Mitä syödä kun ei ole nälkä?

Smoothieta, riisihiutalepuuroa & suklaata
Tai siis kun ei tee mitään ruokaa mieli. Otsikko kuullostaa vähän absurdilta, ei siis normaalisti pidäkään syödä jos ei ole nälkä. Mutta jos ruokahaluttomuus jatkuu pitkään, olisi kuitenkin ihan hyvä pistää jotain ruokaa suuhunsa. Varsinkin kipeänä ruokahalu saattaa olla kadoksissa, mutta energiantarve on kasvanut!
Mitenkäs minä tähän aiheeseen sitten päädyin? Omien kokemusteni kautta tietysti. Minulla on nyt pari päivää ollut ruokahalu ihan hukassa. En tietenkään ole ollut syömättä, vaan olen oikeastaan väkisin tunkenut ruokaa alas kurkusta. Kun vatsa on kipeä, ei tee oikein mieli mitään. Treenit kuitenkin ovat pyörineet normaalisti, joten energiantarve on kohtalaisen suuri. Ruokahaluttomuus ja kauhea kiire selittävätkin osittain sen, että ruokakuvia on ollut kovin vähänlaisesti. Ruoat ovat nimittäin olleet päivästä toiseen samankaltaisia, epämääräisiä sörsseleitä.

 
Mitä sitten kannattaisi syödä? Kuullostele tuntemuksiasi ja syö juuri sitä mitä mielesi tekee. Älä mieti ravintoainejakaumia, vitamiineja tai antioksidantteja. Tärkeintä olisi että saat itsesi ravittua, edes jollain. Aina olisi toki parempi, että ruoka olisi laadukasta&ravinteikasta, varsinkin jos saa syötyä vain vähän. Toinen tärkeä pointti on kasvattaa yksittäisten aterioiden energiasisältöä. Eli vaikka olisi pieni määrä ruokaa, se sisältää paljon energiaa. Kannattaa siis suosia energiatiheitä ruokia, kuten pähkinöitä, siemeniä, juustoa, avokadoa, öljyjä jne. Itse olen syönyt enemmän suklaata kuin koko viime vuonna… Olen myös himoinnut päärynöitä, tänään olen ahtanut alas jo kolme kappaletta.
Pinaatti-tomaatti-JUUSTO-munakas. Kasviksia ja tietysti sitä päärynää.
Kun ruokahalu taas kohenee, voi sitten taas syödä normaalilla tavalla&rytmillä perusruokaa.  
Ei se vähän kehnompi ruokailu maailmaa kaada. Tietysti näin jälkiviisaasti sanottuna olisin voinut jättää treenit väliin. Energiavajetta nimittäin mitä luultavimmin jäi näiltä päiviltä, vaikka kuinka kamppailin saadakseni tarpeeksi ruokaa alas.

Puuroa siemenillä, mustikoilla & päärynällä. Kaffetta mantelimaidolla.
 Toivotan täten teille oikein ruokahaluisaa viikonloppua!

2 thoughts on “Mitä syödä kun ei ole nälkä?

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: