Pehmeä paprikadippi

Näin jossain lehdessä ihanan reseptin itämaishenkiseen paprikadippiin. Minulla on joku kummallinen intohimo paahdettuun paprikaan. Paahdettaessa syntyvä ihanan savuinen maku ja  paprikan korostuva makeus luovat makuhermoja hivelevän yhdistelmän. Kun tähän lisätään vielä täyteläisyyttä paahdetuista siemenistä, saadaan kasaan ihan pomminvarma kombo!

Alkuperäistä reseptiä en sen tarkemmin noudattanut, kunhan nappasin ideanpoikasen. Muistaakseni kyseisessä reseptissä oli käytetty saksanpähkinöitä. Opiskelijalle desin verran pähkinöitä dippikastikkeeseen saattaa kuitenkin olla turhan hintava paukku. Päätinkin käyttää reseptissä auringonkukansiemeniä: Ne ovat huomattavasti edullisempia, mutta sisältävät pähkinöiden tavoin terveellistä pehmeää rasvaa. Kukkaro kiittää!

Pehmeä paprikadippi
3 pientä paprikaa
1dl auringonkukansiemeniä
1tl paprikajauhetta
pari reilua rouhaisua mustapippuria
reippaasti suolaa
Perkaa paprikat ja siivoa ympäri keittiötä sinkoutuneet siemenet pois.
Paahda paprikoita 200-asteisessa uunissa kunnes pinta alkaa mustua.
Anna paprikoiden jäähtyä tai poltat näppisi!
Paahda sillä välin auringonkukansiemenet kuumalla pannulla.
Now stay focused: Siemenet palavat herkästi.
Ole siis valppaana vieressä, huljutellen siemeniä aika-ajoin tasaisen paahtumistuloksen aikaansaamiseksi. Tunnistat kyllä paahtuneesta tuoksusta milloin siemenet ovat valmiita!
Kuori paprikoiden uloin, mustunut osa pois.
Soseuta sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi.
Maistele ja maustele.

Älä pelkää käyttää suolaa; Se korostaa tässä makuja loistavasti.
Dippi kuitenkin toimii lisukkeena, joten ei reipaskaan suolaisuus haittaa.
Eihän kukaan kuitenkaan pelkkää kastiketta syö? Paitsi allekirjoittanut, hups.
  

Olen valmistanut paprikadippiä jo monta kertaa ja siitä onkin muodostunut ehdoton lemppari! Aiemmin yksi lemppareistani oli paahteinen paprikahummus, mutta viimeaikoina masu on ollut eri mieltä kanssani palkokasvien kulutuksesta. Paprika-siemendippi olkoon siis ratkaisuna hummushimoon hetken aikaa. Ja on se sen verran hyvää etten ole vieläkään kyllästynyt! Katsotaan koska se kyllästyminen iskee, terveisin kausiruokailija.

Tämä paprikaisuuden ilmentymä sopii loistavasti tarjoiltavaksi vaikkapa kasvisten ja kanan kanssa. Suosittelen erityisesti höyrytettyä parsakaalia, aivan mielettömän hyvä yhdistelmä! Toisaalta kastiketta voisi käyttää myös leivän päällä levitteenä, riisikakkuversiota testailinkin jo. Myöskin leffaillan dippailuun toimisi aivan varmasti, oli dipattavana sitten vegeä tai sipsiä!

Seuraavaksi kyseistä kastiketta voisi kokeilla kesäkurpitsapastan kaverina. Kastike on kuitenkin sen verran täyteläistä, että se sopisi hyvin täydentämään kevyttä kesäkurpitsaa. Yhdestä reseptillisestä riittää herkuteltavaa useammallekin kerralle, joten vaihtelunhaluinen pääsee kokeilemaan erilaisia makuyhdistelmiä. Ellei sitten vedä koko settiä suoraan purkista…

Mites teillä, tuottaako paahdettu paprika jonkinlaisia mielikuvia? Mulla alkaa kuola valua jo ajatuksestakin 😀 Kokeilkaa ja kertokaa mielipiteitä!

4 thoughts on “Pehmeä paprikadippi

 1. Kuulostaapa hyvältä! Tämä voisi sopia hyvin kevyeksi dipiksi myös bataattiranskisten kanssa. Kuinka kauan niitä paprikoita suunnilleen pitää paahtaa? Tyyliin kolme minuuttia vai kolme tuntia? 😀

  Like

 2. Hei Miina! Itseasiassa ajattelinkin seuraavaksi parittaa tämän dipin juuri bataatin kanssa 🙂 söin tosin koko kipollisen ennen kuin tätä ehti tapahtua…
  Hmm, paprikoiden paahtoaika on uunin tehosta riippuen sellainen 15-20min! Sen verran että alkavat vähän mustua ja ovat pehmeitä.

  Like

 3. Oi mikä herkku! Heti täytyy kokeilla kun kotimaisia paprikoita alkaa saada… Jaa vaan rohkeasti ohjeita tai arkisia ruokakokeilujasi, perusreseptit on erityisen tervetulleita joten älä turhaan mieti onko ne liian “tavallisia” 🙂

  Like

 4. Heippa Sofie! Hienoa kuulla että arkisetkin reseptit kiinnostavat, eikä ruokien aina tarvitse olla mitään superhippiterveyssafkaa 🙂 Tavalliselle ruoalle lienee enemmän kysyntää, joten sitä siis jatkossa lisää. Kiva kun kommentoit!

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: