Suunnitelmia, haaveita ja tavoitteita vuodelle 2016

Ajattelin koostaa teille pienen katsauksen tulevaan vuoteen! Osa on jo lukkoon lyötyjä tavoitteita, osa on vielä haaveilun asteella. En niinkään fanita uudenvuodenlupauksia, mutta tavoitteita on kiva asettaa. Kirjoittelen osa-alueista tarkempia postauksia myös erikseen, joten jos joku juttu kiinnostaa erityisesti, kysy lisää!

TYÖT/KOULU
Tarkoituksena olisi saada mun ekat tutkintotodistukset kevään aikana. Tämähän siis tarkoittaa käytännössä enää kandintyön kirjoittamista ja esittämistä sekä kypsyysnäytettä. Tarvittavat opintopisteet ovatkin olleet kasassa jo viime keväästä lähtien. Vuonna 2016 musta tulee siis TtK. Terveystieteiden Kandidaatti, aika siistiä!

Toinen iso tavoite on läpäistä toiminnallisen harjoittelun PT-koulutus kunnialla. En niinkään tavoittele PT-titteliä, sillä en usko kenenkään olevan valmis yhden kurssin jälkeen. Haluan muodostaa vankan pohjan, jonka päälle voin aina rakentaa lisää ja lisää ammattitaitoa. 

Yksi suuri teema töiden suhteen on myös kuormituksen vähentäminen. Olen järjestänyt keväälle hieman kevyempiä ohjauksia toisessa työpaikassa. Lisäksi ohjaukset painottuvat samoille päiville eli ohjaan ennemmin monta tuntia putkeen. Voi kuulostaa rankemmalta, mutta mielestäni tämä on parempi ratkaisu. Siten saan nimittäin enemmän vapaapäiviä viikkoihini = enemmän aikaa rentoutumiselle!

TREENIT
Pääpainotuksena kevään treeneissä on edelleen kropan kuntouttaminen. Haluan nimittäin olla fyysisesti hyvässä kunnossa ja terveenä kevään koulutukseen lähtiessäni! Aseinani toimivat fysioterapia, urheiluhieronta, järkevä kuntosalitreeni ja reipas määrä kehonhuoltoa. Pikkuhiljaa aletaan päästä jyvälle ongelmien syntymekanismeista. Yritän ottaa tämän(kin) oppimiskokemuksena, joka tekee musta myöhemmin paremman ammattilaisen.

Alkuvuodesta tavoitteena on peruskunnon kasvattaminen. Tämä tarkoittaa käytännössä pitkäkestoisia pitää-pystyä-puhumaan-puuskuttamatta treenejä kuntopyörällä sekä pidempiä sarjoja salilla. Treenien teho siis hieman pienenee, mutta kesto pidentyy. Tarkoituksena on parantaa peruskuntoa, jolloin raskas työkin tuntuu vähemmän raskaalta!

Varmaan ikuisena tavoitteenani voisi myös pitää käsitteitä järkevyys&lepo. Treenejä siis sopivasti ja lepoa paljon. Vaikka olisi kuinka kivaa treenata paljon, kovaa ja kokoajan täysillä, ei se pidemmän päälle ole kovin järkevää. Relaksoituminen voisi siis olla ihan hyvä päämäärä. Yksi juttu jonka haluaisin toteutuvan viikottain on jooga jossakin muodossa. Olen nimittäin huomannut joogan tekevän sekä kropalle että pääkopalle hirveän hyvää.

Ulkomuotoon olen tällä hetkellä melkeinpä niin tyytyväinen kun voi naisihminen olla. Ei se tietenkään tarkoita, etteikö voisi kehittyä! Hyvällä fiiliksellä ja hitaasti eteenpäin. Aion siis jatkossakin jatkaa ärsyttävää kohtuus kaikessa -linjausta ja sanoa tiukan ein dieeteille, kehovihalle ja liialliselle peilintuijotukselle. Meillä on vaan yksi ja ainutkertainen keho. Antakaamme sille siis hyvää oloa ja rakkautta myös tulevana vuonna.

RUOKA
Yksi mun missioista on ollut jo tovin hiilihydraattien asteittainen lisääminen. Kuvittelin syöväni niitä melko reippaasti, mutta totuus saattoikin olla vähän toinen. Kun on tällainen sähköjänis, joka sinkoilee paikasta toiseen päivät pitkät, tarvitsee sitä energiaakin pikkuisen enemmän. Tämän otan jälleen mielenkiintoisena ihmiskokeena ja seuraan hiilihydraattien lisäämisen vaikutuksia jaksamiseen, vireystilaan ja treeneihin!

Kiireen vähentyessä haluaisin myös panostaa uusien reseptien ideoimiseen ja erilaisten (kasvis)ruokien kokeiluun. Reseptitehdas siis puksuttamaan!

ELÄMÄ/VAPAA-AIKA
Ulkomaan matka jonnekin yksin tai yhdessä olisi yksi haave vuodelle 2016. Tämä tosin riippuu ihan rahatilanteesta ja työmäärästä. Haaveilla kuitenkin saa aina! Jos ei haaveile mistään tai tavoittele mitään, voiko sitä koskaan saavuttaa?

Stressaamisen lopettaminen tai edes vähentäminen järkeviin mittoihin tulee olemaan eräs keskeisimpiä tavoitteitani. Vapaa-ajastani haluan oikeasti oppia nauttimaan. Että se vapaa-aika olisi oikeasti vapaa-aikaa. Aion siis polkaista mielenhallinnan treenit käyntiin. Sitähän sanotaan että kiire on vain mielentila!

Muiden kuin liikuntaharrastusten osalta tahtoisin panostaa valokuvaamiseen. Jossain välissä valokuvaaminen (jos kökköjä puhelinkuvia voi valokuvaamiseksi kutsua) kuului jokaiseen arkipäivääni. Uuden kameran myötä haluaisin myös oikeasti oppia, miten otetaan taidokkaita kuvia. Ja mitä ihmettä tarkoittaa ISO-luku, polttoväli, erilaiset objektiivit, kääk! Oiskohan jossain tälläisille pökkelöille valokuvauskurssia?

Tekemättömyys ois myös siistiä. Että osaisi vain olla tekemättä mitään, ilman että tulee järjettömän huono omatunto. Koska ainahan olisi jotain tehtävää. Jos ei täydelliseen tekemättömyyteen kykene, niin piirtämisen/maalaamisen/lukemisen/värittämisen lisääminen ois varmaan aika zen.

BLOGGAAMINEN
Tiedättekö, mulla on ollut niiiiiiiiin ikävä säännöllistä ja tiheää bloggaustahtia, sekä teitä ihanat lukijat. Haluaisin siis blogin kirjoittelun jälleen luonnolliseksi osaksi arkea. Valokuvaaminen nivoutuu tähän harrastukseen hyvin, sillä tavoitteenani olisi myös saada aikaan kauniimpia kuvia ja kohentaa sitä kautta blogin visuaalista ilmettä!

Myös sisältö kaipaisi mielestäni monipuolisuutta. Asiatekstejä, kuulumisia, treeniä, ruokaa, hyvinvointia. Lisäksi toivoisin, että pystyisin tuomaan persoonaani ja ajatuksiani paremmin esille. Tiedättekö, valottaa enemmän tyypistä täällä ruudun takana?

Heheh, kyllähän noita ilmaantui ihan kiitettävästi! Huomioikaa toki, etten ajatellut millään tavalla ahdistua tavoitteiden saavuttamisesta/saavuttamattomuudesta. En myöskään ajatellut tehdä kaikkea heti vaan ottaa jutut pikkuhiljaa mukaan arkeen. En osaa oikein kuvaillakaan kuinka innolla odotan tulevaa vuotta! Eilen illalla en meinannut saada unta kun kaikki jännyydet pyörivät mielessä…
Mitä odotatte My cup of coffeelta vuonna 2016? 🙂 
Ja hei mitä ihaninta uutta vuotta! Tehdään siitä ihan huikea!

8 thoughts on “Suunnitelmia, haaveita ja tavoitteita vuodelle 2016

 1. Kuulostaa huisin hyviltä nämä kaikki jutut! Mie tykkään lukea aina ihan siun jokaisen postauksen, joten toivon että matka blogin parissa jatkuu yhtä monipuolisena kuin nytkin 🙂

  Itse taidan astella tulevaan vuoteen askel kerrallaan hyvin hiljakseen ja katsoa mitä se minulle antaa.

  Iloista vuotta 2016!

  Like

 2. Voi kiitos Viivi! Sun kommenteista jää aina, poikkeuksetta, tosi hyvä mieli 🙂
  Kuulostaa oikein sopivalta tuo hiljainen astelu tulevaan vuoteen. Jotenkin levolliselta! Toivotaan että 2016 tuo sinulle paljon iloa ja valoa 🙂

  Like

 3. Postauksesi ovat aina odotettuja, oli aihe mikä tahansa! Niistä saa huisin paljon inspiraatiota ja ne herättävät ajatuksia:) mahtavaa jos kerkiät jatkossakin kirjoittelemaan:) Hyvää uutta vuotta sulle Hilla!:-)
  -K

  Like

 4. Kiitos, en tiedä voisiko tuon parempaa palautetta saada! Olen hirmuisen onnellinen jos onnistun inspiroimaan ja herättelemään ajatuksia. Se on nimittäin ollut mun tavoite 🙂
  Katsellaan mitä vuosi tullessaan tuo!

  Like

 5. Kivalta ja jännältä kuulostaa 🙂 tsemppiä tulevaan vuoteen ja suunnitelmiin! Hmm, vaikeaa tuo tekemättömyys, pääsin viime vuoden aikana ison askeleen eteenpäin 'vähemmän stressauksen polulla' ja edelleen jatketaan…

  Kaikki postaukset on tervetulleita, myös ne ihan perus arkiruokajutut 🙂 Sun positiivisuus loistaa ihanasti teksteistä läpi, mikä piristää ja innostaa muitakin!

  Like

 6. Kiitos paljon tsempeistä ja kehuista!
  Tekemättömyys voi tosiaan olla yllättävän hankalaa… Hienoa jos olet päässyt jo vähän vähäisemmin stressaavan elämän makuun, siitä on hyvä jatkaa 🙂

  Like

 7. En kestä! Oon missannu sun blogin comebäkin aivan täysin!
  Olin tosi surullinen sillon kun lopetit,janyt mulla on superpaljon lisää luettavaa. I love it!! Jeess,ja welcome bäk (näin vuoden myöhässä) 😀

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: