Suklaafriikki testaa: Vaniljaraakasuklaa

Tässäpä pieni herkkuvinkki alkavalle viikolle! Mikäli ei itse huvita valmistella raakasuklaata, voi sitä silloin tällöin ostaa myös valmiina kaupasta. Törmäsin tähän Puhdistamon uutuusraakasuklaaseen etsiessäni uutta makuelämystä jälkkärikahville.
Vanilja ja suklaa on yksi mun lempparimakuyhdistelmistä. Yritin tässä pitkään keksiä oikeaa sanaa kuvaamaan tuota makukomboa. Ainut minkä keksin on täyteläinen. Makuyhdistelmä on niin yksinkertaisen herkullinen, ettei kaipaa muuta! Tuleeko sulle mieleen paremmin kuvaava sana?
  
Rakenne on suussasulavan pehmeä, ei yhtään kova kuten joissakin raakasuklaissa. Siitä ehdotonta plussaa! Palat ovat myöskin kivan kokoisia ja muotoisia sujahtaakseen suuhun hitaasti nautiskellen. Pari palaa passaa oikein mainiosti kauramaitolatten kylkeen. 
Muutama negatiivinenkin kommentti täytyy tietysti tuoda esille, ollakseni rehellinen. Ekana tulee tietysti mieleen hinta: Ovathan nuo patukat nyt ihan törkeän kalliita! Ei siis jokapäivän herkkua missään tapauksessa, kukkaro ei anna myöden. Toinen seikka on taas puhtaasti mielipidekysymys. Mielestäni suklaa oli hippusen turhan makeaa. Se nimittäin toi mieleen jonkun tietyn juhlapöydän konvehdin! Vaikka kaakaota suklaassa onkin 70% jää kaakaon maku ehkä pikkuisen makeuden varjoon. Mun mielestä suklaan pitäisi oikeasti maistua suklaiselta ja kaakaoiselta, ehkä jopa pikkuisen kitkerältä ollakseen “oikeaa” suklaata.
Kyllähän minä sen silti hyvällä halulla söin vaikka olikin vähän turhan makiaa.
 

 Onko teillä lempparisuklaita tai muita kahviherkkuja? Mulla Lindt 85% on kaikessa kitkeryydessään ihan ykkösherkku 🙂

4 thoughts on “Suklaafriikki testaa: Vaniljaraakasuklaa

 1. Mie en jotenkin ole päässyt noiden kaupan raakasuklaiden makuun vielä sisälle, lisäksi ne on aika kalliita… Itse tehty on kyllä ollut melko hyvää. Tavalliset tummat suklaat uppoaa minuun paremmin ja mitä tummempaa sen parempaa. Vähintään pitää olla se 70% mutta parhaita on 85% ja tummemmat. Joskus tulee ostettua 99%, se vasta kitkerää onkin, mutta kuitenkin niin hyvää. Sen jälkeen jopa 70% maistuu ällömakealle 😀 Lidlin tummissa suklaissa on aika hyvä hinta-laatusuhde. Miun suosikki on kuitenkin ehkä Green & Black´s 85%

  Like

 2. Mulla on kyllä sama juttu, mieluummin ehkä valitsen sen perus tumman suklaan! Varsinkin se Puhdistamon minttusuklaa maistuu ihan hammastahnalta…
  Tummempi parempi vois kyllä olla ohjenuorana suklaan ostossa 😀 hui, toi 99% kuullostaa aika tujulta! Hyvä kun muuten muistutit, vois käydä Lidlissä pitkästä aikaa 🙂

  Like

 3. Mm nam, vaniljaista versiota en olekaan (vielä) testannut! Mun lemppari on puhdistamon appelsiini raakasuklaapatukka, joka on täyttä jumalten ruokaa<3 Jos pitäis valkata joku muu kuin raakaversio, niin nappaisin myös ton Green & Black's 85% suklaan.

  Ootko muuten valmistanut itse raakasuklaata? Mä en edes suurimman hypetyksen aikana saanut aikaiseksi testata mokomaa, vaan edelleen herkkuhimoissani roudaan noita överikalliita patukoita kotiin 😀

  -Sara

  Like

 4. Moikka Sara!
  Appelsiinisuklaa on myöskin mun lemppareita, pieni raikkaus sopii aina hyvin yhteen tuhdin suklaan kanssa 🙂 Hmmm, pitäis varmaan seuraavaksi ostaa tota Green & Black's suklaata kun jo kaksi sitä suosittelee!
  Oonhan mä tehnyt raakasuklaata itsekin. Ei oo yhtään vaikee homma ja saa just semmoista kuin haluaa! Blogista löytyy reseptejä kun hakee oikean yläkulman hakukoneella 'raakasuklaa' 🙂

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: