Spartangear PT vklo2 – Kyykky, maastaveto, penkkipunnerrus

Luvassa olisi koostetta toisesta koulutusviikonlopusta! Aiheenamme oli  ensimmäisenä päivänä levytankoharjoittelu ja toisena sen lisäksi myös yrittäjyys sekä sosiaalinen media. Kouluttajanamme toimi TFW:n Ville Rintala. Mitä kaikkea viikonloppuun sisältyi ja mitä opin? Se selviää tässä postauksessa!

Levytankoharjoittelu piti tänä viikonloppuna sisällään perusliikkeiden tekniikan hiomista ja pari treeniä. Aloittelimme ekan koulutuspäivän huolellisilla lämmittelyillä ja samalla kävimme läpi myös valakyykyn suoritustekniikkaa. Keppijumppaa siis! Päivä jatkui kyykyillä takakyykyn ja etukyykyn muodossa. Ville näytti ensin suoritustekniikan ja korosti keskeisimmät pointit kyseisissä liikkeessä. Tämän jälkeen lähdimme hiomaan kyykkyjämme timanttisiksi tangon ja kaverien valvovien silmäparien kanssa. Suosittelen lämpimästä joko kuvaamaan omaa suoritustekniikkaa tai pyytämään palautetta! Tekemistään voi kehittää vain jos tiedostaa kehityskohteensa.

Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuuluivat myös maastaveto ja sumomaastaveto. Siellä sekä mimmit että miehet liikuttelivat hurjia rautoja! Niin sitä innostuu, vaikkei maksimipainoihin ollutkaan tarkoitus pyrkiä… Oli hirveän helpottavaa kuulla että oma tekniikka meni ihan nappiin. Takaraivossa on välillä kolkutellut pieni pelko selän uudelleen poksauttamisesta, eikä epävarmuus omasta maastavetotekniikasta ainakaan yhtään huojentanut sitä! Palautteen perusteella tekniikka oli ihan bueno, eli voin hyvillä mielin jatkaa vetelyitä samaa rataa.

Siinä missä sain paljon irti maastavetotekniikan kertaamisesta, penkkitekniikan opettelu avasi ihan uuden ulottuvuuden koko liikkeeseen! Ai sen kuuluu tuntua tältä? Vitsi miten siistiä! Teimme voimanostotyylistä penkkipunnerrusta, jossa selkä on kaarella ja jalat tukevasti maassa. Harvemmin tulee ajatelleeksi, miten monipuolisesti penkkaaminen kuormittaa koko kroppaa. Vai oletko joskus miettinyt pakaroiden jännittämistä tai lapatukea penkkipunnerruksen aikana? Mä ainakin jännitin lapoja niin paljon, että seuraavana päivänä oli koko yläselkä ihan tulessa!

Ekan päivän saldoon kuului myös kaksi treeniä. Treeneissä yhdisteltiin opeteltuja tekniikoita eristävämpiin tukiliikkeisiin. Mielestäni on hienoa, miten myös suoritettujen treenien koostamisesta voi ottaa oppia! Esimerkiksi kyykyn alkulämmittelynä teimme boksihyppyä, toki muiden huolellisten alkulämppäilyjen jälkeen. Tiesitkö, että korokkeelle hyppääminen aktivoi samoja lihaksia kuin kyykky ja voi siten auttaa parantamaan kyykkysuoritustasi? Takakyykkysarjojen jälkeen teimme vielä selän ojennusta ja sumomaastavetoa raskaalla kahvakuulalla. Siinä muuten ihan mainio hanuriliike! Kuulan tulee vain olla tarpeeksi raskas, jotta liikkeen saa tuntumaan kunnolla. Millä oli käytössä 48kg kahvakuula, mutta yhtä hyvin voi käyttää suurta käsipainoa. Hanuri kiittää!

Kakkospäivä oli omistettu sekä kuluvan että aiemman koulutusviikonlopun tekniikoiden kertailulle. Teimme opetusharjoituksia ryhmissä ja analysoimme toistemme tekniikoita. Lisäksi Ville veti meille pienen luennon yrittäjyydestä sekä sosiaalisesta mediasta. Saimme ihan todella hyvää keskustelua aikaan oman some-identiteetin määrittelystä. Keskustelemalla oppii monesti paljon enemmän kuin pelkästään kuuntelemalla. Varsinaisesti uutta asiaa ei tullut hirveästi yrittäjyyttä tai somea koskien, muutama kultahippuvinkki jäi kuitenkin takataskuun!
Yllättävän paljon on muistettavaa niin kyykyssä, maastavedoissa kuin erilaisissa punnerruksissakin: core tiukaksi, pakarat aktiivisiksi, lapoihin työtä. Tekniikat opastettiin hyvin hyvin yksinkertaisesti, korostaen sitä mitä tulisi tehdä sen sijaan että kerrottaisiin mitä ei missään nimessä tulisi tehdä. Tälle iso peukku! Kiva huomata olevansa ammattitaitoisten kouluttajien parissa, eikä kysymistä tarvitse epäröidä. Meillä on myös ihan huippu porukka ja todella hyvä ryhmähenki.. Jengiä on vähän kaiken ikäistä ja erilaisilla taustoilla, mikä on todellinen voimavara. Naurua riittää ja palautetta tekemisestä tulee ihan varmasti. Toi kevät tullessaan mitä vain, nämä tyypit tekevät siitä varmasti mahtavaa!

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli todella antoisa, vaikka pieni reissuväsymys painoikin jo siinä kohtaa! Can’t wait till next time! Aiemman koosteen voit käydä lukemassa täältä 🙂

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: