Mango-vadelma raakajäätelö

A-P-U-A.
En käsitä miten tästä tuli näin hyvää! Mun oli vaan pakko lopettaa kaikki meneillään olevat hommat ja keskittyä ihmettelemään pyöräyttämääni jätskiannosta. Jos mun pitäisi just nyt valita niin söisin ainoastaan tätä jätskiä aina maailman loppuun asti. Oikeesti. 4 raaka-ainetta, täydellisen pehmeä koostumus, raikas mutta täyteläinen maku. Kuullostaa liian hyvältä ollakseen totta?

No mutta tämähän paranee vielä! Entä jos kertoisin että kaikki raaka-aineet ovat jopa terveellisiä? Ja valmistamiseenkaan ei mene enempää kuin viisi lyhyttä minuuttia? Varaudu tosin siihen, että muutama minuutti saattaa kulua valmistuskulhojen ja sauvasekoittimen nuolemiseen. Itse en ainakaan halunnut päästää millilitraakaan tätä herkkua viemäriin! 

Thö best raakajäde evör = Mango-vadelma raakajäätelö yhdelle herkkusuulle
n. 100g jäisiä mangokuutioita
½ avokado
loraus kauramaitoa
n. 1dl jäisiä vadelmia + vähän koristeluun
Soseuta mangokuutiot, avokado ja kauramaito tasaiseksi soseeksi.
Surauttele joukkoon vadelmat.
Älä soseuta liian kauan sillä sauvasekoittimen lämpö sulattaa jäden!
Tarjoile heti jäisten vadelmien kera.
 

Jätski sopii oikein mainiosti välipalaksi ihan sellaisenaan tai proteiininlähteen kanssa tarjoiltuna. Ekstravadelmat annoksen pinnalla pitävät herkun kylmänä pikkuisen pidempään ja tuovat lisäksi pikkuisen pureskeltavuutta.
Herkkupäivän jädeannoksiin voisikin sitten pyöräyttää vaikka suklaakastikkeen ja koristella annoksen rönsyilevämmin taateleilla, maapähkinävoilla, kookoslastuilla tai kookosmaidolla, pähkinöillä, nonparelleilla, suklaahipuilla, kuivatuilla tai tuoreilla hedelmillä, mitä vaan nyt mieleen juolahtaa!

Oi että osaan jo kuvitella sellasen pikkuisen lämpimän suklaan yhdistettynä tuohon raikkauteen…
Saanko tehdä tätä jo illalla uudestaan? Jooko?
 


Heheh, mun ei ollut oikeastaan tarkoitus tulla tänään päivittämään blogia. Kuitenkin heti kun maistoin ekan suullisen (myönnän, suoraan siitä sauvasekoittimesta), tiesin että mun täytyy tulla kertomaan teillekin tästä. Ja mikäli ympäri Suomea on samanlaiset ilmat kuin täällä, voisi viilentävä jädeherkku olla ihan paikallaan! Nyt meikälikka lähtee reenailemaan jätskin voimin.
Maukasta maanantaita!

6 thoughts on “Mango-vadelma raakajäätelö

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Harmi, ettei lähikaupasta saa pakastevadelmia, muuten varmaan testaisin tätä heti… Herkkuhammasta nimittäin hieman kolottaa. 😛

    Like

  2. En kestä, näyttää liian hyvältä! Ja helpolta! Ihan pakko testata, mangokuutioita kaupasta ja äkkiä kun on päässeet loppumaan… Ps. Siitä välipalapiirakasta vadelmilla tuli hyvää 🙂

    Like

  3. Jeee, kiva että maistui! Avokadon olisi tosiaan parempi olla oikein makoisa hyvään lopputulokseen. Toivittavasti on parempi onni ensi kerralla 🙂

    Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: