Mitä kannattaa ja ei kannata tehdä kipeänä – Pikainen pannumysli

Tästä voisi ikään kuin rivien välistä lukea, että oon taas kipeenä.

Asioita, joita ei kannata tehdä kipeänä:
1. Treenaaminen
2. Treenilehtien lukeminen
3. Treeniaiheisten instagram-tilien selaaminen

Asioita, joita kannattaa tehdä kipeänä:
1. Nukkuminen
2. Leffan katsominen
3. Niistäminen
4. Syöminen

Viimeiseen kohdan kanssa minulla on ollut vähän ongelmia parin päivän ajan. Mikään ei oikein maistu hyvältä, ei tee mieli nieleskellä kipeällä kurkulla ja vatsaankin sattuu. Olenkin siis jälleen soveltanut omaa (äärimmäisen hyvää) neuvoani eli syönyt just sitä mikä sattuu tänään houkuttamaan tai edes menemään alas.

Päätin siis että on ihan ok syödä lounaaksi kaurajogurttia ja mysliä. Pikamysliresepti olikin oikeastaan juuri se syy miksi tulin teille kirjoittelemaan tänään! Terveellistä mysliä on tosi helppo paahtaa nopeasti pannulla. Alle 5 min ja sopivan kokoinen mysliannos on valmiina. Parastahan on että mysliin voi valita joka kerta just ne ainesosat, joita sillä hetkellä mieli tekee!
Toki joku voisi sanoa näitä vain paahdetuiksi kaurahiutaleiksi – siitä vaan, mutta mulle tää on mysliä.
Tykkään hirveesti sanasta mysli. Se tuntuu suussa kivalta, suhisevalta mutta pehmeältä. Kokeilkaa vaikka! Mmmyyysssslli.

Pikainen pannumysli
Vajaa desi kaurahiutaleita
kourallinen pähkinöitä/siemeniä
ripaus suolaa
iso ripaus kanelia
(hunajaa)
Kuumenna paistinpannu kuumaksi.
Paahda kaurahiutaleita ja rouhittuja pähkinöitä pannulla kunnes ainekset saavat hieman väriä.
Lisää mausteripaukset, hunaja ja sekoita huolella.
Tarjoile valitsemasi jogurtin tai maidon sekä kanssa!
Mysliin sopivat mainiosti kaikki pähkinät ja siemenet. Itse käytin cashewpähkinöitä ja manteleita. Makeutta voi säätää hunajalla. Oon kokeillut myös täysin ilman makeutusta ja toimiihan se niinkin! Mausteita vaihtamalla saa myös helposti erilaisia makuvivahteita. Lisukkeeksi käyvät kaikki marjat ja hedelmät tuoreena, kuivattuna tai soseena. Myöskin maapähkinävoi, taatelit ja tumma suklaa olisivat superherkku yhdistelmä. Omppukin vois käydä ton kanelimyslin kanssa aika hyvin!
Onko siellä kaverinuhaneniä? Tuntuu että jokatoinen on taas kipeenä. Ihmeellinen kipeyden aalto menossa. Tällä kertaa mulla iski toi pöpö nieluun, joka sitten otti ja tulehtui. Piti oikeen pyytää kyyti lääkäriin kun en meinannut jaksaa liikkua. Muuten päivä menikin lähinnä nukkuessa kuumetta pois. Tällaisiin tilanteisiin pikareseptit ovat kyllä tosi hyviä! En olisi nimittäin jaksanut seisoa tuota viittä minuuttia pidempään 😀
Tsempit teille loppuviikkoon!

One thought on “Mitä kannattaa ja ei kannata tehdä kipeänä – Pikainen pannumysli

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: