Vastakohtien salaatti

Vastakohdat ovat kiehtovia. Yö ja päivä. Pimeä ja valo. Ilo ja suru. Uni ja valve. Nälkä ja ähky. Ilman näitä ääripäitä mikään ei tuntuisi miltään. Jos koskaan ei olisi harmaata ja sateista, tuntuisiko auringonpaiste niin ihanalta?
Tiedän että on melko kaukaa haettua puhua sääilmiöitä ja tunneskaalasta salaatin kanssa samassa postauksessa. Mutta tässä salaatissa vastakohdat ovat kohdallaan ja täydentävät toisiaan! Rapsakan suolainen lehtikaali yhdistettynä sitkeän pureskeltaviin, makeisiin kuivattuihin karpaloihin ja rouskuviin pähkinöihin on vastakkainasettelua parhaimmillaan.

Vastakohtien salaatti
Pari lehtikaalin lehteä
Oliiviöljyä, suolaa
Salaattia, kurkkua, porkkanaa
Kanaa/kalaa/tofua
Kourallinen pähkinä-marja-rusinasekoitusta 
Irroita lehtikaalin lehdet kovasta keskusruodista.
Paista lehtikaali rapsakaksi oliiviöljyssä ja mausta suolalla.
Kokoa salaattipohja valitsemistasi kasviksista,
 esimerkiksi tammenlehtisalaatista, kurkusta ja porkkanasuikaleista. 
Lisää paistettu lehtikaali ja haluamasi proteiinilisuke.
Kruunaa annos kourallisella pähkinä-marja-rusinasekoitusta.
Nauti!
Musta jotenkin tuntuu, että kun ruoasta löytyy kaikkia erilaisia makuja, rakenteita ja koostumuksia, on se tyydyttävämpää. Mieliteot vähenevät ja olo on juuri sopivan kylläinen. Ei jää kaipaamaan sitä ylimääräistä suupalaa tai pientä makeaa! Ootteko huomanneet saman vai oonko ihan yksin havaintojeni kanssa?
Mä menen tästä vielä illaksi töihin ohjailemaan tankotunteja. Mun tekisi kyllä nyt niin mieli kertoa teille kaikista tulevista siisteistä jutuista! Mutta eiköhän niiden julkituomiselle ole oma aikansa ja paikkansa. Lupaan kertoa myöhemmin lisää 🙂 Voin kyllä kertoa olevani taas niin innoissani etten pysy nahoissani. Samalla myös hiukan pelottaa kaikki uusi. Tässäkin sitä vastakohtaisuutta.
Ihanaa torstain jatkoa teille!

2 thoughts on “Vastakohtien salaatti

  1. Joo, mulla on vähän sama kokemus, että ruoka ei saa olla liian yksitoikkoista tai muuten siitä ei välttämättä saa kokonaisvaltaista tyytyväistä fiilistä. Tykkään kanssa ihan hirveästi kaikista ihanista salaateista, joissa on paljon erivärisiä, -makuisia ja koostumukseltaan erilaisia aineksia. Vitsi, että aina välillä kaipaan Amican salaattipöytää yliopistolta (Retikan huoneella hengailun ja huipputyyppien lisäksi).

    Like

  2. Retikan huone <3
    Erilaiset supersalaatit vaihtelevilla täytteillä on parasta! Varsinkin jos voi sekoitella kypsiä ja raakoja kasviksia sekä erilaisia rouskuvia asioita 🙂

    Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: