Arkiaamuista luksusta: Mustikkapiirakkapuuro

Käsi ylös, kuka tykkää arkiaamuista? Täällä näin, molemmat kädet katossa!
Entäs rauhallisista ja pitkistä viikonloppuaamuista? Hands up!
 

Molemmissa aamutyypeissä on omat miellyttävät puolensa. Arkiaamuihin tiivistyy tehokkuus: Nopeasti ravintoa kropalle, työmoodi päälle. Avainsanoja arjessa ovat helppous, vaivattomuus ja nopeus. Vaatteet on kenties valittu valmiiksi, kahvitkin mitattu keittimeen ja puurohiutaleet kattilaan. Niks, naks ja aamupala valmistuu! Treenikassi odottaa jo oven vieressä. Arkiaamut noudattavat hyväksi havaittuja rutiineja ja tuntuvat kotoisilta. Vaikka tällaiset aamut ovatkin tavallisia ja soljuvat omalla painollaan, on niissä silti oma hohtonsa. Fiilis on huikea, kun aamupäivän aikana on saanut jo paljon aikaan!

Jos arkiaamut ovat tehokkuuden täyttämiä, viikonloppuisin voi kaikki olla toisin. Vapaina aamuina on ihanaa valmistaa aamupalaa ajatuksella, nautiskella kiireettömyydestä ja keskusteluista. Valtavan kahvikupin äärellä, luonnollisesti! Kulkea ympäriinsä pehmoisissa yövaatteissa ja villasukissa. Aamun suurimmaksi saavutukseksi riittää ehkä se pannukakkujen paistaminen ja niiden syöminen. Viikonloppuaamuista tekee niin ihania juuri kiireettömyys ja ripaus luksusta.

Voisiko näiden molempien aamujen parhaat puolet yhdistää? Eikö olisi huippua viettää sekä tehokas ja nautinnollinen aamu?

Arkiaamuihin voi luoda kiireettömyyden tunnetta yhdellä helpolla vinkillä. Tiedän, ettei tämä seuraava vinkki ole kaikkia varten, but here it goes: Kiireen tunteen saa minimoitua heräämällä aikaisemmin. Kun ei  ole älytön hoppu paikasta toiseen, voi hyvin viettää pienen luksushetken myös arkiaamuna tehokkuuden kuitenkaan kärsimättä. Tämä tietysti edellyttää hieman varhaisempaa nukkumaanmenoa, mutta hei, kuinka moni oikeasti on työkykyinen klo 23 illalla?

Ja mikä olisikaan helpompi tapa tuoda ripaus viikonloppufiilistä kuin maistuva aamupala! Aamuherkun ei tarvitse olla monimutkainen valmistaa, vaan pienillä lisäyksillä voi vaikka peruspuuron makumaailmaa muokata astetta herkumpaan suuntaan. Mielestäni vaniljainen mustikkapiirakkapuuro kuulostaa melkeinpä viikonloppukelpoiselta aamupalalta. Salaisuus piilee puuron päälle ripautelluissa mustikoissa ja mantelijauheessa, jotka yhdessä vaniljan kanssa luovat mustikkapiirakkamaisen vaikutelman. Yksinkertainen vinkki, mutta eipä sen aina niin monimutkaista tarvitse ollakaan!

Mustikkapiirakkapuuro (2lle)
3dl kaurahiutaleita
6dl vettä
2dl kauramaitoa
proteiinijauhetta
vaniljajauhetta
suolaa
 mustikoita
mantelijauhetta
Keittele puuro kattilassa normaaliin tapaan.
Sekoittele joukkoon vanilja, suola sekä valitsemasi proteiinijauhe 
(Foodinin vaniljariisiproteiini on aika nam).
Kuorruta vielä mustikoilla ja mantelijauheella.
Nauti!
Millainen on sun lemppariaamu? Arki, viikonloppu vai jotain siltä väliltä? 🙂

One thought on “Arkiaamuista luksusta: Mustikkapiirakkapuuro

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: