Muutamia matkaeväitä

Pahoittelen luovaa otsikkoa.
Olen nyt jälleen sattuneista syistä Kuopiossa pari päivää. Kerron siitä sitten lisää kun oikeasti itsekin tiedän asiasta enemmän 🙂
Mieleeni pullahti junassa istuessani postausidea matkustamisesta. Tarkoitan nyt lähinnä tätä ruokapuolta!

Monille matkustaminen tuntuu olevan tekosyy syödä huonosti. Ei sen kuitenkaan tarvitse mennä niin. Aina voi syödä hyvin, jos haluaa. Toisaalta mitäpä haittaa siitä on, jos silloin tällöin syö mitä sattuu 🙂 Matka kuitenkin sujuu huomattavasti kivuttomammin, kun noudattelee suunnilleen normaalia ruokarytmiä ja omia ruokailutapoja. Pitemmittä (:D) puheitta mennäänpä kurkkaamaan mun tämänkertaisia evästyksiä!

Taemmassa kipossa persikka-vuohenjuusto-cashewsalaattia. Toisessa kupposessa puolestaan jauhelihaa, kaalia, kirsikkatomaatteja ja porkkanoita.

Persikkasalaatin lisäksi keitetty kananmuna!

 Niin, aika samanlaista ruokaa mitä syön normaalistikin. Mielestäni tienpäälläkään ei kannata tinkiä hyvistä rasvoista tai protskuista. Ihan liian vaikeaksi hommaa ei kuitenkaan kannata vetää: Esimerkiksi helteellä ruoat eivät vain säily. Ellei sitten omista söpöä minikylmälaukkua! (Sellainen taitaa olla mun seuraava sijoitus…)

Toki kannattaa ennen matkustusta syödä mahdollisimman hyvin eikä lähteä nälkäisenä reissuun!
Oma aamupalani näytti tältä:

Jättisuuri banskulettu mustikoilla, vadelmasoseella & maapähkinävoilla, iso mukillinen kahvia.

Siitä päästäänkin nesteytyspuoleen: Vaikka aina sanotaan että on tärkeää juoda paljon, pysy kohtuudessa. Vettä on toki hyvä juoda jonkin verran, mutta liika on liikaa. Varsinkin kahvin nauttimista kannattaa rajoittaa, sillä jatkuva vessassa ravaaminen ei ole kovin mukavaa. Ja kaikkihan tietävät sanonnan toimii kuin junan vessa…

Tekemällä ruoan itse mukaan voit myös säästää huomattavan summan rahaa. Junissa, juna-asemilla ja huoltoasemilla on ihan törkeän kallista. Omat eväät tulevat halvemmiksi ja samalla tietää tarkkaan mitä syö. Jos et ole yhtä ruokavammainen kuten minä, voi myös huoltoasemista/junasta löytää hyviä vaihtoehtoja! Esimerkiksi täytetty ruisleipä olisi oikein bueno 🙂
Jos ajomatkalle osuu vaikkapa Abc-marketti niin sieltähän voi ostaa vaikkapa leikkelettä/raejuustoa/rahkaa/pähkinöitä/hedelmiä joilla sitten pärjää taas vähän aikaa. Toisaalta eipä siitä kyllä kauheasti vaivaa olisi pakata kotoa mukaan sitä omenaa&pähkinäpussia?

Vähänkään viitseliäämpi voi sekoittaa ravistettavaan purkkiin oman smoothien marjoista, hedelmistä & jostain proteiinipitoisesta (proteiinijauhe, jogurtti, rahka). Myös keitetyt kananmunat ovat oikein mainiota evästä 🙂 Itse suosin vähän ruokaisampia vaihtoehtoja, sillä matka oli huiman pitkä, kokonaisuudessaan sen seitsemän tuntia. Kämpille päästyäni olinkin niin supernälkäinen että huhhuh!

Ehkä pieni välipala? Vihreitä papuja&kylmäsavuhärkää, marjoja&pistaasipähkinöitä, pari päärynää.

Viimeinen kuva oli ehkä vähän of the topic mutta eipä tuo varmaan haittaa 🙂 Jutun juju oli siis…

  • Varaa tarpeeksi eväitä. Nälkä tulee aina jossain vaiheessa.
  • Juo sopivasti, vältä liiallista kofeiinitankkausta.
  • Muista matkallakin sisällyttää aterialle jonkinlainen proteiininlähde.

Tämän pölinäpostauksen myötä haluan toivottaa teille oikein mukavaa viikonloppua!

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: