Aamupalapohdintaa

Alkuun kuvia tänään syödystä aamiaisesta:
Kaurapuuroa voisilmällä&mustikoilla

Raejuustoa&muita marjoja

Kahvia

Aamupala on itselleni tosiaan päivän tärkein ja myös mukavin ateria. Se tuli todistettua eilen, kun jouduin verikokeen takia siirtämään aamiaistani kolmella tunnilla myöhäisemmäksi & söin sen vielä yliopistolla. Koko päivä meni ihan plörinäksi, sillä päätä särki, oli huono olo & kauhea tärinä. Normaalistihan syön aamiaisen heti herättyäni, rauhassa ja lueskellen lehteä. Nautin siitä, että voin aamulla mietiskellä mitä haluaisin syödä ja laittaa aamupalan kauniisti esille. Päivän muut ateriat saattavat olla kiireessä hotkaistuja, mutta aamiaisrauhasta en helpolla tingi.
Aamupalani ovat usein kooltaan isoja, sillä olen aamuisin tosi nälkäinen. Se on tosin iha luonnollista, sillä iltaisin ruokahaluni ei ole mitenkään valtava. Aamiaisesta olisikin hyvä saada n. neljäsosa päivän energiamäärästä: tämä ehkäisee napostelua ja herkutteluhimoa iltaisin.
Mielestäni on mukavaa, että aamupalalla on useita eri komponentteja. Sellaisia pieniä osia, joita voi sitten syödä vuorotellen. Aamiaisellani saattaa hyvinkin olla 3 eri lautasta ja pari lasia/mukia 😀
 Millaisista osista aamupalani sitten koostuu? Kuten olette varmaankin (?) huomanneet, syön melko usein kaurapuuroa. Se on hyvää ja ravitsevaa ja yhdessä proteiininlähteen kanssa se pitää nälkääkin kohtalaisesti 🙂 Välillä on kiva syödä esimerkiksi kasvismunakasta, jos tekee mieli jotain lämmintä, joka ei ole puuroa. Myös maitorahkaa/raejuustoa/jogurttia kuluu paljon, kananmunia myös keitettyinä&paistettuina. Toisinaan syön myös kauramysliä/riisikakkuja. Ja tietysti melko kiinteän osan aamupalaani muodostavat hedelmät/marjat ja siemenet/pähkinät/maapähkinävoi. Ne tavallaan kruunaavat kokonaisuuden ja tuovat kaivattua vaihtelua. Kyllästyn kuitenkin melko helposti, enkä jaksaisi syödä ihan samanlaista aamupalaa kahtena peräkkäisenä päivänä.
Ja hui kamala, meinasin unohtaa aamukahvin! Olen onnistunut koukuttamaan itseni tähänkin. Uuden kahvinkeittimen myötä olen juonut kahvia mustanakin, sillä se vain on niin hyvää 8) parasta on tietenkin viikonloppujen maitokahvi, mahdollisesti vielä kanelilla maustettuna. Ja maidon on EHDOTTOMASTI oltava kevymaitoa/kahvimaitoa. Rasvaton maito on loukkaus jaloa kahvia kohtaan.

Aamupalaenergiaa kaikille!

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.