Kaura-omenapaistos

Sunnuntai-iltana ajattelin vähäsen hemmotella itseäni, koska tiesin, että seuraavana aamuna en saisi syödä MITÄÄN (hirveää tällaiselle aamupalaihmiselle, jaksan nyt jauhaa tästä kokoajan :D) Päätin tehdä vähän terveellisemmän version kaura-omenapaistoksesta. Meillä tätä on kotikotona syöty niin kauan kuin muistan, ja se on kulkenut nimellä omenahyvä 😉 Tässäpä siis reseptiä hieman muunneltuna.

Omenahyvä by Hilla: 
3 pientä omenaa (semmoisia pikkiriikkisiä, isoja riittää varmaan 1-1½)
0,5dl kaurahiutaleita (mieluiten isoja)
1tl kookosöljyä
0,5rkl hunajaa
kanelia
Tarjoiluun mahdollisesti luonnonjogurttia/turkkilaista jogurttia

Aluksi valmistetaan kauraseos: sulatetaan kookosöljy kattilassa hunajan kanssa, lisätään kaneli ja kaurahiutaleet. Hiutaleita tulisi olla sen verran että ne imevät öljy/hunajaseoksen kokonaan itseensä ja seoksesta tulee melko kuivaa.
Seuraavaksi pilkotaan omput ja laitetaan (söpöön) uuninkestävään vuokaan:

Kumotaan kauraseos omenoiden päälle ja paistetaan uunissa kunnes omput ovat pehmenneet ja kuorrutus ruskistunut kivasti 🙂 Mulla tais olla uunissa n. 20min, aluksi 200-asteessa, mutta se oli liian kuuma. Laitoinkin taitellun leivinpaperin suojaamaan herkkua palamiselta ja alensin lämpötilaa 100-asteeseen.

suoraan uunista!

Mmmm…

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: