Vaniljainen kookosriisipuuro

 
Jälleen puurovariaatiota!
Tämä tuli kehiteltyä jalkatreenipäivän iltapalaksi.
Pienoista hiilaritankkausta siis…
Kookos täydentää riisipuuron täyteläisyyttä oikein kivasti,
vanilja taas tuo mieleen riisifrutin 😀
Lisukkeeksi kannattaa vielä syödä jotain proteiinipitoista,
jotta jaksaa sitten nukkua yön yli 🙂
Eli toisin sanoen jaksaa sitten odottaa aamupalaa.

 
Vaniljainen kookosriisipuuro
2/3dl tummaa puuroriisiä
1dl kookosmaitoa
3dl vettä
1/4 vaniljatangon siemenet
ripaus suolaa
 
Sekoita riisi ja nesteet höyrykattilan yläosassa.
Mausta vaniljalla ja suolalla.
Keittele vajaa pari tuntia miedolla lämmöllä
välillä sekoittaen.

 
Tarjoile esimerkiksi paistettujen kaneliomppujen ja kookoshiutaleiden kera!

 
Kannattaa muuten pitää huoli, ettei alimmaisesta kattilasta lopu vesi.
Mulla niin käy aina ja se palaneen käry on kamala.
Luulisi että kerrasta oppii, mutta ei!

2 thoughts on “Vaniljainen kookosriisipuuro

 1. Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa nyt. Selasin postauksia pitkälle viime vuoden puolelle asti. Pakko sanoa KIITOS, jään ehdottomasti lukijaksi. Erityisesti postaus asiasta ”mikä on terveellinen ruokavalio” tuotti itselle hyvää mieltä. Sairastuin syksyllä syömishäiriöön kaikkien terveysblogien ja fitness-hömpötyksen viedessä mukanaan pahasti. Lasken edelleen kaloreita ja lautaselle ei todellakaan eksy sitä mitä tekee mieli, vaan sitä mikä on ”terveellisintä”. Blogisi lukeminen kuitenkin helpotti oloa. Ehkä en olekaan epäonnistunut jos kerran kuukauteen mätän sen smetanapitsan namaani? Mitä sitten jos syönkin välillä kulhollisen jäätelöä ja suklaalevyn päälle? Jos pääsääntöisesti kuitenkin ruokavalio on kunnossa.

  Inspiroiva blogi ja upea mimmi, kiitos!

 2. Heippa!
  Kiitos kovasti koskettavasti kommentistasi. Olen todella todella onnellinen jos olen saanut helpotettua edes yhden syömisongelmien kanssa painivan oloa! On todella kurjaa, että olet sairastunut. Syömishäiriö vie helposti mennessään, ja silloin järjen ääntä on hirveän vaikea kuunnella. On toisaalta on hienoa että tiedostat ongelman, sillä se on ensimmäinen askel kohti parantumista! Matka voi olla pitkä ja kivinen, mutta se kannattaa. Satunnainen herkuttelu ei todellakaan ole pahasta! Perusruokavalioon mahtuu kyllä herkku sinne ja toinen tänne 🙂
  Muistathan että ihmisen arvo ei ole sidottu siihen mitä menee suuhun, minkä verran treenaat tai miltä näytät ulospäin? Se on se sisäinen kauneus joka merkitsee. Blogimaailmassa itse kukin voi toisinaan mennä hieman sekaisin, sillä erilaista terveyssitätätäjatuota tulee joka tuutista.Terveydestä ja terveellisestä syömisestä tulee helposti suorite. Ja eihän elämää voi suorittaa?
  Suosittelen lukemaan Patrik Borgin blogitekstin liian hyvästä syömisestä: http://patrikborg.blogspot.fi/2012/01/liian-hyva-syominen.html Borgilla on muutenkin fiksuja ajatuksia 🙂

  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja voimia parantumiseen! Mitä lämpimimmin tervetuloa lukijaksi 🙂

  ~Hilla

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.