Itsetehdyt suolapähkinät

 
Tässä tulisi sitä luvattua paahdettujen suolapähkinöiden reseptiä!
Lopputulos oli tosi herkullinen.
Olisin voinut syödä yksin koko satsin, jos ei olisi ollut valvovaa silmää mukana 😀
 
Itsetehtynä suolapähkinät ovat paljon parempi vaihtoehto.
Miksi?
1). Saat itse päättää käytetyn rasvan määrän ja laadun.
2). Saat itse valita suolan määrän ja muut mausteet.
 
Me teimme ihan pelkästään suolalla maustettuja pähkinöitä,
mutta tästä saisi näppärästi vaikka chilillä tai cayennepippurilla maustettuna
 jotain ihania tulisiakin versioita!
 
 
Suolapähkinät
200g erilaisia pähkinöitä (100g manteleita/100g cashewpähkinöitä)
1rkl oliiviöljyä
1tl ruususuolaa
 
Levittele pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille.
Kaada päälle öljy ja suola.
Pyörittele pähkinöitä, kunnes jokainen on saanut osansa öljyisestä suolakerroksesta!
Paahda 200-asteisessa uunissa n. 15min.
Kääntele 5min välein ja seuraa paahtuneisuusastetta.
Tuoksusta ja kullanruskeasta väristä kyllä tietää milloin pähkinäiset ovat valmiita!
Siirrä pähkinät jäähtymään erilliseen kulhoon.

 
Ja sitten vaan mutustamaan!
Nämä ovat mitä mainioimpia tarjottavia illanistujaisissa.
Toisaalta voisi olla kiva lahjaidea?
Tai leffasnack?
 
Ihan todella hyviä olivat joka tapauksessa.
Varokaa vain 😉
Seuraavaksi lähtee kyllä kokeiluun eri tavalla maustettu satsi.
Pähkinät kirvoittivat heti myös muutaman resepti-idean,
mutta niistä myöhemmin lisää kun olen saanut ne toteutettua.

6 thoughts on “Itsetehdyt suolapähkinät

 1. Nami, itsetehdyt suolapähkinät ovat kyllä ihania! Taannoin söin yhdissä juhlissa itsetehtyjä paahdettuja chili-hunaja-cashew'ita – se makuelämys ja makujen harmonia oli ihan uskomatonta! Jotenkin se paahteisuus + hunajan vieno makeus + kipakka chili oli makuhermoille ihan täydellinen kombo, pakko kokeilla noita joskus myös kotona 🙂 Odotan innolla kans sun uusia maustevariaatioita!

  Like

 2. Kuullostavat kyllä täydellisen makoisilta ja koukuttavilta! Katsotaan koska uskallan tehdä noita lisää, nimittäin sen verran hyviä että meinaa annoskoko vähän paisua 😀

  Like

 3. Hei ja kiitos kivasta blogista! Löysin tänne sattumalta, ja koukutuin heti selaamaan noita erilaisia reseptejä. : ) Tykkään itse myös leipoa vähän terveellisempiä herkkuja, joten löytyi kyllä vaikka mitä kokeiltavaa : D Tiedänpä ainakin mitä viikonloppuna teen! : ) Olisin itse kiinnostunut kuulemaan lisää ravitsemustieteen opiskelusta, sillä olen ajatellut myös alalle pyrkimistä. Millaista opiskelu on käytännössä,onko opiskelussa paljon opetusta ja luentoja? Entä edellyttävätkö opiskelut Kuopiossa asumista koko viiden vuoden ajan? Onko alalta mielestäsi mahdollisuutta valmistua jo esim. neljässä vuodessa?

  Mukavaa viikonloppua!

  Like

 4. Heippa ja kiitos kivasta kommentista!
  Mahtavaa jos olet kiinnostunut ravitsemustieteestä tulevana opiskelualana! Opetus on ollut ihan luentopohjaista. Sähköisessä järjestelmässä on luentomateriaalit ja lisäksi on usein jokin kurssikirja. Pelkille ravitsemustieteilijöille suunnatuilla kursseilla luennot ovat vähän enemmän oppituntimaisia, mutta lääkiksen ja farmasian kanssa järjestetyt isommat kurssit ovat luentomaisempia. Lisäksi on pakollisia harjoitustöitä useissa eri kursseissa, joten asuminen kuopiossa on kyllä välttämätöntä. Luennothan eivät useimmiten ole pakollisia, mutta harjoitustöissä täytyy olla paikalla. Ja tietty tenteissä! Ainakaan itse en keksi keinoa, jolla voisi näitä etänä tehdä 😀
  Mitä tulee valmistumisaikaan, niin omasta mielestäni ei ole mahdollista valmistua neljässä vuodessa, ellei sitten taustalla ole jo kemian, biokemian tai lääketieteen opintoja. Kandiin menee se kolme vuotta ja maisteriin vielä pari-kolme päälle 🙂
  Kandin- ja maisterintyötä varten on varattu aika paljon tyhjää tilaa lukujärjestykseen, että sen ajan voisi tietysti asua muualla halutessaan. Kuopio on kuitenkin kiva kaupunki, suosittelen lämpimästi! 😉
  Toivottavasti selvensi edes vähän!

  Like

 5. Kiitos vastauksestasi selvensi paljon! : ) Nopeampaa valmistumisaikataulua mietin lähinnä siitä syystä, että itselläni on jo tosiaan toinen tutkinto, muttei mikään em. Mutta ajattelinkin, että ala on sellainen, josta nopeampi valmistuminen ei ehkä onnistu. Ehkäpä kuitenkin tulen kokeilemaan pääsykokeisiin : )

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: