In my grocery bag

Elikkäs kauppakassin sisältöä:

DAIRY: Raejuustoa, kahvimaitoa, maitorahkaa ja fetajuustoa

VEGGIES: Purjo, pinaattia, parsakaalia, tomaatteja, inkivääriä
omenoita, nektariineja, luumuja ja tammenlehtisalaattia 
Tässä ei nyt siis todellakaan oo kaikki mitä mul on jääkaapissa, ainoastaan ne mitä sielt puuttui!
Kananmunia, kanaa, marjoja,kasviksia ja ruisleipää on aina kaapeissa 🙂
 
Ruokakauppaan saa menemään yllättävän paljon rahaa. Tässä muutamia vinkkejä, joilla ruokalaskua saa pienennettyä:
  • Tee kauppalista ja toimi sen mukaan. Kun ostaa vain niitä tavaroita mitä listassa on, ei tule heräteostoksia!
  • Saattaa kuullostaa itsestäänselvyydeltä, mutta osta vain sen verran kuin syöt. Suuret tarjouspakkaukset eivät ole halpoja, mikäli niistä menee puolet pilalle. Tarjoukset kannattaa tietysti hyödyntää hyvinsäilyvien/pakastettavien tuotteiden kohdalla. Nyrkkisääntönä voisikin pitää että säilyvät tuotteet voi ostaa suurissa pakkauksissa, herkästi pilaantuvat pienissä.
  • Kasvata&kerää mahdollisimman paljon itse. Kannattaa myös kysellä sukulaisilta&tutuilta syksyn sadon antimia. Parhaassa tapauksessa saat kasviksia/munia/omenoita/marjoja ilmaiseksi tai pientä työtä vastaan.
  • Suosi kauden kasviksia. Syksyisin parhaimmillaan ovat mm. kurpitsat, kaalit ja juurekset.
  • Valmista ruokasi itse, mieluimmin pari annosta kerralla. Tällöin et maksa toisten tekemästä työstä ja ruoka odottaa sinua valmiina kun tulet kotiin (eli et päädy elämään pelkillä voileivillä ja jogurtilla laiskuuden vuoksi). Kahvin voi keittää itse ja ottaa suuressa take-away mukissa mukaan. Tietysti joskus voi käydä kahvittelemassa tai syömässä kavereiden kanssa, kunhan siitä ei tule ihan päivittäinen tapa.
  • Hyödynnä työpaikkasi/koulusi ruokalaa.
  • Älä tingi ruoan laadusta. Hyvälaatuiset tuotteet pilaantuvat hitaammin&niitä tarvitaan pienempiä määriä ( Kunnon juustot VS. Kumipallojuustot). Kannattaa myös ostaa ruokaa, josta oikeasti tykkää. Jos tietty jogurtti miellyttää makunystyröitäsi enemmän, sitä kannattaa ostaa vaikka se olisikin 10 senttiä kalliimpaa.
  • Hyödynnä S-etukortti/K-plussakorttitarjouksia. Niistä kertyy bonusta, jolla voi myöhemmin saada vaikka mitä.
  • Tee hintavertailua kauppojen välillä. Esimerkiksi S-ryhmän kaupoissa on eroja ( VRT. Sale&Prisma)
  • Ota mukaan omia kangaskasseja, niin et joudu joka kerralla ostamaan muovipussia.
 

Tiesithän, että kommenttisi piristää päivääni hurjasti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.