Spartangear PT vklo4: Bodyweight training & ravinto

Hui, miten aika kiitääkään eteenpäin! Saavutimme jo puolivälin rajapyykin Spartan Gearin personal trainer -koulutuksessa. Viime kerralla perehdyimme bodyweight trainingin ja ravitsemuksen saloihin. Oltiin siis todellakin juuri siellä minun mukavuusalueellani! Kouluttajana toimi tällä kertaa fitnessurheilija Eveliina “Eevsku” Tistelgren. Hän oli aikamoinen energiapakkaus, jopa vielä kisadieetin loppumetreillä. Ja huhhuh, sitä kehonhallintaa ei voi kuin ihailla!

Mitä siis on bodyweight training? Bodyweight training tarkoittaa nimensä mukaisesti harjoittelua oman kehon painolla. Vastuksena siis vain sinä itse! Kehonpainotreenillä pystyy haastamaan sekä aloittelijan että konkarin kuntoa monipuolisesti, sillä liikkeitä voi helpottaa tai vaikeuttaa vipuvartta muokkaamalla. Käytännössä kehonpainotreenin liikerepertuaariin kuuluvat kaikki erilaiset kyykyt, leuanvedot ja punnerrukset, eläinliikkeet, käsillä- ja päälläseisonnat sekä kaikkien näiden yhdistelmät!

Liikevalikoimaan löytyi itselle muutama uusi variaatio sekä tekniikkaviilausta parista kohdasta. Ihan valtavasti ei uusia juttuja tullut, sillä näitä olen melko paljon itsekin tehnyt omissa treeneissäni. Opetuksellisesta näkökulmasta sain tosi hyviä vinkkejä esimerkiksi käsilläseisonnan ohjeistamiseen, lähinnä liikeprogressioihin liittyen. On nimittäin ihan eri juttu osata itse tehdä, kuin osata opettaa turvallisesti! Kehonpainotreenin lämmittelyyn kuuluvat rannelämmittelyt sekä hartioiden ja rangan liikkuvuusliikkeet pääsivät heti asiakkaideni harjoituksiin sekä jäivät pysyvästi omaan kehonhuoltorutiiniini.

Ravitsemuspuolella kävimme läpi urheiluravitsemuksen perusteita. Hyvä tiivis paketti, jossa ydinkohdat oli tuotu selkeästi esille liikoja hifistelemättä. Perehdyimme myös ravitsemuksen ohella riittävän unen ja levon merkitykseen, käytännön ravintoneuvontaan sekä lisäravinteisiin. Erityisen antoisia olivat jälleen keskustelut ryhmän kesken, esimerkiksi sokeri- ja suklaariippuvuudesta, hahah!

Jaksan edelleen olla ihan valtavan innoissani meidän huikeasta porukastamme! Ihania tyyppejä ja hyviä keskusteluja riittää viikonlopusta toiseen. Hyväntahtoisuudesta loistavana esimerkkinä toimii kurssikaverini Juha, joka vielä pitkän koulutuspäivän jälkeen käsitteli jalkojeni lihaskalvot läpi. Sinne häipyivät lonkkakivut ja nilkan liikkuvuus parani ihan älyttömästi! Jos kropassasi on kummallisia kiristyksiä ja kiputiloja, suosittelen käymään kalvoihin perehtyneen terapeutin vastaanotolla. Olotila on nimittäin aika erilainen, kun keho pääsee liikkumaan kuten pitää!

Badabimbadabum! Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa koulutusviikonloppua, jossa syvennämme osaamistamme kehonhuollosta, urheiluvammoista ja anatomiasta. Yllättäen olen taas niin innoissani etten malttaisi odottaa…
Oletko sä kokeillut kehonpainotreeniä? Mitä tykkäsit? 🙂

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: