Spartan Gear PT – viikonloppu 1

Heippahei tyypit!
Tilannehan on nyt se, että olen lomalla. Jihuu! Vaikka työni onkin yksi lemppariasioistani arjessa, on myös kivaa päästä välillä vaihtamaan maisemaa. Olenkin siis nyt hiihtolomareissulla Lahdessa, josta matka jatkuu Helsingin kautta Turkuun. Turussa odottaisikin jo toinen koulutusviikonloppu!
Loman ajanvietoksi ajattelinkin siis kirjoitella teille ensimmäisen koulutusviikonlopun tekemisistä ja tuntemuksista. Molempia oli paljon, sillä viikonloppu oli täynnä uusia ihmisiä ja uudenlaista treeniä!

Koulutus koostuu siis yhteensä kahdeksasta koulutusviikonlopusta. Viikonloput ovat intensiiviä ja täynnä sisältöä. Ensimmäisenä viikonloppuna perehdyimme pääasiassa kahvakuulaharjoitteluun, mutta mukaan mahtui myös kuntopallotreeniä sekä HIIT-harjoituksia. Käytännössä treenasimme aamupäivät erilaisia kahvakuulatekniikoita sekä teimme ennen lounastaukoa lyhyen kovemman treenin. Lounaan jälkeen teimme ohjausharjoituksia joko pareittain tai ryhmässä. Ohjausharjoitteiden jälkeen teimme lisää tekniikkaharjoittelua sekä päivän loppuun HIIT-tyylisen treenin kelkan työntöineen ja kuntoköysineen! Kouluttajinamme toimivat Antti Nurmi ja Ville Rintala. Antin menoa kannattaa muuten seurata instasta @antti_spartan_nurmi. Paljon motivoivaa matskua!

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen en voisi olla tyytyväisempi valintaani. Pidin erityisesti päivän päättävistä hullun kovista haastavista treeneistä ja ohjausharjoitteista. On mielestäni erittäin hyvä, että itse ohjaamista harjoitellaan heti alusta alkaen, sillä sehän on juuri se ydin tulevassa toimenkuvassamme! Tekniikoiden opastus on koulutuksessa todella tarkkaa, mistä tykkään myös todella paljon. Miten sitä muuten voisi opettaa tekniikoita muille, jos ei itsekään ole varma millaista liikerataa kyynärpää kulkee?
Lemppariliikkeiksi nousivat erilaiset kahvakuulan paiskimiset eli slämmit, tempaus kuulalla sekä kelkan työntö! Myös köysien paiskiminen oli aika terapeuttista, pääsi purkamaan kaikki aggressiot oikein tehokkaasti samalla kun syke nousi lähelle maksimia. Ulkotreeni oli myös mielettömän hieno kokemus: Raitista ilmaa, lämmittävä aurinko, nouseva syke ja huikeet tyypit ympärillä. Taisinkin kylpeä aikamoisissa adrenaliineissa ja endorfiineissa koko viikonlopun… Ja toistella kyllästymiseen asti että niiin siistiä!! Huikeeta!! Mahtavaa!!

Meillä on tosiaan ihan todella hyvä porukka kasassa. Ollaan erilaisia mutta tavallaan todella samanlaisia! Ryhmähenki oli loistava jo ihan ekana päivänä, mikä lienee melko harvinaista. Ryhmän tuki on varmasti tärkeä kevään aikana, sillä vaikka koulutus on ihan superkivaa, on se myös melkoisen rankka prässi läpi käytäväksi!

Minulle oli myös äärimmäisen tärkeää huomata, että pystyn vetämään todella koviakin treeniviikonloppuja ja yksittäisiä treenejä. Täytyy nimittäin myöntää, että vuoden takaisesta välilevynpullistumasta jäi jonkinasteinen alitajuinen pelko ettei selkä enää kestäkään. Oli kerrassaan huikeaa huomata, että hei mä osaan, pystyn ja jaksan!
Kipua ei ollut ollenkaan väärissä paikoissa, ainoastaan niissä lihaksissa, jotka olivat tehneet työtä. Käytännössä tämä kuitenkin tarkoitti kaikkia lihaksia, sillä toiminnallinen harjoittelu sattuu olemaan aika kokonaisvaltaisesti kuormittavaa, heheh! Erityisesti epäkkäät, rintalihakset ja vatsalihakset olivat melkoisen napakan tuntuiset…

Palautuminen sujui yllättävän mutkattomasti, mitä nyt kävin yhden jalkatreenin vetämässä liian aikaisin. Jaloissa ei ollut lihaskipua tai -kireyttä, mutta voimaa ei vain löytynyt ollenkaan. Kova treeni vaihtui siis kevyeen jumppailuun, venyttelyyn ja rullailuun! Tuommoisen äärimmäisen kovan treeniviikonlopun jälkeen se pari-kolme päivää lepäilyä olisi erittäinkin suositeltava juttu. Palautumista yritin tukea myös syömällä paljon ja erityisesti hiilihydraatteja. Käytännössä energiansaanti jäi varmasti kulutusta pienemmäksi, sillä koulutuksessa oli melko rajalliset mahdollisuudet aterioinnille. Yritinkin sitten paikkailla energiavajetta vetämällä illalla banaanijätskiä, puuroa ja hirveän keon maapähkinävoita. Syöminen alkoi kyllä käydä ihan työstä, sillä kovien treenien jälkeen ei oikein meinannut ruoka maistua! Seuraavalla kerralla olenkin viisaampi ja aloitan tankkaamisen ajoissa.

Nyt hei saatte vapaan sanan: Olisiko jotain mitä haluatte tietää koulutuksesta tai ekasta viikonlopusta? 🙂 Sen verran vielä täytyy mainita, että kirjoittelen aiheesta ihan vapaasta tahdostani, eikä postauksiin liity minkäänlaista sponsorointia. Ihan omasta kukkarosta on tämä koulutus maksettu!
Jos ei ole kysyttävää, niin kertokaa vaikka mitä teille kuuluu! Lueskelen teidän kommenttejanne mielelläni loma-aktiviteettina 🙂

2 thoughts on “Spartan Gear PT – viikonloppu 1

  1. Kiva kuulla että koet koulutuksen mielekkäääksi:)! Vauhdikkaalta menolta näyttää:D minulle kuuluu tällä hetkellä periaatteessa hyvä; kouluhommia olisi kyllä vaikka muille jakaa eikä työt ja treenijännitys lievennä asiaa mutta yritys on kova selvitä kaikesta kunnialla ja rauhassa..:D ihanaa lomaa sulle ja tervetuloa turkuun:-)!

    Like

  2. Jooo meno oli kyllä vähintäänkin vauhdikasta! 😀
    Miten kiva kuulla, että kuuluu hyvää 🙂 Tekeminen on kivaa ja palkitsevaa, kunhan sitä ei vaan ole liikaa! Eli maltahan myös levätä ja ottaa aikaa itsellesi.

    Kiitos paljon, on ollut kyllä oikein hyvä loma! Turkuun siirryn viimeistään huomenna aamusella 🙂

    Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: