Leppoisa sunnuntaiaamu – Brunssi yhdelle

Voi että kun oli herätessä hyvä fiilis! Huolimatta väsymyksestä ja pienestä päänsärystä, jotka muistuttelivat eilisen hauskasta illasta ja viinilasillisista. Semmoinen rento, vähän pöllähtänyt ja höpsö olotila. Hiljainen talo, rauhallisuus, sunnuntaimoodi.
Mun aamurutiineissa aamupala tulee oikeastaan aina ykkösenä. Tiedättekö, heti vetämään aamupuuroa napaan silmät ristissä… Aloin miettiä, koskakohan olen viimeksi tehnyt itselleni aamiaista ihan ajatuksen kanssa? Let’s face the fact, long time ago.
Kokkaan kyllä mielelläni muille, asettelen kurkkuja ja banaaniviipaleita sun muuta. Mutta itselleni kyllä paljon paljon harvemmin. Miksi? Eikö itsensä eteen voisi myös nähdä vähän vaivaa? Olemme joka tapauksessa itsemme parhaita ystäviä. Päätinkin siis ilahduttaa ihan vain itseäni panostamalla pikkuisen enemmän sunnuntaiseen aamubrunssiin!

Pistin siis hauduttelua vaativat hirssisuurimopuurot tulille. Siellä ne saivat rauhassa porista kerroskattilassa samalla kun nautiskelin megakokoista kauramaitolattea, lueskelin hömppäsporttilehteä ja selasin instagrammia. Puuron kypsymisen loppuvaiheessa hurauttelin brunssin täydennykseksi kirpeän puolukkasmoothien, paistoin kananmunan täydellisen valuvalla keltuaisella ja leikkelin epäsymmetrisiä kurkkupaloja lautasen reunalle. Pähkinäisen makuisen hirssipuuron seuraksi kauhoin edellisen päivän mansikka-vadelmachiahilloa. Saatoin myös keitellä jälkkäriksi toisen jättimukillisen kahvia ja ottaa palan tummaa suklaata…
 

Siinä sitten istuskelin ihanan aamiaisen kera tovin jos toisenkin. Maistelin erilaisia makuja ja koostumuksia. Hampaissa rasahtelevaa makeaa chiahilloa, unelmanpehmeää lämpöistä puuroa, rouskuvia raikkaita kasviksia, täyteläistä jääkylmää smoothieta ja reunoilta rapeaksi paistettua suolaista kananmunaa. Sitä sanotaan, että ruoka toiselle valmistettu ateria on yksi suurimmista rakkaudenosoituksista – tämän voisi kääntää koskemaan myös itseään! Kyllähän tuollainen vaivalla laitettu ja rauhassa nautittu aamiainen maistuu ihan miljoonasti paremmalta.

Tänään päivän sana taitaa olla rentous. Mulla oli suunnitelmissa mennä treenaamaan tankotanssikoreografiaa, mutta taitaa jäädä kyllä väliin. Näin väsähtäneissä tunnelmissa saisin luultavasti aikaan vain huonoja läpimenoja, kiukkua ja pahimmassa tapauksessa vammoja. Parempi siis lepäillä nyt, käydä leppoisalla lenkillä, nauttia auringosta ja tekemättömyydestä. Huomenna voikin sitten vetää huikeat koreosetit hyvällä fiiliksellä!
Ihanaa sunnuntaita teille lukijani! Olkaa lempeitä itsellenne ja muille 🙂

2 thoughts on “Leppoisa sunnuntaiaamu – Brunssi yhdelle

  1. Oi miten ihanan näköinen aamupala ja muutenkin ihania kuvia! Se on kyllä totta, että tulee ihmeen hyvä fiilis kun ajan kanssa kattaa ja asettelee itselleen kauniin aterian niiden äkkiä sapuskaa napaan treenin jälkeen -ruokailujen vastapainoksi. Hah, todellinen rakkaudenosoitus itselle, miten osuvaa 🙂 ps. anteeksi viime aikojen laiska kommentointi 🙂

    Like

  2. Oli kyllä harvinaisen rentouttava aamu ja sen myötä koko päivä! Aamun tunnelmat usein määrittävät loppupäivän fiilikset, ainakin mulla 🙂 Heheh, ei haittaa jos ei ole ehtinyt kommentoida, no stress! Mun blogi on viimeinen asia josta kannattaa ottaa paineita 😉 kiva kun nyt kommentoit!

    Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: