutakakku. Same same but different, rentoutuu sitä myös kakkua syömällä.

N – Nauru
Jokaisessa päivässä pitää olla vähän naurua. Se kertoo siitä, että on tarpeeksi iloa tuottavia asioita ja oikeita ihmisiä ympärillä.
 
O – Oppiminen
Olen tätä ennenkin hehkuttanut, mutta onko mitään siistimpää? Oppiminen on elämän suola.

P – Puuro
En varmaan koskaan kyllästy! Ettekä te taida saada yhtään postausta ilman mainintaa puurosta… Tykkään vain ihan tosi paljon siitä tunteesta, minkä puuro jättää vatsaan. Lämmin ja lempeä, joka-aamuinen sekä -iltainen herkkuhetki. 

 
Q – Quinoa
Ravinteikasta, kuitupitoista ja maukasta. Täydellisen terveellinen ruoka-aine! Ja ainoa jonka keksin alkavan Q-kirjaimella.

R – Rakkaus

S – Stressinhallinta
Itseä stressaavien tekijöiden tunnistaminen ja selviytymiskeinojen keksiminen = huomattavasti hyvinvoivampi arki.

T – Tanssi
Olen lisännyt tanssia pienissä määrin ihan jokaiseen päivään. Haaveissa olisi aloittaa taas säännöllinen tanssiharrastus. Tällä hetkellä olen yhdistänyt tanssimisen proteiinin sheikkaamiseen = sheikkeritanssi!
 
U – Uni
Olotila on ihan erilainen kun oikeasti nukkuu hyvin. Välillä hyvää unta ei osaa arvostaa tarpeeksi, mutta viimeistään parin huonosti nukutun yön jälkeen huomaa eron hyvinvoinnissaan.

V – Viini
Silloin tällöin nautittu viini tukee mainiosti mielenterveyttä. Nautittuna mieluiten hyvän pihvin ja hyvän seuran kanssa. Voisihan tähän heittää jonkin muunkin elintärkeän juoman, kuten esimerkiksi veden..

X – X-hyppy
Ihan paras sykkeennostattaja! Enkä nyt sano, että hyvinvointini on kiinni haarahypyistä, hahah. Tällä tarkoitan kaikkea liikettä, liikkumista ja treeniä. Säännöllinen sykkeennosto tekee hyvää sekä kropalle että pääkopalle.

Y – Yksinolo
Tarvitsen aikaa itselleni ja ajatuksilleni. Pääkoppa voi hyvin kun välillä saa olla myös yksin! Yksinolon vastapainona toimivat tietysti ystävät ❤

 
 Mistä sun hyvinvointisi koostuu? Kaikenkattavaa listaa ei tarvitse rustata, muutama esimerkki olisi kiva! 🙂

3 thoughts on “Hyvinvointini ABC

  1. Kun sanoit, että oli vaikea keksiä, niin heti piti yrittää niitä ä ja ö 😀 Savolaisittain ö niinku öllöttäminen eli jouten olo. Toisaalta myös överittömyys vois olla hyvä. Ä oli vaikeempi, tuli vaan mieleen ähkyttömyys liittyen tuohon edelliseen, mutta molemmat on vaan hassuja ilmaisuja sanalle kohtuuttomuus.

    Like

  2. Wääh, vitsi miten hyviä keksit! Öllöttäminen ja överittömyys, ihan ehdottomasti ❤ kohtuus on erittäin tärkeää ainakin oman hyvinvoinnin kannalta 🙂

    Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: