Spartangear PT vklo 6 – Toiminnallista treeniä ja opettamista

Kuten jo viime postauksen lopussa mainitsinkin, kuudes koulutusviikonloppumme oli fyysisesti todella rankka. Kroppa sai paljon uudenlaista ärsykettä, jonka vuoksi treeninjälkeiskolotukset olivat ihan omaa luokkaansa. Viikonloppu oli kooste monista erilaisista toiminnallisen harjoittelun tekniikoista. Antti Nurmen johdolla kertasimme kahvakuulatekniikoita sekä bodyweight harjoitteita. Räjähtävän loikkatreenin saloihin meidät johti entinen yleisurheilija ja nykyinen kamppailu-urheilija Joni Mattila. Leka- ja rengasflippitekniikoista sekä opetusharjoituksista vastasi Ville Rintala, kun taas levypainokertauksesta vastasi huikea kurssikaverimme Johanna Forsström!

Oli todella kivaa päästä ihan vain kertailemaan tekniikoita hieman tutumpien harjoitteiden parissa. Tässä koulutuksessa tulee nimittäin valtavan paljon uutta tietoa ja omaksuttavaa, että viikonloppujen jälkeen pää on ihan täynnä infoa! Harjoittelimme jälleen myös tekniikoiden opettamista, mikä on äärimmäisen hyödyllistä tulevaa ohjaamista varten. Kun muutaman (kymmentä) kertaa järkeilee, selittää ja opastaa jonkin liikkeen, tulee se myös luontevammin ulos asiakastilanteessa!

Bodyweight-harjoittelun keskivartaloliikkeitä, kaverin kantamista ja loikkatreeniä siirryimme treenailemaan läheiselle urheilukentälle. Ai että treeni maistui raittiissa ulkoilmassa auringon paistaessa! Alkulämmittelyn ohessa muun muassa kannoimme neljän poppoissa kaveria ympäri juoksurataa. Joukkueemme Team Kääpiöt oli tietysti nopein ja taatusti kilpailuhenkisin…
Oli hauska huomata, miten hyvän treenin saa aikaan ilman mitään erityisiä välineitä! Kaveria kantamalla, työntämällä, vetämällä ja nostelemalla saa aikaan jo aikamoiset hapotukset jalka- ja vatsaosastolle. Tähän kun lisää erilaiset loikat, hypyt, kyykyt, punnerrukset ja leuanvedot, aletaan olla koko vartalon kattavan treenin äärellä! Porukalla homma on myös taatusti hauskaa, sen verran nauratti olla toisten kannettavana.

Kakkospäivänä ei tosiaan ihan hirveästi naurattanut, sillä lihaskivut olivat melko infernaaliset. Yritin ottaa loikat vähän kevyemmin, sillä räjähtävät pomput kuormittavat tottumatonta elimistöä melko paljon. Ilmeisesti kuitenkin epäonnistuin tässä tavoitteessani, sillä sunnuntaina jalan nostaminenkin oli haastavaa!
Sunnuntai-aamupäivän teemana oli toiminnallinen harjoittelu, tarkemmin sanottuna lekalla lyöminen sekä renkaiden flippaaminen. Ihan supersiistiä puuhaa ja kovaa treeniä! Lekalla lyöminen yhdistää kaikkien keskivartalon lihasten työskentelyn yhdeksi liikkeeksi: Keski- ja ylävartalon kierrolla kohotetaan leka ylös, suoran vatsalihaksen työllä puolestaan rutistetaan mojova isku moukaroitavaan kohteeseen (tässä tapauksessa traktorin renkaaseen). Syvät vatsalihakset ovat tietysti mukana koko liikkeen ajan ylläpitäen selän hyvää asentoa ja tukea!
Rengasflippi oli myös ihan tosi hauska kokemus. Ei ikinä uskoisi, kuinka paljon tämmöinenkin kirppu pystyy kierittämään. Renkaat olivat nimittäin 120kg ja 150kg. Oikealla tekniikalla ja kurssikaverien valvovien silmien avulla tuo isompikin rengas liikkui meillä kaikilla melko mutkattomasti!
Tälle porukalle on aika turha esitellä “leikkimielistä” kilpailua. Saimme oikein kunnon kisat aikaan renkaiden flippaamisessa: Parkkipaikan päästä toiseen ja takaisin, the faster the better. Tiimihenkeä ja sisua löytyy, siitä täydet kymmenen pojoa!

Iltapuolella päivää porukka alkoi olla jo melko valmista kauraa. Puristimme kuitenkin vielä levytankotekniikoiden kertauksen ihanan Johannan johdolla! Kertasimme maastavedon, sumomaastavedon ja kyykyn tekniikat sekä perehdyimme vielä Johannan opastuksella leuanvedon saloihin. Johanna itse kilpailee voimanostossa, joten hän oli omiaan antamaan muutamia tipsejä sekä omien hankaluuksien voittamiseen että liikkeiden ohjaamiseen.

Vaikka viikonloppu olikin yksi raskaimmista, oli se myös erittäin palkitseva. On aina välillä hyvä testailla omia rajoja, jotta muistaa sitten haastaa itseään myös yksin treenatessa! Kun uskoo itseensä, voi siirtää vuoria. Tai ainakin megaisoja traktorin renkaita!
En voi uskoa että meillä on enää kaksi viikonloppua jäljellä. Tänään saamme suorittaa EA-koulutuksen ja huomenna perehdymme mentaalivalmennuksen saloihin. Mielenkiintoinen ja todella tärkeä koulutuskerta siis tulossa!

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: