Aurinkoinen aamu…

… tai toisin sanoen keltainen aamupala ūüėÄ
Sain ihanan muumikipon yst√§v√§lt√§ni my√∂h√§isen√§ syntt√§rilahjana, joten pakkohan sit√§ oli heti testata! Innostuinkin sitten lis√§√§m√§√§n kaikkea muutakin keltaista kuppoa&servetti√§. On se kyll√§ pirist√§v√§ v√§ri ūüôā

Katsotaanpa mitä paras kaverimme wikipedia kertoo keltaisesta:
Keltainen on v√§ri, jonka ihminen aistii silloin, kun silm√§n verkkokalvolle tuleva valo saa pitk√§n (L) ja keskipitk√§n (M) aallonpituuden tappisolut reagoimaan suunnilleen yht√§ voimakkaasti, samalla kun lyhyen (S) aallonpituuden tappisolut eiv√§t reagoi juuri lainkaan.”

No nytpä olemme varmasti paljon viisaampia.

” Tyypillisi√§ keltaisia kohteita luonnossa ovat sitruuna, kananmunan keltuainen sek√§ monet kukat kuten voikukka. Monet myrkylliset el√§imet varoittavat myrkyllisyydest√§√§n keltaisella v√§rill√§, muun muassa ampiaiset, gilaliskot ja monet nuolimyrkkysammakot.”

Huisin jännää. Ei tullut selitystä miksi keltainen on niin pirteä väri. Ehkä wikipedia ei olekaan kaikkitietävä?

No jokatapauksessa tässä olisi nyt kuvaa tämän aamun myrkyllisen värisestä aamiaisesta:

Rahkaa, marjoja&parapähkinöitä. Keitetty muna ja maitokahvia.

Myrkyllinen Myy

¬†Kiitos viel√§ ihanasta lahjasta L <3 se on ihan mun n√§k√∂inen ūüėČ

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.