@Poeme

Jos etsitte Kuopiosta massakahviloista poikkeavaa kahvittelupaikkaa, suosittelen ottamaan osoitteeksi Poeme laari&cafen. Kyseessä on mielettömän sympaattinen pikkukahvila tunnelmallisella sisustuksella ja kaikenmoisilla herkuilla varustettuna! Oman lisänsä kahvilan omaleimaisuuteen tuovat kahvilaa koristavat laarit, joista löytyy irtomyyntituotteita laidasta laitaan – Hello kuivattu inkivääri, namsk!

Poikkesin eilen uuden vuoden aaton ja vapaapäivän kunniaksi raakakakulle ja kahville. Päivän kakku oli lime-suklaa, joka kuulosti minun makuuni herkulliselta kombolta. Ja olihan se nyt ihanaa! Kirpeän makea täyte + rouskuva tumma ja pähkinäinen pohja =  perfection.
Oli myös kiva huomata miten kahvilassa sai sellaisen arjestairtautumiskokemuksen. Dumppasin puhelimeni takin taskuun, fiilistelin kakun ja kahvin makumaailmaa, tuijottelin ohikulkevia ihmisiä ja salaa stalkkasin lähipöytien tyyppejä. Pitäisiköhän tehdä tuolla kahvittelusta ihan tapa?
Raakakakkuilu ainakin pitäisi ottaa tavaksi: En muistanutkaan sitä huikeaa energialatausta, joka noista kakuista tulee! Mulla oli koko illan ihan tosi hyvä olo. Muun muassa kikattelin yksinäni kävelylenkillä, kun oli niin hyvä fiilis. Raakakakuista tulee sokerihumalan sijaan onnellisuushumala!

Kaikenkaikkiaan paikka oli mielestäni jotenkin tosi inspiroiva. Vanhanaikainen, mutta samalla moderni. Eripariset mukit sekä söpöt piparkakkureunuksiset lautaset toivat oman vivahteensa. Vesilasit muistuttivat jotain hienoja pikareita, tuli oikein juhlallinen olo! Tunnelmaa kohotti myös jokaisessa pöydässä nököttävä tuikkukynttilä. Mä niin tykkään kynttilöistä ja niiden pehmeästä valosta.
Ja hei se kahvi! Melkein meinasin unohtaa tärkeimmän. Tuoretta kahvia sai itse kaataa pöydästä ja santsikupillinen kuului hintaan. Kahvina oli Johannes&Nyströmin luomukahvia. En voi muuta kuin kehua: Oli nimittäin sen verran pehmeän makuista vaikka otinkin kahvini mustana ilman mitään härpäkkeitä. Jos sattuu härpäkkeistä tykkäämään, tarjolla on myös erikoiskahveja jos jonkinmoisia. Ruokavammaisena yllätyin myös positiivisesti, kun sain tietää erikoiskahveja tehtävän myös kasvimaitoihin. Eli kun tekee mieli lattea tai cappuchinoa seuraavan kerran, tiedän minne suuntaan!
 

Saanko mennä tänään uudestaan? Tää oli nyt tälläistä ällöpositiivista hehkutusta, mutta minkäs sille voi jos johonkin paikkaan tykästyy! Tuli semmoinen kotoinen fiilis 🙂

5 thoughts on “@Poeme

  1. Täällä Lahdessa on aika samanlainen paikka, vanha puutalo jossa saa raakakakkuja ja luomukahvia! Muutaman kerran olen käynyt ottamassa kahvin ja puolukka-suklaaraakakakun palasen 🙂

  2. Kävin joulun alla pyörähtämässä kyseisessä paikassa etsimässä jotakin irtomyyntituotetta ja ainakin puitteiden osalta voin täysin yhtyä hehkutukseen! Raakakakut on vielä maistamatta mutta kevään aikana täytynee korjata asia 🙂 Huippua, että Kuopiossakin on tällaisia persoonallisia paikkoja jotka poikkeavat positiivisesti useimmiten ankeista ketjukahviloista…

  3. Puolukka-suklaaraakakakku kuulostaa juuri ihanan raikkaan makealta, namskis! Kiva että tuollaisia sympaattisia kahvipaikkoja alkaa löytyä ympäri Suomea 🙂

    Lahden tilanteesta en valitettavasti tiedä, Kaisa osaa varmaan kertoa tarkemmin 😀

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.