Iltapalan ääreen – Pehmeät kauraleipäset

Siinä missä aamuisin olen yleensä ärsyttävän ylipirteä Naantalin aurinko, iltaa kohden energia alkaa loppua ja kroppa valmistautua unille. Jos saan valita, illat omistan rauhoittumiselle. Tai no jos saisin oikeasti valita niin eläisin pelkkiä aamuja. Toisaalta aamut tuntuvat ihanammilta kun on iltoja siellä välissä!

Miten illasta saisi entistä mukavamman? Tietenkin kutsumalla ystävän rauhoittavalle iltapalalle! Tällä kertaa menuun valikoitui itsetehtyjä pehmoisia kauraleipäsiä runsaine päällisineen. Alkumaljan ja suurimman näläntappajan virkaa toimitti mansikka-banaanismoothie!
Pakko sanoa, että kauraleipäset maistuivat täydellisiltä juuri siihen iltaan. Pehmeän puuromainen sisus ja lämmössä sulava margariini toivat mieleen lämpöiset karjalanpiirakat! Todellista lohturuokaa, joka taltuttaa isommankin nälän. Näitä on myös helppo mutustaa siinä leppoisan jutustelun lomassa. Lämpöä sekä seurasta että safkasta ❤

Pehmeät kauraleipäset
4kpl
2dl kaurahiutaleita
3,5dl vettä
vajaa 1dl kaurajauhoa
½tl suolaa
½tl leivinjauhetta
½dl kylmää kauramaitoa
Mittaa kattilaan vesi ja hiutaleet. Keitä koostumukseltaan tiukaksi puuroksi. Puuro saa siis tosiaan olla tönkköä! Lisää tönkköpuuron joukkoon kaurajauhot, suola, leivinjauhe sekä kauramaito.
Kylmä kauramaito viilentää taikinaa juuri sopivasti, jotta leipästen muotoiluun pääsee viivytyksettä!
Tässä välissä voit myös iloita vähästä tiskimäärästä – Vain yksi kattila!
Jaa taikina neljäksi möykyksi pellille.
Muotoile leipäset kylmän veden avulla pyöreähköiksi. Muista, ettei se oo niin justiinsa.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Rapsakamman lopputuloksen saattaa saada käyttämällä kiertoilmaa
 tai lisäämällä lämpötilaa 225-asteeseen.
Tarjoile heti!

Leipäset olivat lisäksi aivan todella helppotekoiset: Tämän reseptin jaksaa toteuttaa vaikkei iltavirkku olisikaan! Ainesosaluettelo on äärimmäisen yksinkertainen eikä vaadi erikoiskauppojen koluamista. Ravintoarvoiltaan nämä sämpyläiset sopivat iltaan oikeinkin mainiosti: Reipas määrä täysjyväistä hiilihydraattia auttaa uneen ja takaa energiset unet aamuun asti!
Lisukkeiksi voi valita ihan oman maun mukaan kaikkea mitä kaapista löytyy! Meillä tosiaan oli sekalainen kasviskimara, avokadotahnaa ja broilerileikkelettä. Voiton vei kuitenkin se jo edellä mainittu margariini. Mikäli sinulla on suuria margariiniongelmia, ei hätää, voit myös käyttää voita 😉

Seuraavaksi ystäväaterioiden sarjassa olisi luvassa kuvasaldoa ja reseptiä ihanalta aamiaiselta! Miltä banaanittomat chiapannarit kuulostavat teidän korvaanne? 😉
Vietättekö te yhteisiä arkiaterioita ystävien kanssa? Mielestäni näitä tulisi ehdottomasti toteuttaa useammin! Kuitenkin jokaisen täytyy syödä. Ja ystävän kanssa jakaminen tekee syömisestä aina tuplasti kivempaa. Kiitos vielä iltapalaseurasta ❤

2 thoughts on “Iltapalan ääreen – Pehmeät kauraleipäset

  1. Ojj että kuulostaa hurjan herkulta iltapalalta! Iltasämpylät menevät ehdottomasti kokeiluun heti huomenna. Tulee ihan lapsuus mieleen, jolloin äiti teki sämpylöitä iltapalaksi ja päälle laitettiin kinkkua,juustoa ja kurkkua. Ai että 😛 Kitos super simppelistä leipävinkistä! Nimenomaan vain kauraa sisältäviä sämppäohjeita oon ettiny jo pitemmän aikaa. Mä tykkään hummuksen ja kurkun yhdistelmästä leivällä, sitä pitää testata näihinkin!

    Like

  2. Oij, kiva kuulla! Lapsuuden flash back 😀 Me syötiin aina mummin luona sämpylöitä oivariinilla ja raejuustolla… :')
    Ole hyvä vain, nää on superhelppo tehdä ja tosiaan pelkkää kauraa. Ja hei, hummus + kurkku = <3

    Raportoithan lopputuloksen? 🙂

    Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: