Superhelpot ja supersuklaiset joulutryffelit

Kiireinen arki alkaa pikkuhiljaa olla takana päin ja voi aloittaa joulunaikaan rauhoittumisen. Tällaisena epäjouluihmisenä olen pitkään vierastanut kaikenlaista hössötystä jouluruokien, joulusiivouksen ja erityisesti joulukrääsän kanssa. Miksi nähdä kaikki tuo vaiva parin päivän takia? 
Taidan kuitenkin tänä vuonna ymmärtää hieman paremmin. Joulu taitaa olla monelle se kaivattu hengähdyshetki pimeän talven keskellä. Siihen hetkeen halutaan panostaa, toivotaan että kotona on nättiä ja kaikilla on mukavaa. Aikaa läheisille, hyvää ruokaa ja kiireettömyyttä. Sitä olen oikeasti kaivannut kuluneiden kuukausien aikana. Hengähdystaukoa.
Sanotaan että “jouluna saa syödä”. Olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että niin saa muulloinkin, mutta ei nyt takerruta siihen. Haluaisin laajentaa sanontaa hieman, tehdä siitä vielä enemmän rauhoittumista palvelevan. Tässä se tulee, kuulkaahan: jouluna saa tehdä mitä huvittaa. Haluatko maata joulun ja uuden vuoden välin sohvalla ja koostaa ruokailusi pipareista, glögistä, suklaasta ja kinkusta? Siitä vain. Haluatko riehua salilla ja syödä parsakaalia? Siitä vain. Haluatko maistella kohtuudella kaikkea ja käydä kävelylenkillä tekemässä lisää tilaa jouluruoalle? Siitä vain.
Mikään edellä mainituista tavoista ei ole väärä. Tapoja on niin monta kuin meitä tapojen toteuttajiakin. Totuushan on, ettei tuolla parin viikon ajanjaksolla ole loppuelämän kannalta mitenkään valtavan suurta merkitystä. En kannata ääripäitä, mutta jos se itsestä hyvältä tuntuu niin go for it! Kunhan vaan saa rentouduttua, tehdä niitä omia kivoja juttuja tai vaikka vaan olla välillä. 
Eniten itse odotan riisipuuroa, kynttilöitä, perheen näkemistä, yhteisiä kävelylenkkejä ja kiireettömyyttä. Pikkuveli lupasi myös pyöräytellä mun kanssa toisen satsin näitä herkullisia tryffeleitä. Sitäkin odotan, yhteistä tekemistä!
Tosiaan, joulutryffelit. Joulun maut samassa paketissa. Suklaata, appelsiinia, mantelia, inkivääriä ja kanelia. Suussasulavan pehmeä koostumus, vieno makeus ja tuhti kaakaoisuus. Ainesosaluettelo on tuttuun tapaan täynnä terveellisiä ja hyvää tekeviä raaka-aineita. Olen sitä mieltä että jouluna saa kyllä syödä sitä aitoa tavaraa, mutta mielestäni myös joulupöytään voi kasata niitä ravinteikkaampia herkkusia. Ja yhtään liioittelematta, onhan nää nyt ihan törkeen hyviä! Pallerot valmistuvat pienellä vaivalla joulunpyhien keskelläkin ja sopivat joko ihan jouluherkutteluun tai ennen joulua vaikka adventtinamiksi. Reseptin voi halutessaan moninkertaistaa ja ottaa suvun kaikki apukädet käyttöön tryffelien pyöritykseen!
Superhelpot ja supersuklaiset joulutryffelit
10 medjool taatelia (~2dl)
1,25 dl mantelijauhoja
3rkl appelsiinimehua
1tl appelsiinin kuorta
½tl kanelia
½tl inkivääriä 
½dl tummaa kaakaojauhetta
+kuorrutukseen lisää kaakaota 
Poista taateleista kivet. Mittaa kulhoon mantelijauho, appelsiinimehu ja mausteet.
Soseuta ainekset tasaiseksi massaksi joko sauvasekoittimella tai käyttäen monitoimikonetta.
Lisää  joukkoon kaakaojauhe ja sekoittele vielä tasaiseksi.
Kaakaojauheen voi sekoittaa joukkoon myös lusikalla, mikäli koneisto ei tahdo enää pyörittää massaa! Seos on melko tahmeaa tässä vaiheessa, mutta muovailtavuutta voi lisätä viilentämällä taikinan jääkaapissa ennen pyörittelyä.
Kaada kaakaojauhetta reippaasti laakealle lautaselle.
Kauhaise taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele palloiksi.
Kieritä pallot kaakaojauheessa ja nosta toiselle lautaselle.
Reseptistä syntyy noin 8 keskikokoista tryffeliä.

Supersuklaiset tryffelit ovat heti valmiita tarjottavaksi!
 
Eikun herkuttelemaan kädet ja suu suklaassa! Nyt haluaisin kuulla lisää teidän joulustanne: Onko jouluperinteitä, mikä on lempiherkku, mitä odotatte eniten? 🙂

2 thoughts on “Superhelpot ja supersuklaiset joulutryffelit

  1. Jouluperimteisiin kuuluu koko pienen suvun näkeminen, hyvä ruoka, joulusauna, ja perheen kanssa ajan viettäminen. Jouluruuista odotan innolla joulutorttuja, raakapiparipalloja, sokeritonta taatelikakkua, tofukinkkua, papusalaattia ja jotain suklaistakin pitää olla, myäutten ole päättänyt, olisiko se luumuista vai appelsiinistä! Vaiko molempia? 😉

    Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: