Kirsikkasuklaamousse

Kerroin juuri lemppariasioita käsittelevässä postauksessa kirsikoiden olevan tämän hetken juttuni. Perusteluna lyhyt ja ytimekäs koska nam <3
Tuo perustelu ei kuitenkaan pidä sisällään sitä faktaa, että olen oikeasti niellyt aivan tavattoman paljon kirsikoita tämän kesän aikana. Lukemattomia rasiallisia! Miten olen oikeasti kaikki edelliset kesät missannut nämä mehevän synkänpunaiset herkut? Olenkin ottanut menetetyt kirsikkakesät kirkkaasti takaisin.

Voisin oikeasti popsia rasiallisen kirsikoita ihan vaan sellaisenaan. Mutta koska kaksi herkkua samassa reseptissä on parempi kuin yksi, saanen esitellä kirsikkasuklaamoussen! Kun ikisuosikki suklaa yhdistyy kausiherkku kirsikkaan, eihän se nyt voi mennä pieleen?

Kirsikkasuklaamousse
 kananmuna
1,5dl kirsikoita kivet poistettuna
1 banaani
½avokado
½rkl (raaka)kaakaojauhetta
1 pala (10-20g) tummaa suklaata
(1tl psylliumkuitua)
Vaahdota kananmuna kevyesti sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon kirsikat, mielellään kivet poistettuna.
Mukaan pääsevät myös banaani, avokado ja kaakaojauhe.
Halutessasi voit lisätä joukkoon myös teelusikallisen psylliumkuitua.
Soseuttele ainekset tasaisen kuohkeaksi.
Sulata suklaa mikrossa juoksevaksi.
Lisää moussen joukkoon ja sekoita heti tasaiseksi muutamalla surautuksella.
Tarjoile tuoreiden kirsikoiden ja kahvin kera!
Tadaa! Tosi helppoa ja nopeaa herkkua, joka valmistuu kaapissa valmiiksi lymyävistä hyväätekevistä raaka-aineista. Psyllium ei tosiaan ole välttämätön, se vähän kiinteyttää moussea ja tuo lisää kuitua. Samoin reseptissä voi käyttää tavallista kaakaojauhetta raakakaakaojauheen sijasta. Kananmunaa ei kannata ujostella, se ei reseptin lopputuotteessa enää maistu! Se vain luo koostumuksesta hieman silkkisemmän. Toisaalta kananmuna tuo myös ripauksen lisää ravinteita proteiinin ja vitamiinien muodossa. Jos välttelet kananmunaa, lisää reseptiin liraus valitsemaasi nestettä, esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoa.
Ajattelin näin jatkossakin keksiä enemmän reseptejä kaappien perusaineksista. Toki välillä enemmän hippihifistelymeininkiä, mutta pääpaino perusterveellisissä normaaleissa ja aidoissa aineksissa. Onko tässä mitään jujua?
Nautinnollisia herkkuhetkiä! Onko siellä muita kirsikkahöpsähtäneitä? 🙂
Lähden muuten huomenna kesälomareissuun, eli postauksia tulee luultavammin melko verkaisella tahdilla. Viikonlopun vietän täydessä radiohiljaisuudessa tankotanssileirin merkeissä. Huikeeta! Mikäli haluatte seurata menoani tarkemmin, se onnistuu instagramin välityksellä @heidiaalt!
Nyt voisinkin toivottaa näin hyvissä ajoin ihanaa viikonloppua teille 🙂

2 thoughts on “Kirsikkasuklaamousse

  1. Mä on varmaan ”kirsikkahöpsähtänyt” 😀 tuo kirsikka on niin kauniskin marja sekä ulkoa että sisäpuolelta kun sen puraisee puoliksi 🙂 ihanan kuuloinen resepti, pitää testata heti kun saa taas kirsikoita. Eilen niitä oli mutta ehdin syödä kaikki ennen kun näin tän reseptin 🙂

  2. Heheh, munhan piti lähteä kesken reseptin toteutuksen ostamaan lisää kirsikoita kun olin huomaamattani syönyt ne aika vähiin 😀 totta että kirsikka on tosi kaunis! Ja makoisa 😉
    Testaahan ihmeessä!

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.