Aamiainen klo 12.30

Kysynpä vaan, kuka paastoaa vapaaehtoisesti?
Kysyn lähinnä siksi, että olen taas viettänyt viimeiset 30+ tuntia ilman kiinteää ruokaa. Kirkkaita nesteitä kuten hedelmälihattomia mehuja, kahvia ja teetä sai kyllä nauttia, mutta oikeaa ruokaa ei. En voi millään muotoa väittää, että kokemus olisi mitenkään puhdistava tai virkistävä. Viimeinen vuorokausi on ollut lähinnä päänsärkyä, nälkää, pyörrytystä ja palelua. Virkistävää tosiaan.

Ennen kuin hirveästi huolestutte tai ihmettelette, voin kertoa että kaikki on ihan hyvin! Kyseessä on mulle jo rutiinitoimenpide eli ohutsuolen kapselikuvaus. Sillä vain tarkistetaan suolistoni kuntoa muuttuneen terveydentilani vuoksi. Mikäli et ole sattunut bongaamaan tuolta sivupalkista pikkuruista masufaktoista kertovaa palkkia, niin voin sen tässä vielä ääneen toitottaa: Sairastan siis tulehduksellista suolistosairautta, Crohnin tautia. Sairaus on kuitenkin suhteellisen hyvin hallinnassa, mitä nyt vähän aaltoilee taudinkuvalle tyypillisesti. Pieni kamera sisuksissani nappailee kuvia suolen seinämistä ja lähettää ne masuuni kiinnitettyihin elektrodeihin. Koko homma on ihan kivuton, lukuunottamatta syömättömyyttä. Käytännössä siis kannan vaan mukanani tätä pömpeliä iltaan asti! Ajattelin myös mennä ohjaamaan kehonhuoltotuntia ja säikyttää asiakkaat, heheh.

Olen tästä kirjoittanut aiemminkin, mutta kyllä sitä vaan oppii arvostamaan ruokaa kun ei saakaan syödä normaalisti. Myös nälän kanssa ehtii kaverustua ja sitä oppii seuraamaan. Nälkä etenee yleensä puuskittain. Välillä olin ihan nälkäkiukkukohtauksen partaalla, välillä olotila oli jopa ihan hyvä. Mielenkiintoista on myös tarkkailla omia ruokahimoja. Mulle esimerkiksi tuli hirveä suolahimotus, kun koko päivän oli vetänyt lähinnä mehuja. Söinkin itseasiassa suolahippusia pahimpiin oloihin…

Pääasiassa teki kyllä mieli ihan normaaleja, terveellisiä ruokia. Luulisi, että yli vuorokauden paasto saisi haluamaan kaikkea mahdollisimman epäterveellistä. Kuitenkin mulle ensimmäiset mieliteot olivat puuro, banaani ja kananmunat. Huomaa kyllä että elintavat istuvat melko tiukassa.

Mitä sitten piti sisällään paaston päättävä ateria? Mä halusin nauttia mun normaalin aamiaisen. Koska A) aamiainen on päivän paras ateria ja B) en halunnut laittaa ihan tyhjään masuun hirveästi sitä ärsyttäviä ruokia. Ateria koostui siis ihanasta kaurapuurosta mangopaloilla, banskulla ja mustikoilla sekä lehtikaalimunakkaasta kera tuoreiden kasvisten. Päälle vielä maailman parasta kahvia kauramaidolla. Kyllä kelpaa.

Mitenkäs teillä on lähtenyt viikko käyntiin? Toivottavasti vähän miellyttävämmin kuin täällä… Eiköhän se kuitenkin lähde tästä uuteen nousuun kun pääsen parin viikon tauon jälkeen illalla akrobatiaan temppuilemaan! Mukavaa maanantaita 🙂

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: