Oodi ompuille!

Eääääääää!
Mun piti hetki harkita että tulenko jakamaan tätä reseptiä ollenkaan
 vai pidänkö sen täysin itselläni.
Salaisena herkkuna.
Jota kokkaan vain itselleni.
Ja syön kaiken yksin!
 
Päätin kuitenkin olla reilu ja antaa teillekin mahdollisuuden kokeilla 😉
Reseptissä on hyödynnetty luokkatoveriltani saatuja kotimaisia omppuja.
Kiitos niistä ❤
 
Eli omenapannukakkuja…

…lämpimiä kaneliomenoita…

…sekä paahdettuja pekaanipähkinöitä!

 
Omenapannukakut by Hilla
3 pientä suomalaista omenaa
2 kananmunaa
1dl kvinoahiutaleita (tai kaurahiutaleita)
½rkl psylliumkuitua
kanelia/kardemummaa maun mukaan
ripaus suolaa
kookosöljyä paistamiseen
pieni kourallinen pekaanipähkinöitä

 
Soseuta sauvasekoittimella 2 omenaa, kananmunat ja hiutaleet.
Lisää mausteita mielesi mukaan.
Soseuta joukkoon myös psyllium.
Paista keskilämmöllä pieniä mutta paksuja pannukakkuja!
Taikinasta tulee 8 lettupannulla tehtyä pannukakkusta.
 
Kuumenna toisessa pannussa pieni määrä kookosöljyä ja lisää viimeinen omena lohkottuna.
Kuullota omppua kunnes se on vähän pehmennyt.
Lisää kaneli ja pekaanipähkinät.
Paahda kunnes pähkinät alkavat tuoksua voimakkaammin.
Muista sekoitella kokoajan, sillä pähkinät palavat herkästi!

 
TARJOILE HETI!

 
Rakenteesta tuli tällä kertaa täydellinen.
Ei yhtään kuiva tai kumimainen.
Ihanan pehmeä mutta kuohkea.
Katsokaa vaikka!
 
 
Huomhuom. Mikäli on kovin makean perään, nämä eivät välttämättä ole riittävän makeita.
Joukkoon voi siis halutessaan lisätä steviaa, hunajaa tai vaikka intiaanisokeria!
Toisaalta myös omenoiden korvaaminen sillä banaanilla toisi lisää makeutta.
Mutta siinä menee kyllä näiden pannareiden idea ihan uusiksi 😉
Pannukakkusten maku on kevyen omenainen, sellainen häivähdys vain.
Juuri sopiva eikä yhtään läpitunkeva!
Mulle tuli tästä mieleen joku lapsuuden omenakakku 😀

Varoitus:
 Saattaa aiheuttaa hillitöntä omenanhimoa, makunystyröiden villiintymistä sekä ruokakoomaa.
 
Huomaa että olen yrittänyt perehtyä toksikologiaan&farmakologiaan…

Ihanaa syksyä juuri sinulle!

14 thoughts on “Oodi ompuille!

 1. Hei!
  Resepteissäsi esiintyy usein tavalliselle ruuanlaittajalle “outoja” ainesosia, kuten psylliumia, kvinoaa, makeutusaineita, kookosjauhoja, kookosrasvaa jne. ja haluaisinkin tiedustella, että miten näitä voisi korvata ns. normaaleilla tuotteilla? 🙂 Tykkään kun on reseptejä, joissa käytetään proteiinijauhetta, koska sitä itselläinikin on kaapissa, mutta esim kvinoa hämmentää minua kovasti, koska sehän ei edes maistu miltään? Tietty siitä saa kuituja mutmut… Mitkä on ns. välttämättömiä ostoksia, jotta voi tehdä suht terveellisiä ruokia? 🙂 Voiko esim kvinoan jättää kokonaan pois tai korvata vehnäjauhoilla? Mistä hyllyltä steviaa pitää ostaa ja paljonko se maksaa? 🙂

  Kiiitos kuitenkin kivasta blogista ja kivoista ohjeista!: )

  Like

 2. Heippa!
  kiitos kommentistasi, aina kivaa kun voi kehittää blogia eteenpäin 🙂
  tosiaan omalla kohdallani näiden erikoistuotteiden käyttö johtuu juuri siitä, että olen allerginen niille perusjutuille kuten viljoille ja maitotuotteille. En siis tarkalleen tiedä ainesosien korvaamisesta muilla aineilla sillä en ole kokeillut!
  esimerkiksi tässä reseptissä kaurahiutaleet kävisivät mainiosti! Resepteissä, joissa on kookosjauhoa täytyykin sitten miettiä tarkemmin. Pääsääntöisesti kookosjauhoa tarvitaan vain noin 1/3 tavallisten jauhojen määrästä, eli jos kookosjauhoa tulee 1rkl, vehnäjauhoja tulisi käyttää 3rkl.

  psylliumia ja kookosjauhoa saa ihan markettien leivontaosastoilta. Steviaa on samassa paikassa kuin sokereita! En tosiaan kyllä itsekään sitä pahemmin käytä, hyvin harvoin 🙂 kaikissa resepteissä voi käyttää myös sokeria/hunajaa, jos makeutuksen tarvetta on!

  kookosöljyä saa luontaistuotekaupoista, esim. Punnitse&säästä tai Life. Kookosöljyn voi paistamisessa hyvin korvata vaikka voilla, mutta joissakin resepteissä kookosöljyä tarvitaan koostumuksen saavuttamiseen. Se on sitä paitsi loistavan monikäyttöinen tuote, jota voi käyttää sekä iholle, hiuksiin että ruoanlaittoon! 😉

  En luultavasti pysty muuttamaan reseptieni sisältöä ns. “tavallisempaan” suuntaan, mutta onko tarvettakaan? Ja mikä määritellään tavalliseksi? Minulle nämä ruoat ovat ihan arkipäivää 🙂

  Hassua, kuvittelin nimittäin tämän olevan juuri edes vähän tavallisempi resepti 😀

  Like

 3. Heippa ja kiitos vastauksestasi!

  Tarkoituksenani ei todellakaan ollut väittää että sun pitäs muuttaa reseptejä tavallisempaan suuntaan! Halusinkin vain tiedustella, miten tällainen suht tampio ruuanlaittaja voi korvata joskus hämäriä ainesosia, sillä en yleensä tee näin “vaikeita” ruokia, vaan teen ns. perusohjeen mukaan, mutta nyt olen yhtäkkiä kiinnostunut ehkä korjaamaan ruokavaliotani vähän terveellisempään suuntaan ja siksi halusin kysäistä sulta, kun varmasti tiedät asian paremmin kuin minä itse 🙂

  Like

 4. ISO KIITOS siitä, että et päättäny pitää tätä reseptiä salaisena tietona. Eilen kokeilin, kun muistin vihdoin ostaa psylliumia, ja oli muuten ihan superherkullista! En omista lettupannua, niin tein yhden jättimäisen iltapalapannukakun normaalilla paistinpannulla. Onnistu täydellisesti, vaikka aluks epäilyttikin, miten se taikinamössö muka voi ikinä pysyä kasassa kääntäessä. Tätä taidan tehdä tästä lähtien about joka päivä…….. 😀

  Like

 5. Ajattelin tulla vispipuurosmoothien inspaamana vielä raportoimaan, että kokeilin tätä reseptiä niin, että laitoin ompun tilalle puolukkaa. Taikina oli vähän löysempää ja paistaminen vaati siten astetta enemmän kärsivällisyyttä (mitä mulla ei ollu, koska kuolemanälkä). Pysy kuitenkin ihan hyvin koossa. Maku on ihanan vispipuuroinen, eikä puolukkapannarin kaveriks kaipaakaa juuri muuta ku maitoa (paitsi tietty jokainen tekosyy syödä peanut butteria täytyy käyttää hyväksi). Laitoin vähän reilut 2dl puolukoita, mutta hieman vähäisempi määrä olis voinut pitää “taikinan” koostumuksen paksumpana ja helpommin paistettavana. Lisäks makeutin lucumalla ja tipalla hunajaa.

  Like

 6. Hei kuullostaapa hyvältä! Mullakin tuota puolukkaa tosiaan pakastimessa piisaa 🙂 Jonkun marjapannarin voisin kyllä kehitellä muutenkin. Kiitti ideasta 🙂

  Like

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: