Broccoli

Yksi mun lempparikasviksista on ehdottomasti parsakaali. Lapsuuden inhokki, nykyinen suosikki. Niin se vaan usein menee, inhosinhan pienenä kanaakin 😉

Pikkuiset ”puut” eli parsakaalinkukinnot ovat täpötäynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja.
Parsakaali sisältää runsaasti A-, C- ja K-vitamiinia sekä elintärkeää folaattia, jota suomalaiset saavat usein liian vähän. Kivennäisaineista merkittävimmiksi nousevat kalium, kalsium sekä fosfori. Lisäksi parsakaalissa on reippaasti beetakaroteenia, eli samaa väriainetta kuin porkkanassa.

 Miten parsakaalista sitten saisi maistuvaa? Terveyden kannalta paras vaihtoehto on höyryttäminen. Itse tykkään parsakaalista niin paljon että voisin syödä sitä ihan paljaaltaankin (outoa, tiedän…) mutta jos ei ole yhtä fanaattinen parsakaalihippi kuin minä, niin suosittelen lisäämään jotain mausteita. Esimerkiksi pesto toimii oikein loistavasti:

Kasvissosekeittoa&raejuustoa

Höyrytettyä parsakaalta, pehmeäksi keitetty muna & itse tehtyä pestoa.

Jauhelihakebakoita, bataatti-lantturanskalaisia, parsakaalisalaattia…
Parsakaalta, ohueksi suikaloitua kurkkua, fetajuustoa&pestoa.

Useissa resepteissä parsakaalin seurana on jokin juusto/pekoni/etikkainen kastike. Tottumattomalle parsakaalin-purijalle kaalin maun peittäminen saattaa ollakin avuksi. Jos parsakaali ei sellaisenaan uppoa, siitä voi tehdä tuorejuuston kanssa vaikkapa sosekeittoa, tai höyrytetyt nuput voi lisätä vaikkapa wokin joukkoon. HUOM! Myös parsakaalin varret kannattaa ehdottomasti hyödyntää! Niissä on mieto, kaalimainen&parsamainen maku, joka sopii loistavasti juuri wokkeihin&salaatteihin.

2 thoughts on “Broccoli

  1. Heips! Löysin juuri blogisi ja jumituin (työajalla, hups) ruudun ääreen niin että jäi muut asiat vähän kesken.. On vaan niin ihania ruokaideoita, joita aion kyllä ehdottomasti kokeilla. Jaan muuten ihan 100% tämän rakkautesi parsakaaliin! 😀 Tulee nimittäin täälläkin syötyä lähes päivittäin naurettavia määriä, ja monesti juuri paljaaltaan.. tuo pehmeäksi keitetty kananmuna on myös todella toimiva kaveri parsakaalille! Nam!

    Aurinkoisia alkukesän päiviä sinulle, jään seurailemaan tänne ruudun toiselle puolen:)

  2. Parsakaalirakkautta 4ever!
    Kyllähän sitä työajallakin voi vähän netissä surffailla 😉

    Kiitos kovasti ja mitä parhaimpia alkukesän päiviä sinullekin! 🙂

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.