Mun tyylinen kukkakimppu

Eikö tuo kähärälehtinen persilja ole tavallaan tosi kaunista? Varret ja säkkäräiset lehdet vihertävät kauniisti keittiössä ja niistä voi halutessaan myös haukata palan. Tähän pätee myös eräs sanonta: Aina silmissä, aina mielessä. Kun yrtit ovat siinä esillä kokoajan keittiötä koristamassa, tulee niitä myös käytettyä. Lasista on helppo napsia lehtivihreää salaattia sulostuttamaan, riisikakun koristeeksi tai ihan muuten vaan, rouskuttelun ilosta. Nuo varret ovat tosi rapsakoita! Tai no, ihan alimmat osat saattavat olla melko puisevia.
Kauneutensa lisäksi yrtit ovat vielä ravinteikkaita ja herkullisia. Jo mainitun lehtivihreän lisäksi yrtit sisältävät paljon vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita. Niitä todellisia superfuudeja! Yrttejä tosin harvemmin tulee syötyä niin suuria määriä, että vitamiinipitoisuuksilla olisi mitään valtavaa merkitystä. Mutta ei pienestä luonnollisesta vitaaminilisästä varmaan haittaakaan ole.
Usein myös tulee laitettua vähemmän suolaa, kun maustaa ruokansa hyvin erilaisilla yrteillä. Esimerkiksi timjamilla, sitruunalla ja valkosipulilla marinoitu broileri on aika taivaallista. Yrttejä ei myöskään kannata rajoittaa pelkästään suolaisiin ruokiin! Mansikka-basilikasmoothie on tosi herkullista. Myöskin sitruunamelissaa ja minttua voi hyödyntää esimerkiksi jätskiannosten koristelussa. Mielikuvitusta vaan kehiin!

Tämän takia yrtit ja salaatit ovat mielestäni paljon parempia kuin kukkakimput. Vaikka ovat kukkakimputkin nättejä. Niistä ei vaan toisaalta ole mitään varsinaista hyötyä, siis se visuaalisen kauneuden lisäksi. Eli toisin sanoen niitä ei voi syödä.
Huomaako tästä pienen kukkakimpputrauman? Sehän menee lyhykäisyydessään näin: Kukaan mies ei ole koskaan ostanut minulle kukkia. En kyllä toisaalta olisi niistä hirveästi välittänytkään, mutta olisi se ollut tavallaan kiva ele. En siis tarvitse kukkapuskia jatkossakaan. Mutta yrttikimppuja saa tuoda, kyllä kiitos!
 

Tän postauksen pointtihan oli oikeesti vaan kertoa, että pussiyrtit säilyvät kivasti vesilasissa.

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.