Raikas ja rakkaudellinen smoothie

Jos kannattaisin detoxia tai muuta kuuriajattelua, olisin ehdottomasti nimennyt tämän maailman parhaaksi tammikuun detox-arkeenpaluu-luonnollinen-superfood-smoothieksi. Onhan tämä terveyttä pursuava, vitamiinipitoinen sekä tuttuun tapaan myös gluteeniton ja maidoton. Ja hups, tällä kertaa myös vegaaninen.
Koska en ole erityisemmin erilaisten kiristelyjen tai tiristelyjen fani, päädyin hieman erilaiseen ratkaisuun smoothien nimeämisen suhteen. Ra(i)kkain smoothie.
Voi miten tykkään sanoista ja lauseista, joilla on monta merkitystä.
Mikäli mielessään poistaa sulut iin ympäriltä, saa vastaukseksi miltä smoothie maistuu. Raikkaalta, ihan todella raikkaalta! Itse kullakin jouluilottelun täyteläiset maut saattavat tulla jo korvistakin. Silloin mitä mainiointa vaihtelua on tämmöinen kirpeän makea makumaailma. Makeutensa smoothie saa herkullisesta ja maukkaasta mangosta. Kirpeys puolestaan syntyy inkiväärin ja tyrnin yhdistelmästä. Raaka-aineiden pirteys välittyy myös smoothien ulkomuotoon! Siirtyykö pirteys syömisen yhteydessä myös smoothien nautiskelijaan? Mä oon aika varma että siirtyy.
Mikäli päättää ignoorata koko iin, pääsee asian ytimeen. Rakkauteen. Mikä olisikaan parempi tapa osoittaa rakkautensa omalle keholleen, kuin tarjota sille hyvänmakuista ja hyvää tekevää ruokaa?

Tiesittekö muuten millaisia superterveyspommeja tyrnimarjat ovat? Sataa grammaa kohden tyrneissä on jopa 6 grammaa kuitua, 165mg C-vitamiinia, lukuisia erilaisia B-vitamiineihin kuuluvia yhdisteitä ja karotenoideja. Kivennäisaineista tyrnimarjat sisältävät esimerkiksi kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia. Tyrnit ovat myös poikkeuksellisia marjoja rasvapitoisuutensa suhteen, sillä ne sisältävät terveydelle edullisia pehmeitä rasvoja! Nämä kasvikunnan rasvat edistävät myös tyrnien sisältämien rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä muiden terveysvaikutustensa lisäksi. Kannattaa muistaa pureskella siemenet huolella, mikäli ne onnistuvat välttelemään blenderin terät. Iso osa rasvoista ja kuiduista on juurikin tyrnin siemenissä!
 

 Ra(i)kkain smoothie
½ kypsä mango
~100g jäisiä tyrnimarjoja
pala tuoretta inkivääriä
loraus kauramaitoa
Paloittele mango ja kuori inkivääri.
Soseuta kauramaidon kera joko sauvasekoittimella tai blenderissä.
Lisää jäiset tyrnit ja surruttele tasaiseksi.
Nauti!

Nautiskelin tämän smoothien välipalalla kahvin ja chiavanukkaan kaverina. Kuitenkin näkisin tämän myös mitä parhaimpana aamun aloituksena! Olisi ihanaa herätellä aamu-uniset makunystyrät jollain näin kirpsakalla. Jospa se arkiaamukin piristyisi kun aamupala matkii aurinkoa?

Täällä vietellään tavallaan viimeistä lomapäivää. Teoriassa mulla on töitä vasta perjantaina, mutta olen luvannut henkisesti palata kartalle jo ensi viikolla. Huomenna olisikin edessä paluu yliopistolle kandintyön pariin! Jospa sekin sujuisi jouhevammin kun on tankannut älyttömät määrät vitamiineja smoothiemuodossa?
Nyt ajattelin laittaa musiikit soimaan ja heilutella vähän pebaa tiskaamisen ohessa. Tänään nimittäin iski jälleen leipomisvimma ja keittiö on ihan kuin ydinpommin jäljiltä.
Aurinkoista ja rakkaudellista sunnuntaita! Ja hei testaa toi smoothie. Lupaan ettet pety ❤

2 thoughts on “Raikas ja rakkaudellinen smoothie

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: