Aurinkoinen aamu…

… tai toisin sanoen keltainen aamupala 😀
Sain ihanan muumikipon ystävältäni myöhäisenä synttärilahjana, joten pakkohan sitä oli heti testata! Innostuinkin sitten lisäämään kaikkea muutakin keltaista kuppoa&servettiä. On se kyllä piristävä väri 🙂

Katsotaanpa mitä paras kaverimme wikipedia kertoo keltaisesta:
Keltainen on väri, jonka ihminen aistii silloin, kun silmän verkkokalvolle tuleva valo saa pitkän (L) ja keskipitkän (M) aallonpituuden tappisolut reagoimaan suunnilleen yhtä voimakkaasti, samalla kun lyhyen (S) aallonpituuden tappisolut eivät reagoi juuri lainkaan.”

No nytpä olemme varmasti paljon viisaampia.

” Tyypillisiä keltaisia kohteita luonnossa ovat sitruuna, kananmunan keltuainen sekä monet kukat kuten voikukka. Monet myrkylliset eläimet varoittavat myrkyllisyydestään keltaisella värillä, muun muassa ampiaiset, gilaliskot ja monet nuolimyrkkysammakot.”

Huisin jännää. Ei tullut selitystä miksi keltainen on niin pirteä väri. Ehkä wikipedia ei olekaan kaikkitietävä?

No jokatapauksessa tässä olisi nyt kuvaa tämän aamun myrkyllisen värisestä aamiaisesta:

Rahkaa, marjoja&parapähkinöitä. Keitetty muna ja maitokahvia.

Myrkyllinen Myy

 Kiitos vielä ihanasta lahjasta L <3 se on ihan mun näköinen 😉

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.