Pari reseptiä

 
Niin se pari viikkoa vaan hujahti ilman ainokaistakaan postausta.
Ideoita kyllä olisi, mutta aikaa kirjoittamiseen ei juurikaan.
Ellen sitten ala karsia yöunista…
 
Lisäksi tietokoneella kököttäminen tuntuu todella vastenmieliseltä juuri nyt.
Työharjoitteluni koostuu lähestulkoon, tai noh, kokonaan tietokoneella tehtävistä töistä.
Tarkemmin sanottuna excelin tuijotuksesta.
Jotenkin ei siis vapaa-aikana kauheammin tee mieli jumiutua koneelle 😀
 
Ehdin kuitenkin leipaista hyvän ystäväni yllätyssynttäreille viljattoman ja maidottoman mango-suklaakakun!
Ja tuli ihan tosi hyvää kakkua.
Ja en siis ole itse yhtään kakkuihminen.
Ja olihan se hyvää myös synttärisankarin mielestä 😉
Ja tämä ei muuten ole mikään superterveyshippifuudikakku.
Sisältää sokeria.
Nam.
 
Reseptin löydät täältä.
 
 
Toinen ihana ja raikas kesäherkku on mansikkavaahto.
Eikä vaadi edes montaa ainesosaa, vaan tämä naminami syntyy vain kolmesta raaka-aineesta 😉
Sopii sekä jälkkäriksi että välipalaksi!
 
Reseptin löydät täältä.

 
Nyt suljen koneen ja yritän rentoutua!
Olen ollut vähän stressipallo, en ole ehtinyt syödä tai nukkua kunnolla.
Ja kyllähän sen tietää mitä siitä seuraa.
Aikamoista vetämättömyyttä.
Kun sen takia treenitkin sujuvat kehnosti, olen kuin perseelle ammuttu karhu.
 
Aivotoiminta on kyllä ihan nollissa.
Löysin juuri eilen illalla jääkaapista tankotanssitunnin tuntisuunnitelman, kynän ja huulirasvan.
Nätisti siellä puoliksi syödyn kurkun vieressä.
Kyllä siinä hetki piti miettiä että mitäs tämä tarkoittaa.
Kaupassa käyntikin venyi sen verran että pääsin kassalle minuuttia ennen sulkemisaikaa…
Enkä oikein enää siinä vaiheessa muistanut että mitä olinkaan ostoskoriin kauhonut 😀
Kyllä siellä ainakin oli lisää kurkkua.
 
Työharjoittelu kestää vielä pari viikkoa, jonka jälkeen tilanne rauhoittuu.
Sen jälkeen ehkä pystyn keskittymään muuhunkin kuin selviytymiseen 🙂
 
Ihanaa kesän jatkoa kaikille, sekä lomalaisille että työmyyrille!

8 thoughts on “Pari reseptiä

 1. Voi ei, tuo epämääräisten asioiden jääkaappiin päätyminen on kyllä niin perinteinen merkki siitä, että menee vähän liian lujaa… voimia siis sinnepäin, ja toivottavasti sulla on jossain rakosessa mahdollisuus myös nauttia hyvistä keleistä, joita nyt pitäisi vissiin tällä viikollakin olla! Ei paineita blogin suhteen, bloggailet taas sitten kun on väljempää aikataulussa – täällä odotellaan niitä aikoja innoissaan 🙂

  Like

 2. Hahah, kiitos Pipsa! Piti kyllä hetki miettiä että miten ihmeessä ne asiat kaappiin päätyivät 😀 Nyt jo helpottaa kun tajusin eilen kokkailla eväät koko viikoksi! Hyvä ruoka = parempi mieli 😉

  Like

 3. Pakko tulla kysymään kun itse olen miettinyt kans koko viikon ruokapreppauksia mutta mietin mitrn ne säilyvät.. tyhmä kysymys siis että pysyykö kana/jauhelihapasta annokset hyvänä jääkaapissa valmiina kypsennettynä montakin päivää? Vai olisko pakastin parempi..?
  Tosiaan tsemppiä kiireisiin aikoihin ja muista kesästäkin nauttia:-)!

  Like

 4. Moikka! En tajua, miksi en ole perehtynyt blogiisi sen tarkemmin aikaisemmin, vaikka useasti olenkin tänne eksynyt, kun olen googlaillut jotain ruokaohjetta tai muuta. Mahdottoman suuri kiitos, kun jaat näitä reseptejä meidän kanssa! Innostuin selailemaan, ja nyt on hamaan tulevaisuuteen asti minullakin ruokaideoita (tai siis ohjeita ;)). En tältä yhdeltä istumalta kerennyt pääsemään kärryille ihan kaikesta, joten täytyy jatkaa seuraavana vapaahetkenä. Haluaisin kysyä kuitenkin asiasta liittyen sinun mahaoireiluusi. Ymmärrän toki, jos et sen kattavammin halua täällä blogissa siitä puhua. Eli “en halua kertoa tarkemmin” riittää myös oivaksi vastaukseksi, jos näin on 😀 En ainakaan vielä löytänyt tai törmännyt postaukseen, jossa olisit tarkemmin kertonut asiasta, hippusia sieltä täältä. Eli kun puhut mahavammaisesta, niin onko sinulle tehty joku tietty diagnoosi, vai mennäänkö vain niillä, mitä on annettu? Mahavaivat kun tuntuu olevan välillä sellaisia mysteerejä.. Ja mitä erityisesti sinun kärsii tai ei kärsi syödä?

  Itselläni on alkanut ilmaantumaan aivan järkyttävää alamahan turvotusta ajoittain, ja suolistoperäistä kai se on. Ajoittaisia kipuja, pistelyä ja viiltelyäkin on ollut. :/ Raskaustestiäkin on pitänyt kokeilla, semmoinen pallo pamahtaa ajoittain. 😀 Täytyy alkaa pitämään ruokapäiväkirjaa (näin kesällä kun tulee syötyö enemmän mitä ja milloin sattuu..) ja seurailemaan oireilua, josko vyyhti lähtisi selviämään. Kannattanee ensin kotikonstein kokeilla selvittää asiaa? Ainakin mitä olen koittanut asioista lueskella netistä, niin ajoittain hankalia tapauksia selvittää, eli ei kannattane heti lääkäriinkään tungeksia, kun ei hengenhätää tässä ole 😀 Epäilen ensisijaisesti jotakin viljoja syypääksi..

  Jonkin asteista laktoosiyliherkkyyttä minulla on ollut useampia vuosia, tätäkään ei ole virallisesti todettu. Muuten syön perusterveellisesti (liian monta herkkupäivää viikossa kylläkin, ja siitähän maha ei tykkää..) ja saliharrastuksen kautta olen perehtynyt jonkin verran ravitsemukseen ja niin edelleen. Eli tiedän suunnilleen missä mennään, mutta nämä mahavaivat tuntuu niin kinkkiseltä.

  Jos osaat suositella jotain sivustoa, johon perehtyä (englanti taittuu joten kuten) tai henkilöä (jonka kirjoja tms.), niin otan ilomielin vinkkejä vastaan. Tiedän, ettet ole ammattilainen (vielä 😉 ), mutta luulen, että osaisit antaa jotain vinkkejä, miten päästä alkuun tässä, jos siis vain haluat sellaisia täällä blogissa jakaa.

  Tsemppiä työharjoitteluun ja toivottavasti sinulla säilyy into jatkaa tätä blogia ja jakaa reseptejä vielä pitkään! Mukavaa kesän jatkoa, täällä muuten syödään huomenna ruusukaalta pestolla!

  Like

 5. Kyllä kypsennetty ruoka ymmärtääkseni säilyy hyvänä jääkaapissa melko pitkään! Ainakin itse söin samaa ruokaa 5 päivää 😀 eli kyllä se oma haju ja makuaisti kertoo jos pilaantuminen on lähtenyt käyntiin!
  Kiitoksia kovasti, mukavaa kesää sinullekin 🙂

  Like

 6. Moikka, kiitos kommentistasi! Mulla on tosiaan todettu keväällä Crohnin tauti, eli osittain oireet selittyvät sillä. Myös vilja-allergia on todettu, maitoallergiakin pienenä 🙂
  Hmmm, no itse olisin ehkä sitä mieltä että kannattaa nimenomaan mennä lääkäriin käymään. Näitä oman elämänsä ihmiskokeen tekijöitä on sen verran paljon, että netistä löytyy melkoisen kirjavaa tietoa asioista. Lääkäri voi ainakin sulkea pois vakavammat sairaudet, allergiat ja keliakian 🙂
  Turhaan ei tosiaan kannata lähteä rajoittamaan ruokavaliotaan. Masun ollessa kiukkuinen se voi tosiaan tuntua oirehtivan mistä vaan. Oireet voivat myös tulla jälkikäteen, esim. allergiassa seuraavana päivänä, joten niitä voi olla hankala yhdistää oikeisiin ruoka-aineisiin. Mutta toi ruokapäiväkirja on kyllä hyvä idea!

  Reijo Laatikaisen Pronutritionist blogista löytyy hyvää ja taatusti pätevää tietoa 🙂 Mietin tässä että yksi yleisimmistä masuongelmien aiheuttajista on ärtyvän suolen oireyhtymä. Siihen voisi auttaa FODMAP- ruokavalio. Tuon Reijon blogin löytää googlesta ja haulla FODMAP löytää sivuilta hyvää tietoa 🙂 Kokeilun arvoinen juttu minusta, varsinkin jos lääkäri toteaa kaiken olevan kunnossa.

  Tsemppiä masun kanssa!
  Ja kiitos vielä mukavasta kommentista, aurinkoista kesää 🙂

  Like

 7. Hahaaa nyt siis alkaa kunnon mealpreppaukset!;) ehkä täytyy pelata varman päälle ja tekee maksimissaan ehkä 3 pvn ruuat ettei tule pettymyksiä jos ruoka pääsisikin pilaantumaan..mutta kiitos vastauksesta! Kyllä se mealpreppaus helpottaa kyllä niin paljon arkea:)

  Like

 8. Joo kyllä tuo kolme päivää on aika optimi 🙂 tylsyyshän siinä tulee vetää samaa ruokaa joka päivä.. Aikataulusyistä oli vaan pakko 😀

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: