Eväsfriikki

Tällaisella nimellä mua kutsutaan koulussa!
Ehkä se juontaa juurensa näistä mun pussukoista&nyssyköistä joita raahaan mukanani harva se päivä.
Mutta täytyy syödä hyvin että jaksaa. Ruokalan ruuissa on usein liia vähän proteiinia paljon liikkuvan tarpeisiin ja välipalavalikoima on melkoisen suppea: täytettyjä leipiä, sokerijogurtteja & mehuja, pullia ja hedelmiä. Hedelmissä&ruisleivissähän ei ole mitään vikaa, hedelmä vain on energiamäärältään liian kevyt ja ruisleipiä en voi syödä. Tämän vuoksi siis omat eväät 😉

Minieväät. Suklaa-protskujauhe, pähkinä-taateli-raakakaakaopatukka, kananmuna

Megaeväät! Raejuustoa&avokadoa, rahkaa,marjoja&pähkinöitä, omppu, pari kananmunaa, protskujauhetta+maitoa = jaksoi pitkänkin päivän (8.00-21.00). Vesipullokin kulkee aina mukana.

Alhaalta ylöspäin: rahkaa&marjoja, appelsiini, pari palaa tummaa suklaata, siemensekoitusta. Lisäksi palkkaripullossa vaniljaheraprotskua 🙂

+ ne lukemattomat kahvimukilliset joihin tuhlaan ihan liikaa rahaa.

Kantamalla mukana omia eväitä voi aina varmistaa että saa syödä hyvin. Mulla ei ainakaan tuu mistään mitään jos on vähänkin nälkä. Heti iskee semmonen aivosumu…
Välipalojen koostamisessa kannattaa kiinnittää huomiota a) proteiinin määrään b) rasvan laatuun.
Proteiinia on hyvä olla reippaasti välipalallakin, sillä siten ei tarvitse pääaterioilla tankata sitä niin älyttömästi. Lisäksi nälkä pysyy paremmin loitolla eikä syömässä tarvitse olla tunnin välein 😉 Välipaloihin pitäisi sisällyttää myös hyvää rasvaa jossakin muodossa. Pähkinät&siemenet kulkevat helpoiten mukana, myöskin avokado säilyy pari tuntia ihan syömäkelpoisena (leikkaamisen jälkeen alkaa tummua). Toisinaan rasvanlähteeksi kelpaa myös pari palaa ihanaa tummaa suklaata! Nami…
Hiilihydraattien saanti puolestaan kannattaa sovittaa omaan aktiivisuuteen. Ennen treeniä runsaammin hiilareita sisältävä ateria on ihan paikallaan (esim. kuivahedelmät, banaani, leivät, hedelmäsmoothie). Oikeanlaisella syömisellä nälkä pysyy loitolla, masu tyytyväisenä ja energiatasot korkealla!

2 thoughts on “Eväsfriikki

  1. Heippa! Pakko kysyä sulta, miten säilytät evääsi päivän aikana? Tarkotan siis, että onko sulla mahdollisuus laittaa rasiat jääkaappiin vai pidätkö raejuustoja ym. huoneenlämmössä(jos kyllä, niin kuin pitkään?) 🙂 haluun myös kantaa omat pöperöt kouluun mukaan, mutta ei oo mahdollista laittaa jääkaappiin:/

  2. Heippa ja anteeksi etten ole vastannut! On jotenkin ihan ohi mennyt tämä kommentti 🙂
    Silloin kun maitotuotteita vielä käytin, niin huoneenlämpöisinä ne menivät. Ainakin pari tuntia säilyvät ihan mainiosti 🙂 Jos laittaa joukkoon jäisiä marjoja niin säilyvät vieläkin pidempään!

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.