Kauratto, olkaa hyvät!

Kauratto, eli risotto joka on tehty kokonaisista kaurasuurimoista. Sanoisin jopa että tämä on parempaa kuin tavallinen riisistä tehty 😉

Kauratto
(yhdelle)
 • vajaa 1dl kaurasuurimoita
 • puolikas pienestä sipulista
 • pieni valkosipulinkynsi
 • pieni porkkana
 • pieni juuripersilja
 • paprikaa
 • kesäkurpitsaa
 • parsakaalinkukintoja
 • n. 1rkl parmesaania + vähän koristeluun
 • 1/4 kasvisliemikuutiosta
 • suolaa&pippuria
 • 2dl vettä
 • oliiviöljyä paistamiseen

Pilko kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi, valkosipuli pienenpieneksi silpuksi. Kuullota sipuleita ja kaurasuurimoita öljyssä kattilassa, kunnes sipuli alkaa olla läpikuultavaa. Lisää muut kasvikset (parsakaalinkukintoja lukuunottamatta), vesi ja kasvisliemikuutio. Hauduttele kannen alla matalalla lämmöllä n. 30min. Tämän jälkeen lisää parsakaali seoksen pinnalle (kypsyy ikäänkuin ”höyryssä”). Jatka haudutusta n.10min tai kunnes kaikki vesi on imeytynyt kaurasuurimoihin. Lisää parmesaani, suola&pippuri. Tarjoile vaikkapa broilerinfileen kera parmesaanilla koristeltuna!

Kasviksina voi tosissaan kyllä käyttää mitä tahansa, esimerkiksi vihreistä pavuista, parsasta ja herneistä voisi tulla ihan kiva! Tai vaikkapa kanttarelleista, nam 🙂 Kesällä taas jotkut yrtit mausteena vois olla aika jees. Tämäkin on vähän sellanen mitä-kaapista-vaan-löytyy-ruoka…

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.