Broccoli

Yksi mun lempparikasviksista on ehdottomasti parsakaali. Lapsuuden inhokki, nykyinen suosikki. Niin se vaan usein menee, inhosinhan pienen√§ kanaakin ūüėČ

Pikkuiset ”puut” eli parsakaalinkukinnot ovat t√§p√∂t√§ynn√§ vitamiineja, kivenn√§isaineita ja kuituja.
Parsakaali sisältää runsaasti A-, C- ja K-vitamiinia sekä elintärkeää folaattia, jota suomalaiset saavat usein liian vähän. Kivennäisaineista merkittävimmiksi nousevat kalium, kalsium sekä fosfori. Lisäksi parsakaalissa on reippaasti beetakaroteenia, eli samaa väriainetta kuin porkkanassa.

¬†Miten parsakaalista sitten saisi maistuvaa? Terveyden kannalta paras vaihtoehto on h√∂yrytt√§minen. Itse tykk√§√§n parsakaalista niin paljon ett√§ voisin sy√∂d√§ sit√§ ihan paljaaltaankin (outoa, tied√§n…) mutta jos ei ole yht√§ fanaattinen parsakaalihippi kuin min√§, niin suosittelen lis√§√§m√§√§n jotain mausteita. Esimerkiksi pesto toimii oikein loistavasti:

Kasvissosekeittoa&raejuustoa

Höyrytettyä parsakaalta, pehmeäksi keitetty muna & itse tehtyä pestoa.

Jauhelihakebakoita, bataatti-lantturanskalaisia, parsakaalisalaattia…
Parsakaalta, ohueksi suikaloitua kurkkua, fetajuustoa&pestoa.

Useissa resepteissä parsakaalin seurana on jokin juusto/pekoni/etikkainen kastike. Tottumattomalle parsakaalin-purijalle kaalin maun peittäminen saattaa ollakin avuksi. Jos parsakaali ei sellaisenaan uppoa, siitä voi tehdä tuorejuuston kanssa vaikkapa sosekeittoa, tai höyrytetyt nuput voi lisätä vaikkapa wokin joukkoon. HUOM! Myös parsakaalin varret kannattaa ehdottomasti hyödyntää! Niissä on mieto, kaalimainen&parsamainen maku, joka sopii loistavasti juuri wokkeihin&salaatteihin.

2 thoughts on “Broccoli

  1. Heips! L√∂ysin juuri blogisi ja jumituin (ty√∂ajalla, hups) ruudun √§√§reen niin ett√§ j√§i muut asiat v√§h√§n kesken.. On vaan niin ihania ruokaideoita, joita aion kyll√§ ehdottomasti kokeilla. Jaan muuten ihan 100% t√§m√§n rakkautesi parsakaaliin! ūüėÄ Tulee nimitt√§in t√§√§ll√§kin sy√∂ty√§ l√§hes p√§ivitt√§in naurettavia m√§√§ri√§, ja monesti juuri paljaaltaan.. tuo pehme√§ksi keitetty kananmuna on my√∂s todella toimiva kaveri parsakaalille! Nam!

    Aurinkoisia alkukesän päiviä sinulle, jään seurailemaan tänne ruudun toiselle puolen:)

  2. Parsakaalirakkautta 4ever!
    Kyll√§h√§n sit√§ ty√∂ajallakin voi v√§h√§n netiss√§ surffailla ūüėČ

    Kiitos kovasti ja mit√§ parhaimpia alkukes√§n p√§ivi√§ sinullekin! ūüôā

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.